reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Ja też po wizycie jest serducho.....no ale 🙄słabe tętno i mam się przygotować na wszystko 😭także czekamy dalej mam złe przeczucia
Przeżywałam to z moim starszym synem.. siedziałam jak na szpilkach czekając na kolejną wizytę. Na szczęście na następnej było już znacznie lepiej, ale strachu było tyle, że chciałam w ogóle zapomnieć o tym że jestem w ciąży..
jakie tętno zmierzył?

reklama
Zastanawia mnie jak to jest z tym serduszkiem czemu raz szybciej raz wolniej widać 🤔🤔
Badania USG wykonuje się przy użyciu efektu Dopplera, a obraz wychwytywany jest widoczny na ekranie. Jeśli twój ginekolog ma starsze urządzenie o np.gorszej rozdzielczości, mała gromadka komórek będących sercem może nie być jeszcze wychwytywana w takiej rozdzielczości. A serce pewnie bije, tylko kwestia czułości przy tak malutkich obiektach :)

Badania USG wykonuje się przy użyciu efektu Dopplera, a obraz wychwytywany jest widoczny na ekranie. Jeśli twój ginekolog ma starsze urządzenie o np.gorszej rozdzielczości, mała gromadka komórek będących sercem może nie być jeszcze wychwytywana w takiej rozdzielczości. A serce pewnie bije, tylko kwestia czułości przy tak malutkich obiektach :)
Czyli mój ginegolog ma dobry sprzęt 😁w czwartek się okaże jak tam państwowy sprzęt działa 🤔🤔

reklama
Do góry