reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny co Wy na to aby założyć grupę prywatną?? kontynucja tego poprostu co jest tutaj , nie że piszemy na dwoch tylko poprostu jedna , prywatna dla wszystkich sierpniowych mam bez wyjątku , te mamy z listy co mamy na osobnym wątku , mamy które się udzielają i te które są na liście a teraz się np nie udzielają to też dodamy z listy bo być może kiedyś będą chciały odezwać się czy cos :) i oczywiście nowa mama która wczoraj dołączyła też :) fajnie by było moim zdaniem , tak żadne inne fora nie wtryniały by się do nas nie czytały tego co piszemy nie oglądały naszych zdjęć zresztą wczoraj miałyście okazję poznać niektóre panie z innych forum
No jak tam uważacie ja mogę się tego podjąć założyć i wszystkie dodac bez wyjątku sierpniowe :)
Jestem za. Daj znać co i jak.

reklama
Melduję się po kilkudniowej nieobecności :)
Mój mały waży 5.5 kg i jest w 50 centylu. Byliśmy na szczepieniu we wtorek i jak wam wcześniej pisałam o tym pediatrze to teraz na wizycie zupełnie inny człowiek. Gugał do małego i się wygłupiał. U nas nic po szczepieniu się nie działo, Kacper był taki jak zwykle :)
Jak już wszystko zaczęło wychodzić na prostą to u mnie pojawiły się hemoroidy. Omijam łazienkę szerokim łukiem :p dziś odwiedzę aptekę.
U małego póki co od dłuższego czasu nie było kolek. Cieszymy się sobą, szkoda tylko że pogoda jest okropna.
Też od kilku dni zmagań się z hrmoroidami. Kupiłam masc w aptece i jest poprawa.
Ile dzieci już chodzi w rozmiarze 68? :)
62 wydają się być małe, szczególnie pajace bo jak Kacper wyprostuje nóżki to są naciągnięte a 68 jeszcze za długie :p
Kilka dni temu wyciągnęłam rzeczy w rozmiarze 68 bo 62 robi się małe. Iza waży ok 5kg teraz ale jakaś długa się zrobiła. Chociaż z H&M nosi 62 i jeszcze chwilę ponosi bo jest zapas.

Cześć Postanowiłam się ujawnić. Dotychczas byłam cichym obserwatorem. Przez moja ciąże leżąca od 28 tyg spędzałam sporo czasu na internecie i tak trafiłam na to forum. Teoretycznie jestem sierpniniówka ( termin na 3.08), jednak Michaś postanowił być lipcowy (26.07), wiec w praktyce jestem lipcowa mamusia, jednak na sentyment do tego forum tu zostałam. Cudownie się czytało Wasze posty jak zbliżał się termin porodu i kazda już wyczekiwała tego wielkiego dniaPod koniec ciąży byłam już zła, bo ponad 2 miesiące musiałam leżeć, a gdy miałam ciąże donoszona to nagle nic nie bolało, żadnych skurczy, nic. Także wiem co przeżywały niektóre z Was Jestem mile zaskoczona, ze forum dalej jest bardzo aktywne (myslam ze umrze śmiercią naturalna po wszystkich porodach a tu miłe zaskoczenie). Ale się rozpisałam
Witam nową mamusię:)

Ja ostatnio rzadko tu zaglądam bo normalnie brak mi czasu ale będzie mi bardzo miło jak wrazie co i mnie dolaczycie do prywatnego bo czasem brakuje mi naszego babskiego paplania a i dowiem się czegoś nowego choć to moje trzecie dziecię
Oczywiście ze bedziesz dodana :) dla wszystkich naszych sierpniowych mam bez wyjątku :)

Byłam dziś mierzyć w jednym dziecięcym sklepie czapli i rozmiar 40 był jej za duży, dużo...czyli pewnie że smyka nie ma sensu zamawiać 40/42,bo oni tam mają zawyżone rozmiary, nie?
Te rozmiary są bardzo różne, nawet w smyku. Lena już ledwo się mieści w 40/42, a na chrzest kupilismy 36/38 i tez jest dobra...

Pozdrawiamy czwartkowo.
U nas dziś leje i wieje a moje słoneczko raczy mnie co chwilę takim uśmiechem:)
Nie nie, w domu nie chodzi w czapce tylko jej przymierzalam.

Załączniki

• 20181025_081541.jpg
    20181025_081541.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 116
reklama

Załączniki

• Screenshot_20181025-082856.jpg
    Screenshot_20181025-082856.jpg
    259,6 KB · Wyświetleń: 345
  • Screenshot_20181025-082919.jpg
    Screenshot_20181025-082919.jpg
    271,5 KB · Wyświetleń: 348