reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny nie wiem co myślec. Odebrałam wyniki bhcg i zrobiłam sobie też progesteron bo w poprzedniej ciąży od samego początku bralam duphaston a potem luteinę. I co do bety to wg kalkulatora mój wzrost to 155% (nie za dużo?) za to progesteron nie mieści się w żadnych normach. Wyszedł mi ponad 55 co jest normą dla drugiego trymestru a nie poczatkow ciazy 😱 jestem załamana a najgorsze, że ta pieprzona pierwsza wizyta dopiero w połowie stycznia 😱😞
Kochana, Ty nie byłaś jeszcze na USG prawda? Progesteron za wysoki, z betą to różnie bywa, nie masz opcji iść wcześniej do lekarza? A może bliźniaki? 🤔

Dziewczyny nie wiem co myślec. Odebrałam wyniki bhcg i zrobiłam sobie też progesteron bo w poprzedniej ciąży od samego początku bralam duphaston a potem luteinę. I co do bety to wg kalkulatora mój wzrost to 155% (nie za dużo?) za to progesteron nie mieści się w żadnych normach. Wyszedł mi ponad 55 co jest normą dla drugiego trymestru a nie poczatkow ciazy 😱 jestem załamana a najgorsze, że ta pieprzona pierwsza wizyta dopiero w połowie stycznia 😱😞
Ja miałam przyrosty 150-200 i mam córkę, jest teoria wiążąca przyrosty z płcią. Ponoc nie jest to wyznacznik bliźniąt bo tu decydujące są wysokie wartości a niekoniecznie wysokie procentowo wartosci, ale przy takim progesteronie to bym się zastanawiała czy to jednak nie to...

Witamy, witamy :))
Gratulacje :) i dużo zdrówka!

Mój syn miał nieco ponad 60. Zeskanuję dzisiaj wyniki z tamtego USG i zobaczysz... nic nie jest przesądzone

Kochana.. ja pochłaniam takie ilości żarła, że za niedługo będę miała 5kg na plusie.

Tak się stresuję, że od wczoraj piję meliskę :D jeszcze mi przełożyli wizytę na 12:20! To już tuż tuż...

Dziewczyny... pytanie do tych mam, które są już w drugiej i kolejnej ciąży Widać już u Was coś? Mi dzisiaj tak wywaliło brzuch poniżej pępka i to wcale nie wzdęcia :o Nie zapnę żadnych spodni..
Zobacz załącznik 1057704
Ja chodzę taka wzdęta że trudno stwierdzić 😂

Ostatnia edycja:
Mi duphaston przepisał rodzinny kiedy nie mogłam udać się do lekarza.. Ale potraktował Cię fatalnie... kiedy miałaś ostatnią miesiączkę?[/QUOTE pisze:
A tak sobie myśle, czy jak nie mam jeszcze karty ciąży to rodzinny nie będzie miał jakiś obiekcji do wypisania?
Bo wg tego wczorajszego gina to jeszcze za wcześnie na kartę

reklama
Hej jaki masz poziom progesteronu? Witamy na pokładzie :)) Dużo zdrówka!

Mi duphaston przepisał rodzinny kiedy nie mogłam udać się do lekarza..
Ale potraktował Cię fatalnie... kiedy miałaś ostatnią miesiączkę?

Udało mi się od mojego endokrynologa :) uf :) na 2 opakowania
Może trzeba założyć czarna listę lekarzy...? [emoji848][emoji848]

Do góry