reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziękuję dziewczyny za rady dotyczące mm :) Oficjalnie dzisiaj przeszliśmy z kp na nutramigen.

Jeszcze dwa pytania tylko [emoji16]

1. Czy po każdym karmieniu butelki gotujecie czy tylko przelewacie wrzątkiem?

2. Ile ml łącznie w czasie dnia dzieci jedzą?

Myje normalnie a później przelewam wrzątkiem:)
Pije różnie, ciężko to zliczyć:)
Ale zazwyczaj co 2,5-3 godz po 90 ml a czasem musze jej dorobić jeszcze 30 ml.
W nocy jedynie pije tylko raz bo budzi się koło 4,5 rano :)
To powodzenia, oby brzuszek nie bolał:)

Dziękuję dziewczyny za rady dotyczące mm :) Oficjalnie dzisiaj przeszliśmy z kp na nutramigen.

1. Myje butelke letnia woda, lub czasami specjalnym płynem do butelek. Wypażam raz w tygodniu.

2. Różnie. Raz 90 ml, 110 ml a w nocy po pierwszej długiej przerwie snu to nawet 130 ml

Będziesz czekać aż pokarm Ci samoistnie zaniknie czy coś będziesz robić w tym kierunku?

Chyba na kler choć jeszcze nic pewnego. Z bebilonem nigdy nie miałam styczności. Dawno temu jedynie bebiko.

Dziękuję:* no ostatnio solarium to jedyne miejsce gdzie wybywam sama. Czasem szlag mnie trafia bo cały dzień z dziećmi. Mąż przychodzi wykończony, często woli kompa włączyć i się zresetować niż pogadać. Ciężko tak to podzielić. Niby proponuje mi że mam wychodzić ale wtedy będzie musiał się z pracy urywac A pieniądze potrzebne bo na wiosnę chcemy ruszyć z kopyta z budową. Więc taki dzień jak dziś to celebracja wspólnego czasu ;) sukienka, szpilki, może wino jakieś w knajpce :) normalnie matka polka na wychodnym :)
Fajny film ;)

reklama
Tak czytam i sie zastanawiam mocno, bo piszecie o tych probiotykach, to trzeba podawać obowiązkowo? Bo ja nic nie podaje i aż mam teraz stracha, bo lekarz ani położna nic nie mówili
Nie jesteś sama bo ja też nie podaje i synkowi kiedys też nie , nawet nie wiedziałam że coś trzeba :D nikt mi nic nie mówił na ten temat

Do góry