reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Tak ja pisałam:) jeszcze nie kupiłam słodu, dziś położna mi powiedziała, że lepiej ********** bo jest przebadany, ale uważam, że nie ma racji, że lepszy ten naturalny, ale już jej tego nie mówiłam ;)

Ale a propos moja mała coś mało przybiera, wychodzi na to, że ok 20 g dziennie, skończyła już 5 tygodni i od masy wypisowej przybrała ok 800 g, a dodatkowo ciągle dopomina się o jedzenie, jak nie śpi to karmie ja jakoś co 30, 40 minut bo wydaje mi się, że jest głodna, pielucha ok, ciepło jej, noszenie nie pomaga, tylko cyc. I położna zasugerowała dokarmianie, ale chciałabym jeszcze spróbować podziałać z femaltikerem bo do tej pory piłam ********** sporadycznie i nic poza tym. Wzięłam się też za laktator i herbatkę z anyżem. Właśnie odciagnelalam z dwóch piersi prawie 50 ml w 40 min godzinę po karmieniu, powiedzcie czy to dramatycznie mało czy nie ma tragedii :(? Nie chce mojego Bobo glodzić :/
Moj młodszy syn przybierał słabo, w miesiąc 550g. Nasz pediatra nic nie mówił, żeby dokarmic. Kazał z co 2 tyg przyjść na ważenie żeby to kontrolować i bylo ok. Do dziś jest chudy, waży 21kg a w maju skończył 6lat. Starszy syn w jego wieku ważył 30kg. Teraz Iza przybrała w 4tyg 650g, poszliśmy do pediatry ale innej niż kiedyś z synem i ta narobiła paniki, że dokarmiać bo za mało przybrała. Próbowałam dac jej moje ściągnięte mleko po karmieniu ale ona ewidentnie nie chciała więc odpuściłam. Teraz byłem na kontroli u pediatry (tego faceta co kiedyś z synem) i ten nie ma zastrzeżeń co do jej wagi. Mówi, że jest bdb, także 2 lekarzy 2 inne podejścia.
Ja na twoim miejscu kontrolowałabym częściej wagę u małej i póki przybiera te minimum to bym się nie martwiła.
Wiem, że niektórzy pediatrzy każą dokarmic przez dwa, trzy tygodnie a jak dziecko podrośnie , zrobi się silniejsze przez ten czas to każą odstawić dokarmianie.

reklama
@Ewka34 Ja z czystym sumieniem mogę polecić mleko babydream. Kiedyś o tym czytalam i te wszystkie produkty dla rosmana robią dobre firmy. Pieluchy są od pampers, słoiki od hipp A mleko od Humany. Mają niemieckie standardy. W mleku ponoć jest stosunkowo mało cukru. Jego minusem jest to że się lekko pieni przy rozrabianiu ale to kwestia przyzwyczajenia. Nam służy w 100% . Oczywiście to co służy leonowi może nie być dobre dla Michaliny ale warto spróbować. U nas mały rośnie. Brzuszek. Kupki i inne historie bez zastrzeżeń;)

Właśnie czekam na solarium :) teściowa została z dziećmi. Wieczorem też zostanie A my z małżonkiem idziemy do kina :)
Dzieki :* chce je sprobowac bo czytalam o nim.. pieluchy sa spoko ;) bebilon zwykly tez sie pieni mocno ;)
Przyjemnego wyjscia :* na co idziecie?

@Ewka34 Ja z czystym sumieniem mogę polecić mleko babydream. Kiedyś o tym czytalam i te wszystkie produkty dla rosmana robią dobre firmy. Pieluchy są od pampers, słoiki od hipp A mleko od Humany. Mają niemieckie standardy. W mleku ponoć jest stosunkowo mało cukru. Jego minusem jest to że się lekko pieni przy rozrabianiu ale to kwestia przyzwyczajenia. Nam służy w 100% . Oczywiście to co służy leonowi może nie być dobre dla Michaliny ale warto spróbować. U nas mały rośnie. Brzuszek. Kupki i inne historie bez zastrzeżeń;)

Właśnie czekam na solarium :) teściowa została z dziećmi. Wieczorem też zostanie A my z małżonkiem idziemy do kina :)
Ale ci zazdroszcze i solarium i kina:) ja z moim jestem na wojennej ścieżce od wczoraj.
Bawcie się dobrze:)

1. Ja podaje raz dziennie wode i raz herbatkę rumiankowa z hipp bez cukru( ale herbatke co ktorys dzien) :)
Nie podaje w tem pokojowej, bo dla mnie to jest poprostu zimne.
Podgrzewam tak jak mleko w podgrzewaczu( mam taką opcje ustawioną, że grzeje stałą optymalną temperature idealną do picia)
2. Ja mam dwie dr Browna żeby bylo sprawnie w razie wu i Aventa do wody i herbatki.
3. Wode mam cały czas w butelce w podgrzewaczu, ustawiony na tą stałą temperature :) Więc jak Jagódka jest głodna tylko wsypuje mleczko i gotowe :)
4. Akurat jak jadę do mamy na cały dzień to Ona u siebie przegotowuje wodę a ja biore tylko podgrzewacz ze sobą:)
A jak idziemy gdzieś na chwile albo wiem ze nie dojadla to biore zrobione mleczko ze sobą ( w ciągu godziny można podać)
Dostałas herbatkę z HiPP ? Nie wycofali ? Ja nie mogę nigdzie znaleźć :/

Apropo solarium.. wiecie może, ile po cc można iść na solar? Rozumiem, że jak rana się ładnie zagoi i w ogóle. Ale jest jakiś czas karencji?[emoji16]

reklama

Załączniki

• 20181013_103321.jpg
    20181013_103321.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 75
  • 20181013_103312.jpg
    20181013_103312.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 80
Do góry