reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja muszę poszukać dobrego pediatry bo obecny po pierwsze nie toleruje mm, po drugie na problem z kupką kazał kupić czopki uspokajające a po trzecie wmawia mi że Kacper za dużo przybiera na wadze a u niego był ważony w ubraniu i pampersie i nic z tej wagi nie odjął za ubranie. Wczoraj mój mąż ważył posikanego pampersa i wyszło 154 gramy :p

Chce żebyś przestała dawać mm dlatego ci mówi że za dużo waży pewnie :)

reklama
Ja muszę poszukać dobrego pediatry bo obecny po pierwsze nie toleruje mm, po drugie na problem z kupką kazał kupić czopki uspokajające a po trzecie wmawia mi że Kacper za dużo przybiera na wadze a u niego był ważony w ubraniu i pampersie i nic z tej wagi nie odjął za ubranie. Wczoraj mój mąż ważył posikanego pampersa i wyszło 154 gramy :p

No i dobrze robicie. Tez bym od razu zmieniła pediatrę gdyby typowo na kolki bóle brzuszka brał kupy i całe inne zło przepisywał tylko czopki.. i gdyby mi zważył dziecko w pampersie i ciuszkach to już w ogóle.

U nas powrócił temat "mam problem z kupką" :(
Już 3 dzień się masujemy, robimy rowerek i dalej nic. Podajemy też espumisan...
Mały aż bordowy na buźce
U nas na problem z kupka pomogła woda , dałam jej z 15 ml a za pół godziny kupa na cały Pampers , 2 razy robiłam tak i pomogło za każdym razem

Chcę żebyś przestała dawać mm dlatego ci mówi że za dużo waży pewnie :)

Możliwe ale takie podejście trochę dziecinne ma wg mnie... Mało jest teraz matek które karmią tylko piersią. Dzieci są karmione mm i jakoś żyją normalnie.. Inni lekarze mają jakieś normalniejsze podejście. Nawet w szpitalu było "normalnie"

Koperkowej, rumiankowo koperkowej i wody też i herbatek nie chce a wody trochę wypije ale to też humorki przy tym

A może kup te czopki ziołowe „Melilax”. Kiedyś tu jakaś dziewczyna nie od nas poleciła gdy będę problemu z kupka i są ziołowe co najważniejsze, wiec nie faszerujemy dziecka tak jak czapkami paracetamolu który oszukuje organizm maleństwa i tak jakby wyręcza je w robieniu tej kupki a tamten ziołowy środek działa podobno bardziej naturalnie ;)

Dobry jest ☺ haha mała wygląda na tym zdjęciu jakby stała ☺ to ile mała ma wzrostu że 62 jest za duże? Ja mojemu już 68 zakładam ubranka bo 62 to body już mu za bardzo wpina się w pieluchę.
Teraz to nawet nie wiem ile ma :D 26 września miala 58 cm to teraz może już z 60 cm. Body zaklaldam jej na 62/68 bo ten Pampers dochodzi i mniej miejsca właśnie :) możliwe że ten rozmiar 62 jest zawyżony bo nie ktore takie są , np jak z hm , jak dziecko nosi 68 to trzeba brać na 62 od nich :)

A wiecie że my nie używamy w ogóle smoczka? Zosia miała go chyba z trzy razy i wypluwała. Jak płacze uspokajam ją bez niego, ale ona bardzo rzadko płacze więc może.dlatego :) a tak bez powodu to smok niepotrzebny jest.
Moja córka też nie chciała a niestety bardzo by się przydał wtedy bo mała była bardzo rozdarta ☺

A może kup te czopki ziołowe „Melilax”. Kiedyś tu jakaś dziewczyna nie od nas poleciła gdy będę problemu z kupka i są ziołowe co najważniejsze, wiec nie faszerujemy dziecka tak jak czapkami paracetamolu który oszukuje organizm maleństwa i tak jakby wyręcza je w robieniu tej kupki a tamten ziołowy środek działa podobno bardziej naturalnie ;)

Słyszałam o tym.. Poczekamy jeszcze i będziemy obserwować. Wczoraj tylko się prężył i stękał, pojękiwał a dziś już ryk

reklama
To chyba taki lekarz który się zatrzymał X lat temu...

Dokładnie.. nie lubię takiego nieprofesjonalnego podejścia do sprawy szczególnie, ze przychodzi się do takiego z maleństwem, które jest w całości zależne od rodziców i od wiedzy lekarza i podejścia, a skoro niektórzy nie czuja pasji do swojej pracy i podchodzą olewatorsko to ja wtedy uciekam od takiego człowieka, bo później dziecko by krzywdę miało zrobiona jakby przepisał zły lek albo kazał na każda dolegliwość czy to gorączka czy brak kupy czy kolka czy katar dawać czopki albo nie wiedziałabym ile moje dziecko przybiera prawidłowo i czy dobrze się rozwija tak ogólnie. Trzeba mieć jednsk zaufanie do swojego pediatry, bo on odpowiada za zdrowie naszego dzieciątka, które jest same z siebie bezbronne i nie powie samo co go meczy boli itd

Do góry