reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny, które kp. Ile razy na dobę karmicie? U nas w 8-9 karmien zrobiło się 7 a dziś będzie tylko 6. W nocy śpi 7godzin, teraz też już 4godziny. Boję się, że za mało je.

Ja szczerze to nie wiem ile razy karmie, nie licze i nawet mniej więcej nie potrafie powiedzieć. Karmie po porostu na żądanie. Ale to chyba normalne. Dzieciaczki normują sobie tryb dnia i tez już mniej potrzebują jedzonka, mniej trzeba przebierać pieluchy, bo już tyle nie produkują. Mniej już śpią.
Nie stresuj się ;)

Dziewczyny, które kp. Ile razy na dobę karmicie? U nas w 8-9 karmien zrobiło się 7 a dziś będzie tylko 6. W nocy śpi 7godzin, teraz też już 4godziny. Boję się, że za mało je.
Szczerze to nawet nie liczę, są dni kiedy je co 2 godziny w dzień a np dziś je co 3.5.
W nocy min 2 karmienia około 1 i 4. Ale moja to straszny żarłok jest:p

@kasiak85
Dla przykładu tak pokaże , klikasz w fora i sobie potem przesuwasz w dół i tam będzie nasze to nowe które powstaje , tylko trzeba być zalogowanym tak jak i tu :) ale to jeszcze nie to nasze
Screenshot_20181025-153319.jpg Screenshot_20181025-153240.jpg

Załączniki

• Screenshot_20181025-153319.jpg
    Screenshot_20181025-153319.jpg
    181,2 KB · Wyświetleń: 91
  • Screenshot_20181025-153240.jpg
    Screenshot_20181025-153240.jpg
    182,7 KB · Wyświetleń: 96

Ja szczerze to nie wiem ile razy karmie, nie licze i nawet mniej więcej nie potrafie powiedzieć. Karmie po porostu na żądanie. Ale to chyba normalne. Dzieciaczki normują sobie tryb dnia i tez już mniej potrzebują jedzonka, mniej trzeba przebierać pieluchy, bo już tyle nie produkują. Mniej już śpią.
Nie stresuj się ;)

Hmmm...moja pięknie i długo trzyma główkę, nawet 15-20 min potrafi, przekreca się mocno na boki,aż prawie na brzuszek, ale nie uderza świadomie w zabawki i nie trzyma świadomie. No nic,dam jej kilka dni i zacznę się martwić jak prawdziwa matka Polka:D:D

W ogóle jaka ona śmieszna jest... wstaje rano wyszykowac starszaka do przedszkola, bo mąż chodzi przed pracą na siłownię, przychodzi po syna i jadą razem. No i młoda wstała o 7, ja byłam padnięta po nocy to oczywiście czekam aż syn z mężem pojadą, podłączam młoda do cyca na lezaco i idziemy spać. Po 35 min to uczucie, gdy ktoś na Ciebie patrzy....otwieram oczy i co? Młoda się śmieje. Ja jej smoczka z myślą "idź spac"... ona dalej gada i się śmieje...I tak 40 min ja przysypialam, ona gadała i się śmiała, w końcu zasnęła i tak do 10.40 pospalysmy:D

W ogóle super, że chwilę powalczylam z odkładaniem jej do łóżeczka w dzien...I sama zasypia pięknie. W nocy śpi że mną. Lubię to po prostu i nie chce mi się zarazem jej odkładać...

Strasznie dużo dziś piszecie:D i ja też się uzaleznilam. Opowiadam o Was jak o moich kolezankach z reala:D:D koniecznie MUSIMY się kiedyś spotkac:):):):):):)

Kochana ja nie mówię o Tobie. "Dorośli" napisałam bo ostatnio byłam nazywana gimnazjalistką. A wpis dotyczy się Pan z innego forum. Dlatego napisałam , że nie będę udzielała się tutaj żeby cokolwiek mogly podczytac i znów kpić z mojego życia prywatnego.
Rozumiem, poczytałam trochę te posty ,, wojenne,, i wszystko już wiem... Gimnazjalistką? Dla mnie jesteś mamą jak my wszystkie i napisze jeszcze raz-podziwiam, że tak świetnie sobie radzisz ;) Pojechały Cię, że niechodki chciałaś kupić? Nie znam tych mam i nigdy nawet tam nie zajrzałam ale szkoda, że są tak ,, wrogo,, nastawione... Aa dajmy spokój, szkoda psuć atmosfery ;)

reklama
Nigdy nie wiesz jaki Twój los jest napisany odgórnie [emoji5] także lepiej zostawić.

Chociaż my planujemy mieć jeszcze 2 dzieci „dodatkowo” [emoji23] ale jednak ciuszków się pozbywam, bo zanim to będzie za te przykładowo 4 lata to mole to zeżrą i mam w sumie takie damskie te ciuszki, a gdyby synek się trafił to nie go chce krzywdzić [emoji28]
Wózek tez będę sprzedawała, ale to dosłownie za 200 zł wszystko z niego i spacerówkę, bo sama kupiłam za 350 zł.

A przy następnym dzieciątku sobie zaszalejemy jak już będą warunki mieszkalne i finanse na takie bajery i kupimy nowy wózek, wybiorę kolor, model itd [emoji173]️ już się cieszę na sama mysl, a dopiero co jedną urodziłam hah.

Jedynie łóżeczko podkładamy i wyląduje u teściów w piwnicy, leżaczek ten kinderkraft, bo się przyda. Ma ten różowy daszek, ale to można zawsze ściągnąć i byłoby dla chłopca. I laktator tez chyba zostawię ;)
Wiesz co ja ciągle borykałam się z myślą czy kupić nowy wypasiony wózek czy taki najtańszy . I kupiłam od sąsiadki za 300 zwykły wózek , nie ten nowoczesny ( łódkę )
Najpierw trochę żałowałam a teraz nie, trzy miesiące zleciało nie wiem kiedy i już się rozglądamy za spacerówka bo chcemy kupić wcześniej i ten wózek spokojnie odsprzedam za tyle co kupiłam a nawet jakby nie to wyrzucę , oddam wszystko jedno bo nie był drogi [emoji16] i chyba jakbym miała nawet z 3tys więcej dochodów na miesiąc to też bym zrobiła tak samo jak teraz [emoji16]
Nie wiem czy ja się wliczam .. bo odciagam i podaje z butli [emoji16] ale młody je tak jak twoja Iza . W nocy coraz częściej ma dwie przerwy po 6h. Więcej niż 8 karmień raczej nie ma. Najcześniej teraz 6 ;)
Ja się nie martwię , bo przyrosty ma piękne , je wtedy kiedy chce więc chyba tyle po prostu potrzebuje

Do góry