reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

My po usg bioderek, dobrze, że nie zwlekalismy z badaniem bo niestety u małej są zaczatki niedorozwoju stawu biodrowego, a że jest w 5 tygodniu tygodniu to mamy póki co częściej kłaść na brzuchu, szeroko pieluchować i szeroko nosić małą, żeby nóżki były rozstawione na boki. I kontrola za 4 tygodnie. Któraś z mam też miała takie zalecenia? Mam nadzieję, że się to unormuje i unikniemy ortezy [emoji22]
My też dziś mamy iść bioder, Iza ma 8tyg.
Moj starszy syn tak miał. Dodatkowo mieliśmy szeroko pieluchowac tzn zakładać na pampersa 2 tetry. Pomogło. Po 6tyg kontrola i byli już ok.

reklama
Nabiał tzn serek wiejski, jogurt bez cukru, warzywa, banan. W biedrobce mają sałatkè warzywna bez majonezu takà z mixem salat i biszkopty dla diabetologia. Nie pamiętam co jeszcze
Banany zakazane są. Z owoców jadłam jedno jabłko,lub brzoskwinie ewentualnie borówka. Te sałatki z biedronki to ta z kurczakiem tylko. Z indykiem jest na słodko a tuńczyk w ciąży zakazany.

Banany zakazane są. Z owoców jadłam jedno jabłko,lub brzoskwinie ewentualnie borówka. Te sałatki z biedronki to ta z kurczakiem tylko. Z indykiem jest na słodko a tuńczyk w ciąży zakazany.
Moja dr mówiła, że można banany i ja jadłam, cukier był w normie po godzinie.
Tylko owoce można jeść max do południa.

Dziewczyny jak zamawiacie z tego aliexpres to porzebna jest karta kredytowa ?
Jak ja mam zwykle konto ,a nie mam karty kredytowej to się nie da zamówić ?
Chyba tak. Ja też nie mam, kiedyś chciałam coś zamówić i nie mogłem. Koleżanka mi zamawiała.
Ja już nie wchodzę na Ali bo zawsze mi się podoba pełno rzeczy A dla córci to już wogole. Pokupowalam jej pełno ubranek, opasek, niechodkow.

Uwazajcie na zakupy z Aliexpress , słyszałam historię że kobieta kupiła córce kalosze które były zrobione z toksycznej gumy i dziewczynka a teraz problemy zdrowotne. To nie są rzeczy przebadane i z certyfikatem na nasz rynek.
Btw tak samo nie kupujcie , Pepco butów, kiedyś kupiłam córce to jej się stopa przykleiła do kleju w środku :O

reklama
Wzięłam się za wypełnienie wniosku o kartę duże rodziny i jest tego 15kartek 30stron. Chyba ich pogięło.
No co Ty.. aż tyle?? Ja robiłam przez neta i w sumie krótki wniosek.i tak zrobiłam kilka błędów to mi zadzwonili z urzędu i uzupelnilam telefonicznie. Właśnie wczoraj przyszedł SMS że do odebrania gotowa. A orientujesz się na co są konkretnie zniżki? Chyba paliwo, jakieś kina ale nie wiem dokladnie

Do góry