reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Zobacz załącznik 907204 Jestem w szoku, wróciliśmy ze spaceru zjadła 30ml i śpi, spi nie na mnie, troche ja skręca, ale zasnęła bez płaczu na kanapie, jaki kosmos... mówią ze pepti działa po 3 tyg tyle urrzymuja się alergeny w organizmie, mam nadzieje ze to nie jest jednorazowy spokój jej ciałka

Trzymam kciuki za takie działanie na dłuższa metę :)

reklama
Kupilismy dzis nosidelko polskiej firmy ;) fajne jest i mala ma duzo miejsca ,nie jest zcisnieta,nosidlo typu troche torby kangurka ;) Zobacz załącznik 907205

Fajne :) a nosidełek się nie używa prędzej jak już dzieciaczki potrafią w miarę siadac? Czy coś mi się pomieszało.

Ja muszę w końcu od poniedziałku spróbować z moja chusta, która kupiliśmy i powiązać i trenować to może uda się skorzystać w przyszły weekend z niej gdy znowu będę sama z malutka i pieskiem, bo mój jedzie na studia. A jednak jakoś 4x dziennie muszę wyjść z psem i nią przy sobie to będzie najwygodniejsze i najbezpieczniejsze.

Ale to dopiero jak będzie siedzieć będziecie używać prawda?

Czyli chyba miałam racje. Czytałam właśnie coś, że w nosidle lepiej wcześniej nie nosić, można dziecku zaszkodzić bardzo na postawę kręgosłup nóżki itd
Ale chusta to już co innego, tylko trzeba się bawić w to wiązanie i tez trzeba to dobrze umieć zrobić żeby było bezpiecznie i poprawna pozycja całego ciała dziecka

Jakich uzywacie plynow do mycia malenstw? Kupilam ostatnio z hippa ale mi nie za bardzo odpowiada
My używamy z Dove baby :) dostałam próbkę z paczki ze szpitala i spodobał się więc kupiliśmy , skóra po nim jest w porządku nic się nie dzieje . My akurat mamy wersje bezzapachową ale jest też z delikatnym ładnym zapaszkiem i tamten chciałam właśnie a przez przepadek wzielalam bez . W Rossmanie 400 ml za 21.79 zł . Dobrze się aplikuje za pomocą pompki i uważam że jest wydajny :)
1539461925730.jpg

Załączniki

• 1539461925730.jpg
    1539461925730.jpg
    208,5 KB · Wyświetleń: 345
Ewcia zrobisz jak chcesz pewnie już nawet podjęłaś decyzję że będziesz ją w nim nosić ale właśnie źle że jest usztywnione bo kręgosłup powinien móc być z naturalnej krzywiźnie i dlatego używa się chust bo materiał się dostosowuje do ciała dziecka.
I już nic więcej nie mówię bo nie chce żeby wyszło że jestem zolza, to w dobrej wierze pisze :*

[emoji1376][emoji1376][emoji1376][emoji1376] dokładnie. Każdy robi jak uważa, ale ja bym nie miała odwagi nosić w nosidle, szkoda małego kręgosłupa i zdrowia.

Super zdobycze :)
Ja jutro tez się pochwale zdjęciami tych ciuszków co dla małej kupiłam na 68 w tym ciucholandzie w Bytomiu to zapłaciłam 140 zł a mam cała reklamówkę duża ciuchów :) dla siebie za to w galerii wychwyciłsm piękna mała torebkę w sinsay, bo do takich teraz mam upodobanie i mam łącznie z ta nowa tylko 3, ale każda wyjątkowa. No i spodnie na tyłek za 50 zł tez z sinsay, bo po ciąży to ogólnie zrobiłam porządki ze spodniami i zostały mi 2 pary takich normalnych a tak to mam 2 x legginsy ciążowe w których teraz tez chodzę i 2 pary sportowych, ale jak będzie za miesiąc już zimniej o wiele to już będą za cienkie na dwor. A o siebie tez trza zadbać [emoji5][emoji16][emoji16]
Dokładnie nam tez coś się należy ;)
W Sinsay mają czasem fajne rzeczy i tanie w porównaniu do innych sklepów :)
To zakupy Ci się udały .
Też muszę zrobić przegląd w szafie bo niektóre mam rzeczy które przekładam z kupki na kupke a może kiedyś schudne a może coś tam .. :D

reklama
Mi włosy jakoś specjalnie nie wypadają, taka norma jak zawsze. Nawet wydsje mi się, że są zdrowsze i mniej ich wychodzi niż przed, ale ja ogólnie nigdy nie miałam problemów z włosami, bo i gęste itd i paznokcie tez mi się zrobiły bardziej twarde także ja nie mam na co się skarżyć [emoji16]

Może witaminki jakieś kup na włosy coś w stylu skrzypowita i działaj tak od wewnątrz na te objawy :)
Bym coś kupiła ale czy można tego rodzaju brać przy karmieniu piersią:)

Do góry