reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Witajcie
urodziłam córeczkę 23.08.2018 .
chciałam zapytać czy któraś z Was ma podobny problem i jak sobie z tym radzicie ?
do 5 tyg córcia robiła często kupki. od ok 2 tyg zaczęły się zaparcia z którymi nie bardzo mogę sobie poradzić . karmię kp i mm .

Malwinka ma takie długie włoski, że chyba grzebieniem będziesz wyczesywać :D
Chyba tak :D ale jak one będą potem wyglądać po tej oliwce takie polepione zanim umyje i czy dobrze się wogole zmyje a za tydzien chrzciny a fryxura zamiast być push up będzie polepiona i przychlapnieta :p nie no może aż tak złe nie będzie :)

Witajcie
urodziłam córeczkę 23.08.2018 .
chciałam zapytać czy któraś z Was ma podobny problem i jak sobie z tym radzicie ?
do 5 tyg córcia robiła często kupki. od ok 2 tyg zaczęły się zaparcia z którymi nie bardzo mogę sobie poradzić . karmię kp i mm .
Jakie mleko podajesz? Bo moja pila bebilon gdy karmilam kp i mm,miala zaparcia,dawalam jej bebilon pronutra z bebilon comfort mieszalam je plus swoje mleko i po skonczeniu puszki comfortu wrocilo do normy wszystko ;) teraz zmieniam na babydream z rossmana i tez jest git ;) tyle ze juz nie karmie piersia ,tzn sporadycznie ;) ajak sie zachowuje gdy dlugo nie robi kupki?

Wy o wprowadzaniu jedzonka .. a moj tata najlepiej ostatnio się pyta czy daje już malej jakieś kaszki... :D hahaha
Na wieczór mam jakiś dobry humor bo zaczęliśmy wspominać z mezem mój pobyt w szpitalu moją koleżankę z sali co śledziła każdy mój ruch non stop patrzyła albo maz przyniósł jej do szpitala 3 po 5 l baniaki wody dla kobiety w ciąży a potem po CC miała takie coś podnosic :D
Byliśmy jeszcze niedawno u księdza donieść potrzebne rzeczy do chrztu , bardzo w porządku proboszcz lubi pożartować . Ślub możemy wziąć kiedy chcemy o której godzinie nam pasuje zapowiedzi dwa tygodnie przed . Ja się pytam czy muszą one być to powiedział zebym się nie przejmowała bo stare baby i tak nie słyszą tego :D ślub możemy mieć z mszą lub po prostu sam sakrament ślubu dla nas przed Bogiem z rodziną za zamkniętymi drzwiami :) mówi że jest spoko chłopem i mozna się z nim dogadać . Mówi że najważniejszy jest ślub przed Bogiem a nie jak i kiedy :) napewno weźmiemy ślub tylko muszę zdecydować w którym miesiącu :)
Mamy tylko cywilny, ale obrączki chce kupić nowe inne ładniejsze , też będzie wydatków ale to pamiętka na całe życie :)

Wy o wprowadzaniu jedzonka .. a moj tata najlepiej ostatnio się pyta czy daje już malej jakieś kaszki... :D hahaha
Na wieczór mam jakiś dobry humor bo zaczęliśmy wspominać z mezem mój pobyt w szpitalu moją koleżankę z sali co śledziła każdy mój ruch non stop patrzyła albo maz przyniósł jej do szpitala 3 po 5 l baniaki wody dla kobiety w ciąży a potem po CC miała takie coś podnosic :D
Byliśmy jeszcze niedawno u księdza donieść potrzebne rzeczy do chrztu , bardzo w porządku proboszcz lubi pożartować . Ślub możemy wziąć kiedy chcemy o której godzinie nam pasuje zapowiedzi dwa tygodnie przed . Ja się pytam czy muszą one być to powiedział zebym się nie przejmowała bo stare baby i tak nie słyszą tego :D ślub możemy mieć z mszą lub po prostu sam sakrament ślubu dla nas przed Bogiem z rodziną za zamkniętymi drzwiami :) mówi że jest spoko chłopem i mozna się z nim dogadać . Mówi że najważniejszy jest ślub przed Bogiem a nie jak i kiedy :) napewno weźmiemy ślub tylko muszę zdecydować w którym miesiącu :)
Mamy tylko cywilny, ale obrączki chce kupić nowe inne ładniejsze , też będzie wydatków ale to pamiętka na całe życie :)
Takich duszpasterzy to juz malo chyba jest :/ super ze trafiliscie na takiego :*

reklama
Nie tylko i was tak. Ja w dodatku mam różowy wózek i jest to samo pytanie [emoji23] zacznę mówić : chłopiec [emoji16]

Mnie ostatnio sąsiadka u mamy dorwala i oczywiście pyta:
Kasiu karmisz?
A ja: Nie, głodzie hahahha :D
Jej mina bezcenna...akurat chwile wcześniej mąż mnie wkurzył i trafiła w zły moment:p

Do góry