reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Badacie cukier na codzień? Czy to jest jakiś wymóg?
I czy ciśnienie powinno się tez sprawdzać?

Kurczę ostatnio w ciąży byłam 12 lat nic takiego nie robiłam a teraz jak czytam to jest zupełnie inaczej.
Cukier codziennie sprawdzają te kobietki co maja problemy z cukrem, tak samo jest z ciśnieniem. W pierwszej ciąży to ja nie wiedziałam co to jest cukrzyca i nadciśnienie....

reklama
Super, że ktoś jest z tym samym terminem :). Teraz siedzę i zastanawiam się czy nie zmienić terminu wizyty z 3 na 10 żeby już serce było... trochę się stresuje bo ja to po przejściach jestem... jeszcze czeka mnie cukrzyca ciążowa [emoji24][emoji24]

Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze [emoji8]
Ja jestem po poronieniu we wrześniu, ale jestem pełna nadziei, ze wszystko będzie dobrze. Musi być!
Ja będę szła w 6tyg żeby założyć kartę ciąży i zrobić wszystkie badania. Badania będę robić z pakietu opieki medycznej z pracy.
Do ginekologa i na usg będę chodzić prywatnie i wybieram się na przełomie 7-8 tygodnia. Jeśli oczywiście nic się nie zmieni

Jeszcze pytanko ostatnie w dniu dzisiejszym [emoji28] czy trzeba zgłosić na początku ciąży ze jest konflikt serologiczny z mężem?

Jeszcze pytanko ostatnie w dniu dzisiejszym [emoji28] czy trzeba zgłosić na początku ciąży ze jest konflikt serologiczny z mężem?
Bedziesz robic grupe krwi jesli nie masz i przeciwciala rh to standardowe badanie wszystkie je robia nawet jak niema konfliktu ale ja bym powiedziala o tym fakcie. Z tego badania wyjdzie czy wytwarzane sa przeciwcialo. Tez zalezy ktora ciaza bo jak pierwsza to podobno nic nie zagraza problem pojawia sie przy kolejnej

Ja niestety w każdej ciąży nadciśnienie i bialkomocz. 1 ciaza rozwiązana w 33 tyg ze wzgledu na bialkomocz ciśnienie i obrzęki duzzzze. A ciśnienie u mnie sie zaczyna ok 25 tyg.
Cukier codziennie sprawdzają te kobietki co maja problemy z cukrem, tak samo jest z ciśnieniem. W pierwszej ciąży to ja nie wiedziałam co to jest cukrzyca i nadciśnienie....

Ja mialam cukrzyce w poprzedniej ciazy i juz 8 stycznia jade zrobic krzywą....jak pomysle ze mam to wypic to odrazu mi niedobrze. Bardzo zle znioslam to badanie w poprzedniej myslalam ze zejde na tamtrn swiat bylo mi nie dobrze i oblewal mnie zimny pot.....
A te obciążenie kazał Ci gin zrobić?

reklama
Do góry