reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Taki mam zamiar właśnie :) Ale do wizyty jeszcze 2 tygodnie... Doczytałam gdzieś, ze to może być niedobór magnezu. I żeby bolało jakoś mocno to nie, daje tylko mało komfortowe uczucie, jak przy lekkich bólach mięśniowych przy grypie.
A nabiał nie należy teraz do mojej ulubionej gamy smakowej ;P tak jak kapuśniak... suszone śliwki też, bo za słodkie...
Ale jutro ostatni dzień do pracy :) Więc do samego 2.01 zamierzam wypoczywać, leżeć, pić gorącą herbatkę w karczmie na stoku i nadrobić zaległości czytelnicze :)
O matko, zazdroszczę tego klimatu w górach 🥰
Ja byłam miesiąc temu, tuż przed wyjazdem zrobiłam test i dwie krechy :D całe szczęście że go zrobiłam, bo planowałam i grzańce i oscypki, a to nie wskazane niestety. Ale kwaśnica wchodziła równo! 😄

reklama
Ja byłam miesiąc temu, tuż przed wyjazdem zrobiłam test i dwie krechy :D całe szczęście że go zrobiłam, bo planowałam i grzańce i oscypki, a to nie wskazane niestety. Ale kwaśnica wchodziła równo! 😄
A dlaczego oscypki nie są wskazane? Ja normalnie jadłam w ciąży.

A dlaczego oscypki nie są wskazane? Ja normalnie jadłam w ciąży.
Chodzi, że są robione z niepasteryzowanego mleka, którego w ciąży nie wolno, bo mozna zarazić się bakteriami listeria i można zachorować na listeriozę. Ale internety mówią też, że podgrzanie np w piekarniku, produktów z surowego mleka zabija bakterie listeriozy, a przy 100 stopniach celcjusza ginia calkowicie.
Więc oscypek na ciepło.... 🤔

Ja mam tylko jeszcze nadzieję, że będzie choć trochę śniegu, bo nasze polskie góry bez śniegu są szare i smutne :(

Hej dziewczyny! Nie miałam kiedy zajrzeć na forum za pracą, może 30 stron do nadrobienia było 😀 jak miło jest nas coraz więcej, a zaczynałyśmy w kilka 😀 powodzonka wszystkim świeżym 😚 dziewczyny wy też macie apetyt nie do opanowania? Jestem permanentnie głodna 🤣
Jejku ja tak samo! Jeśli nie zjem czegoś max co 2 godziny to robi mi się normalnie słabo!! 😆 Już się boję jaki będzie tego efekt 🙄

Co do dolegliwosci ciążowych to u mnie zamiast wymiotów występują rozwolnienia i bóle żołądka prawie codziennie. W sumie zaczęło się jeszcze przed zrobieniem testu i trwa do dziś. Któraś z Was też tak ma?
Ja mam bardziej zaparcia niż rozwolnienia, ale to fakt, że boli mnie żołądek bardzo często po jedzeniu, czuję taką niestrawność. A już najgorzej jak zjem przed snem około godzinę to spać nie mogę 🙄

Dziewczyny przepraszam, że Wam tutaj zaśmiecam ale chciałam zapytać czy miałyście uczucie wilgoci i jakby coś spływało przed terminem @?

reklama
Chodzi, że są robione z niepasteryzowanego mleka, którego w ciąży nie wolno, bo mozna zarazić się bakteriami listeria i można zachorować na listeriozę. Ale internety mówią też, że podgrzanie np w piekarniku, produktów z surowego mleka zabija bakterie listeriozy, a przy 100 stopniach celcjusza ginia calkowicie.
Więc oscypek na ciepło.... 🤔
W takim razie żałuję, że zrezygnowałam, bo oscypki lubię tylko na ciepło :-D

Do góry