reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Bralam Maglek B6 - jest prawdziwie magnezowy, pod koniec ciąży dziennie lykalam już 8 tabletek!!
Teraz jak kupowalam to nie bylo go w aptece i farmaceutka sprzedala mi Magne B6, ale szczerze mówiąc to kiszka. Poki co biore po 2 dziennie, jak skoncze opakowanie to wracam do Magleku.
Te Pregny mają w skladzie duzo magnezu?

Nie maja magnezu w ogóle z tego patrzę na skład... [emoji33][emoji848]

reklama
Z OM wychodzi 6t5d ale ja miałam owulacje jakieś 5/6 dni później wiec albo 5t6d albo równy 6tc.
Będę robiłam tylko jeden raz, przyrostu nie sprawdzałam. Za dwa tygodnie kolejne usg. Nie chciałam wcześniej! Może to dziwne ale chce poczekać te dwa tygodnie, oczywiście jak nic się nie wydarzy wcześniej! Tak to prosto do szpitala.
Lekarka mówiła żeby się nie martwić, ze jeszcze wszystko się może zdaRzyc. A wiecie co? Ja kur...połowy nie rozumiałam :( ja chyba po polsku bym nie rozumiała jakby ktoś do mnie mówił. Języka w gębie mi zabrakło. Także czekam dalej. Chce się teraz zająć dziećmi, świetami. Co ma być to będzie.

Za Was wszystkie trzymam mocno kciuki!!
nie to jeszcze możliwe że nie widać zarodka,ja mam tylko kilka dni młodsza ciążę i lekarka mówiła że w 5 tc (skończonym) nie widać zarodka, pytałam o betę bo możesz sobie obliczyć mniej więcej ile teraz wynosila na wizycie i czy przy takiej wielkości już powinien byc zarodek, bo jeśli to np. tylko kilka tysięcy, to całkiem normalne że nie widać, a jeśli dziesiątki tysięcy to już coś powinno byc
Serduszko już nie bije😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭 jutro 8 rano do szpitala. Jest mi cholernie smutno
bardzo mi przykro, przytulam 😔

Odebrałam wyniki bety dziś 270,6.
Screenshot_20191220-171318_Samsung%20Internet.jpeg

Dziewczyny powtórzyłam bete i sie stresuje czy przyrost dobry bedzie.....
Hej, ja dzis powtorzylam betę, trzymajcie kciuki, po poludniu bede miala wynik.

Trzymam dwa kciuki z całych sił 👍 👍

Wczoraj powiedzieliśmy dzieciom i było średnio. Młodsza się cieszy choć mówiła ze jak będzie dziewczynka to bierze psa i się wyprowadza a starsza ... płakała bo stwierdziła ze nie będziemy jej już tak poświęcać uwagi- jest bardzo delikatna i uczuciowa.

Rodzinie mamy powiedzieć w święta- ja w gorącej wodzie kompana jestem i dla mnie nie ma różnicy kiedy się dowiedzą bo przecież wszystko będzie dobrze 🥰

Super podejście, jesteś mega Optymistką - zaraź mnie proszę :) Macie jakiś plan jak oswoić z nowiną córki?

Ginekolog polecił mi właśnie MagneB6. Z tym, że ja łykam trochę większe dawki ;) (3 razy dziennie po 2 tabletki. W sumie 3x100mg) :)

Super, to może jednak nie jest taki zły jak myślałam ;) Choć jak łykałam Maglek to czułam ten magnez w sobie, a po tych na razie nie bardzo czuję.

reklama
Cudna :). Który to tc ?
Nie mam pojecia 🤷‍♀️bo jak bylam w poniedziałek u ginekologa to powiedzial ze jest pecherzyk i nic nie mowil. 30 grudnia mam przyjść z wynikami badan na kontrolę. Ostatnia miesiączkę mialam 8 listopada. Owulacje nie mam pojecia ok 24 listopada chyba. Czekam bardzo na ta wizyte=)

Do góry