reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Ja mialam cukrzyce w poprzedniej ciazy i juz 8 stycznia jade zrobic krzywą....jak pomysle ze mam to wypic to odrazu mi niedobrze. Bardzo zle znioslam to badanie w poprzedniej myslalam ze zejde na tamtrn swiat bylo mi nie dobrze i oblewal mnie zimny pot.....
Współczuję Ci... mnie nie robili krzywej w poprzedniej ciąży bo sam wynik na czczo już sprawę wyjaśnił (140)... A Ty od którego tc miałaś cukrzycę stwierdzoną ?

Trzeba, między 21 a 26 tygodniem ciąży i zawsze kiedy lekarz zdecyduje o ryzyku wystąpienia cukrzycy. Ja już miałam, w 5t, kiedy glukoza we krwi na czczo wyszła mi za wysoko.

Nie pamiętam juz kiedy robilam poprzednio ale napewno jakos po 20t

Badacie cukier na codzień? Czy to jest jakiś wymóg?
I czy ciśnienie powinno się tez sprawdzać?

Kurczę ostatnio w ciąży byłam 12 lat nic takiego nie robiłam a teraz jak czytam to jest zupełnie inaczej.

Współczuję Ci... mnie nie robili krzywej w poprzedniej ciąży bo sam wynik na czczo już sprawę wyjaśnił (140)... A Ty od którego tc miałaś cukrzycę stwierdzoną ?
No wlasnie dokladnie nie pamietam bo na czczo mialam ok i dopiero jak robilam po tym 20 to wyszlo ze jest cukrzyca

Kurczę ostatnio w ciąży byłam 12 lat nic takiego nie robiłam a teraz jak czytam to jest zupełnie inaczej.
Jezeli jest stwierdzona cukrzyca to na codzien sie bada ja dostalam glukometr od diabetologa i musialm badac z cisnieniem tak samo akurat tez mialam nadcisnienie indukowane ciąża bo tak to sie nazywa i musialam mierzyc i z tego tez powodu mialam prowokowany poród

Nie, cukru nie badam bo obciążenie glukozą wyszło mi w normie. A lekarz kazał kontrolować ciśnienie bo ostatnio na pomiarach miałam za wysokie odrobinkę🤔

reklama
Do góry