reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

My po usg bioderek, dobrze, że nie zwlekalismy z badaniem bo niestety u małej są zaczatki niedorozwoju stawu biodrowego, a że jest w 5 tygodniu tygodniu to mamy póki co częściej kłaść na brzuchu, szeroko pieluchować i szeroko nosić małą, żeby nóżki były rozstawione na boki. I kontrola za 4 tygodnie. Któraś z mam też miała takie zalecenia? Mam nadzieję, że się to unormuje i unikniemy ortezy [emoji22]
My też dziś mamy iść bioder, Iza ma 8tyg.
Moj starszy syn tak miał. Dodatkowo mieliśmy szeroko pieluchowac tzn zakładać na pampersa 2 tetry. Pomogło. Po 6tyg kontrola i byli już ok.

reklama
Nabiał tzn serek wiejski, jogurt bez cukru, warzywa, banan. W biedrobce mają sałatkè warzywna bez majonezu takà z mixem salat i biszkopty dla diabetologia. Nie pamiętam co jeszcze
Banany zakazane są. Z owoców jadłam jedno jabłko,lub brzoskwinie ewentualnie borówka. Te sałatki z biedronki to ta z kurczakiem tylko. Z indykiem jest na słodko a tuńczyk w ciąży zakazany.

Banany zakazane są. Z owoców jadłam jedno jabłko,lub brzoskwinie ewentualnie borówka. Te sałatki z biedronki to ta z kurczakiem tylko. Z indykiem jest na słodko a tuńczyk w ciąży zakazany.
Moja dr mówiła, że można banany i ja jadłam, cukier był w normie po godzinie.
Tylko owoce można jeść max do południa.

Dziewczyny jak zamawiacie z tego aliexpres to porzebna jest karta kredytowa ?
Jak ja mam zwykle konto ,a nie mam karty kredytowej to się nie da zamówić ?
Chyba tak. Ja też nie mam, kiedyś chciałam coś zamówić i nie mogłem. Koleżanka mi zamawiała.
Ja już nie wchodzę na Ali bo zawsze mi się podoba pełno rzeczy A dla córci to już wogole. Pokupowalam jej pełno ubranek, opasek, niechodkow.

Uwazajcie na zakupy z Aliexpress , słyszałam historię że kobieta kupiła córce kalosze które były zrobione z toksycznej gumy i dziewczynka a teraz problemy zdrowotne. To nie są rzeczy przebadane i z certyfikatem na nasz rynek.
Btw tak samo nie kupujcie , Pepco butów, kiedyś kupiłam córce to jej się stopa przykleiła do kleju w środku :O

reklama
Wzięłam się za wypełnienie wniosku o kartę duże rodziny i jest tego 15kartek 30stron. Chyba ich pogięło.
No co Ty.. aż tyle?? Ja robiłam przez neta i w sumie krótki wniosek.i tak zrobiłam kilka błędów to mi zadzwonili z urzędu i uzupelnilam telefonicznie. Właśnie wczoraj przyszedł SMS że do odebrania gotowa. A orientujesz się na co są konkretnie zniżki? Chyba paliwo, jakieś kina ale nie wiem dokladnie

Do góry