reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Kochana pamiętaj, że pracodawca przed upływem 3 miesiąca ciąży może Cię bezkarnie zwolnić. Nie chcę straszyć na zapas 😀
Pracuję w tej firmie siódmy rok, mam umowę na czas nieokreślony, podejście do kobiet w ciąży jest godne naśladowania. Sama jestem kierownikiem, dziewczyny ze swojego zespołu sama wyganiałam na L4 w ciąży. A co się mają robotą stresować. Można hejtować korporacje ale pod tym względem moja wygrywa 😆💪

reklama
Pracuję w tej firmie siódmy rok, mam umowę na czas nieokreślony, podejście do kobiet w ciąży jest godne naśladowania. Sama jestem kierownikiem, dziewczyny ze swojego zespołu sama wyganiałam na L4 w ciąży. A co się mają robotą stresować. Można hejtować korporacje ale pod tym względem moja wygrywa 😆💪
No to super jak tak! 😊 Jeden stres z głowy 😊ja znowu nie mam pojęcia jak ogarnę pracę w grudniu, a będzie jej mnóstwo 😀

No to super jak tak! 😊 Jeden stres z głowy 😊ja znowu nie mam pojęcia jak ogarnę pracę w grudniu, a będzie jej mnóstwo 😀
Uoooo u mnie też w grudniu jest po kokardkę, a to krótszy miesiąc bo święta. A klient nie rozumi tylko chce mieć i mu zrób choćby w nocy 🙍‍♀️Planowałam iść na L4 tak w styczniu, nawet pod koniec, ale moje dolegliwości ciążowe dają mi się mocno we znaki (chociaż dzisiaj mniej), że nie wiem jak wytrzymam 🤔

Ja nie mam tego "problemu" poinformowania pracodawcy o ciąży bo nie pracuję 😉 mam nadzieję jednak, że wszyscy pracodawcy Wasi zachowają się tak jak zachować powinni😀

Dziewczyny wweźcie mnie postawcie do pionu, bo zaczynam świrować, że piersi mnie przestały całkiem boleć, że coś jest nie tak. Nie wiem jak ja przeżyję do zrobienia drugiej bety (i odebrania wyniku) 😔

Ja jestem w takiej sytuacji ze pracuje na umowę tymczasowa w agencji pracy.I po upływie 1,5 roku dostaje się na czas nieokreślonym.- mi te pół tora roku wypadną w marcu , a tak to mam umowę do końca roku taka określona.Wiec ja, jak się da musze jak najdłużej pracować. :/

Ja nie mam tego "problemu" poinformowania pracodawcy o ciąży bo nie pracuję 😉 mam nadzieję jednak, że wszyscy pracodawcy Wasi zachowają się tak jak zachować powinni😀

Dziewczyny wweźcie mnie postawcie do pionu, bo zaczynam świrować, że piersi mnie przestały całkiem boleć, że coś jest nie tak. Nie wiem jak ja przeżyję do zrobienia drugiej bety (i odebrania wyniku) 😔
Ja nie mam żadnych objawów, od samego początku, po prostu miałam przeczucie ,że to ten cykl , że w tym się uda. :)

Też świrowałam, ale nie ma to sensu ;) piersi dzis bolą mniej jutro będą bardziej to samo z jajnikami:) Cieszmy się tym stanem, jak głowa bedzie spokojna to wszystko bedzie dobrze;) nie myśl o becie tylko o ubrankach, akcesoriach dla bobasa itd.;) Wszystko będzie dobrze;* 🥰✊✊✊🤗😍😍

reklama
Ja jestem w takiej sytuacji ze pracuje na umowę tymczasowa w agencji pracy.I po upływie 1,5 roku dostaje się na czas nieokreślonym.- mi te pół tora roku wypadną w marcu , a tak to mam umowę do końca roku taka określona.Wiec ja, jak się da musze jak najdłużej pracować. :/
Ja umowe mam do konca lipca, wiem ze mi nie przedłużą jak powiem o ciąży, ale nie zalezy mi jakos na tej pracy.. a pracować planuje długo, ale nie wiem jak to bedzie... a jak chce sie zwolnienie to normalnie sie mówi dla ginekologa i on daje?

Do góry