reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny co Wy na to aby założyć grupę prywatną?? kontynucja tego poprostu co jest tutaj , nie że piszemy na dwoch tylko poprostu jedna , prywatna dla wszystkich sierpniowych mam bez wyjątku , te mamy z listy co mamy na osobnym wątku , mamy które się udzielają i te które są na liście a teraz się np nie udzielają to też dodamy z listy bo być może kiedyś będą chciały odezwać się czy cos :) i oczywiście nowa mama która wczoraj dołączyła też :) fajnie by było moim zdaniem , tak żadne inne fora nie wtryniały by się do nas nie czytały tego co piszemy nie oglądały naszych zdjęć zresztą wczoraj miałyście okazję poznać niektóre panie z innych forum
No jak tam uważacie ja mogę się tego podjąć założyć i wszystkie dodac bez wyjątku sierpniowe :)
Jestem za. Daj znać co i jak.

reklama
Melduję się po kilkudniowej nieobecności :)
Mój mały waży 5.5 kg i jest w 50 centylu. Byliśmy na szczepieniu we wtorek i jak wam wcześniej pisałam o tym pediatrze to teraz na wizycie zupełnie inny człowiek. Gugał do małego i się wygłupiał. U nas nic po szczepieniu się nie działo, Kacper był taki jak zwykle :)
Jak już wszystko zaczęło wychodzić na prostą to u mnie pojawiły się hemoroidy. Omijam łazienkę szerokim łukiem :p dziś odwiedzę aptekę.
U małego póki co od dłuższego czasu nie było kolek. Cieszymy się sobą, szkoda tylko że pogoda jest okropna.
Też od kilku dni zmagań się z hrmoroidami. Kupiłam masc w aptece i jest poprawa.
Ile dzieci już chodzi w rozmiarze 68? :)
62 wydają się być małe, szczególnie pajace bo jak Kacper wyprostuje nóżki to są naciągnięte a 68 jeszcze za długie :p
Kilka dni temu wyciągnęłam rzeczy w rozmiarze 68 bo 62 robi się małe. Iza waży ok 5kg teraz ale jakaś długa się zrobiła. Chociaż z H&M nosi 62 i jeszcze chwilę ponosi bo jest zapas.

Cześć Postanowiłam się ujawnić. Dotychczas byłam cichym obserwatorem. Przez moja ciąże leżąca od 28 tyg spędzałam sporo czasu na internecie i tak trafiłam na to forum. Teoretycznie jestem sierpniniówka ( termin na 3.08), jednak Michaś postanowił być lipcowy (26.07), wiec w praktyce jestem lipcowa mamusia, jednak na sentyment do tego forum tu zostałam. Cudownie się czytało Wasze posty jak zbliżał się termin porodu i kazda już wyczekiwała tego wielkiego dniaPod koniec ciąży byłam już zła, bo ponad 2 miesiące musiałam leżeć, a gdy miałam ciąże donoszona to nagle nic nie bolało, żadnych skurczy, nic. Także wiem co przeżywały niektóre z Was Jestem mile zaskoczona, ze forum dalej jest bardzo aktywne (myslam ze umrze śmiercią naturalna po wszystkich porodach a tu miłe zaskoczenie). Ale się rozpisałam
Witam nową mamusię:)

Ja ostatnio rzadko tu zaglądam bo normalnie brak mi czasu ale będzie mi bardzo miło jak wrazie co i mnie dolaczycie do prywatnego bo czasem brakuje mi naszego babskiego paplania a i dowiem się czegoś nowego choć to moje trzecie dziecię
Oczywiście ze bedziesz dodana :) dla wszystkich naszych sierpniowych mam bez wyjątku :)

Byłam dziś mierzyć w jednym dziecięcym sklepie czapli i rozmiar 40 był jej za duży, dużo...czyli pewnie że smyka nie ma sensu zamawiać 40/42,bo oni tam mają zawyżone rozmiary, nie?
Te rozmiary są bardzo różne, nawet w smyku. Lena już ledwo się mieści w 40/42, a na chrzest kupilismy 36/38 i tez jest dobra...

Pozdrawiamy czwartkowo.
U nas dziś leje i wieje a moje słoneczko raczy mnie co chwilę takim uśmiechem:)
Nie nie, w domu nie chodzi w czapce tylko jej przymierzalam.

Załączniki

• 20181025_081541.jpg
    20181025_081541.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 119
reklama

Załączniki

• Screenshot_20181025-082856.jpg
    Screenshot_20181025-082856.jpg
    259,6 KB · Wyświetleń: 353
  • Screenshot_20181025-082919.jpg
    Screenshot_20181025-082919.jpg
    271,5 KB · Wyświetleń: 355