reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Badacie cukier na codzień? Czy to jest jakiś wymóg?
I czy ciśnienie powinno się tez sprawdzać?

Kurczę ostatnio w ciąży byłam 12 lat nic takiego nie robiłam a teraz jak czytam to jest zupełnie inaczej.
Cukier codziennie sprawdzają te kobietki co maja problemy z cukrem, tak samo jest z ciśnieniem. W pierwszej ciąży to ja nie wiedziałam co to jest cukrzyca i nadciśnienie....

reklama
Super, że ktoś jest z tym samym terminem :). Teraz siedzę i zastanawiam się czy nie zmienić terminu wizyty z 3 na 10 żeby już serce było... trochę się stresuje bo ja to po przejściach jestem... jeszcze czeka mnie cukrzyca ciążowa [emoji24][emoji24]

Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze [emoji8]
Ja jestem po poronieniu we wrześniu, ale jestem pełna nadziei, ze wszystko będzie dobrze. Musi być!
Ja będę szła w 6tyg żeby założyć kartę ciąży i zrobić wszystkie badania. Badania będę robić z pakietu opieki medycznej z pracy.
Do ginekologa i na usg będę chodzić prywatnie i wybieram się na przełomie 7-8 tygodnia. Jeśli oczywiście nic się nie zmieni

Jeszcze pytanko ostatnie w dniu dzisiejszym [emoji28] czy trzeba zgłosić na początku ciąży ze jest konflikt serologiczny z mężem?

Jeszcze pytanko ostatnie w dniu dzisiejszym [emoji28] czy trzeba zgłosić na początku ciąży ze jest konflikt serologiczny z mężem?
Bedziesz robic grupe krwi jesli nie masz i przeciwciala rh to standardowe badanie wszystkie je robia nawet jak niema konfliktu ale ja bym powiedziala o tym fakcie. Z tego badania wyjdzie czy wytwarzane sa przeciwcialo. Tez zalezy ktora ciaza bo jak pierwsza to podobno nic nie zagraza problem pojawia sie przy kolejnej

Ja niestety w każdej ciąży nadciśnienie i bialkomocz. 1 ciaza rozwiązana w 33 tyg ze wzgledu na bialkomocz ciśnienie i obrzęki duzzzze. A ciśnienie u mnie sie zaczyna ok 25 tyg.
Cukier codziennie sprawdzają te kobietki co maja problemy z cukrem, tak samo jest z ciśnieniem. W pierwszej ciąży to ja nie wiedziałam co to jest cukrzyca i nadciśnienie....

Ja mialam cukrzyce w poprzedniej ciazy i juz 8 stycznia jade zrobic krzywą....jak pomysle ze mam to wypic to odrazu mi niedobrze. Bardzo zle znioslam to badanie w poprzedniej myslalam ze zejde na tamtrn swiat bylo mi nie dobrze i oblewal mnie zimny pot.....
A te obciążenie kazał Ci gin zrobić?

reklama
Do góry