reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny których dzieci jedzą Wasze mleko z butli. Ile ml jedzą? Jutro zostawiam moja mamę z dziećmi i idę do fryzjera i nie wiem ile ściągać na jedną porcje..
Dawno już ja butelka karmilam.

Co do spacerówki to u nas będzie Navington Scooner
Wczoraj moja mała (6 tydzień 3 dzień) na wieczór oprócz resztek z cycka bo wisiała na nim pół wieczora, wciągnęła dodatkowo 80 ml mojego mleka z butli :O

reklama
Taka z niej kropa :)
Jest i podkówka-stały element dnia:) Zobacz załącznik 909780Zobacz załącznik 909781
Hihi fajna masz tą core [emoji16] u nas podkówka jest jak Oluś się wystaraszy czegoś albo się rozżali [emoji16]
Przynajmiej jeden facet co się interesuje takimi rzeczami, szacun :D U nas było tak, ze ja znalazłam wózek, wybrałam kolor, pokazałam mu on zatwierdził i tyle [emoji23], tak samo pewnie będzie ze spacerówka [emoji14] no ładnie wyglada ten wózek, fajnie się składa, ma duży 'dach' :D
Mój wcześniej się nie interesował , ale po porodzie jak poznał syna to mu odwaliło [emoji16] interesuje się nawet tym , jaka kupa jest , ile kropel espumisanu mu dałam .. wszystkim [emoji16][emoji16]
A na punkcie spacerowek tak mu odwaliło że jak ze swoim tatą byli w mieście to zaciągnąl go do smyka by pooglądać spacerówki [emoji16][emoji16]
Nie odespal bo zrobili sobie imprezkę z chłopakami w mieszkaniu. Kupili wódkę i odpoczywali przy tv , wcale tak źle nie ma [emoji16]
Mnie się wydaje z opowieści że tak właśnie jest za granicą .. chłopy dużo pracują a potem piją . Z resztą ja sama nie wiem co bym robiła jakbym była tak daleko od rodziny, sama itp.. pewnie też bym wieczorami waliła jakieś browary [emoji16]

Wczoraj moja mała (6 tydzień 3 dzień) na wieczór oprócz resztek z cycka bo wisiała na nim pół wieczora, wciągnęła dodatkowo 80 ml mojego mleka z butli :O
Ja już sciagnelam 130 ml i jeszcze leci (z jednego). Idę tylko się ostrzyc więc jedna porcja duża myślę że im wystarczy. Z tym że Maja 5kg i 12tyg

Ja już sciagnelam 130 ml i jeszcze leci (z jednego). Idę tylko się ostrzyc więc jedna porcja duża myślę że im wystarczy. Z tym że Maja 5kg i 12tyg
130 ml [emoji7] Wow! ja to się dziś cieszyłam w nocy bo z jednego 70 ml wyssałam:) no ale co się dziwić, zapotrzebowanie rośnie z tygodniami i waga malucha, moja waży dopiero ok 4100 g

Mój mały ma 8 tygodni i od jakiegoś czasu bez zająknięcia wypija 130ml mojego mleka [emoji50] [emoji43] [emoji15]
A powiedz podajesz mleko tylko z butli? Nie przystawiasz do piersi? Ciekawa jestem ile ml by Laura zjadła gdybym cały dzień ściągała mleko, ja póki co tylko ściągam raz w nocy bo mała nie jest w stanie zjeść z dwóch piersi jak jest przerwa po kąpieli 5 h, a dodatkowo mało przybiera na wadze to chcę ją dokarmiać pod wieczór.

Mój właśnie pojechał oddać mocz małej do kontroli, sprawdzimy czy może jakaś infekcja nie wpływa na jej wagę. No i odrazu podrzuci szczepionkę 6w1 do laboratorium bo jak wszystko będzie ok to pewnie w środę będziemy szczepić [emoji22]

Tak tu wczoraj pisalyscie o męskim chrapaniu że i mój w nocy chrapal..
W ogóle niedospana jestem.
Co jak co... Ja u mojego też rozumiem zmęczenie czy kiepski nastrój. Ale jak słyszę że się chłop nie wyspał to białej gorączki dostaje :)

Gardło mnie coś boli... :( trzeba się w kupę zebrać na resztę dnia.

Dziewczyny, myślicie już o spacerowkach? Planujecie używać tych z wózków 2w1? Bo reguły są wielkie, brzydkie i nie praktyczne, ale oczywiście są wyjątki ;) Jeśli myślicie o zakupie czegoś innego, to jaki modele bierzecie pod uwagę?

Polecam joie mytrax signature :)
pol_pm_JOIE-MYTRAX-WOZEK-SPACEROWY-2273_1.jpg

reklama
Ktoś za darmo oddaje trzy buteleczki w Krakowie :) może któraś będzie zainteresowana
Screenshot_2018-10-22-11-19-56-147_pl.tablica.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-10-22-11-19-56-147_pl.tablica.jpg
    Screenshot_2018-10-22-11-19-56-147_pl.tablica.jpg
    50 KB · Wyświetleń: 269
Do góry