reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
U nas powrócił temat "mam problem z kupką" :(
Już 3 dzień się masujemy, robimy rowerek i dalej nic. Podajemy też espumisan...
Mały aż bordowy na buźce
Nam przeszło po lactulosie
Niestety musimy podawać codziennie bo jak raz nie podałam to znowu problem wrócił. A tak to podaje 2.5nl rano i codziennie 1/2x jest kupka bez wysiłku , bólu brzyszks i płaczu

Jakie są formalności do załatwienia przed chrztem?
W sumie tylko trzeba zgłosić w kancelarii..podać wszystkie dane. Jeśli chrzestni są z innej parafii, to muszą dostarczyć zaświadczenia, że mogą nimi być (chyba, że są po ślubie, to nie ma takiej konieczności) - tak to u mnie wygląda [emoji16]

Nam dzisiaj przyszedł kombinezon kupiony na Olx , jak nowy za 40 zł Reserved rozmiar 62 . I jeszcze za duży .. dotykal jej do buzi to zaczęła lizać języczkiem i buzia otwarta na zdjęciu :D miał być na chrzest , no nic może jeszcze urośnie do końca pazdziernika żeby głową dobrze wystawała :DZobacz załącznik 904471 Zobacz załącznik 904470
Dobry jest ☺ haha mała wygląda na tym zdjęciu jakby stała ☺ to ile mała ma wzrostu że 62 jest za duże? Ja mojemu już 68 zakładam ubranka bo 62 to body już mu za bardzo wpina się w pieluchę.

To chyba nie ma zasady :) mój je w nocy 2 razy (jeśli 6 rano nazywamy nocą), a waży ponad 6kg :)
Zawsze się zastanawiam nad argumentem, że ktoś śpi z dzieckiem, bo łatwiej karmić, nie wstajecie i tak z łóżka żeby zmienić pampersa?
Ja córce zmieniałam na łóżku ☺ a teraz z małym nie opłaca mi się z nim kłaść bo on się najada w 15 min i odkładam go do łóżeczka i zasypia ☺

Skąd masz takie rewelacje ? :) My byliśmy z małym już raz w szpitalu , ciągle u jakiegoś lekarza i jeszcze nikt nie mówił że wybudzanie jest złe, wręcz na odwrót [emoji39]

Dziecko potrzebuje snu by rosnąć, a wydaje mi się, ze gdy nawet dorosłego by się wybudzilo z ten głębszej fazy snu i byłby rozdrażniony i zdenerwowany, a stres i płacz wpływa źle na organizm maluszka, bo hormon stresu się uwalnia itd. No ja jestem zdania, ze małej nie budzę, bo później by była niezadowolona i jeśli śpi ileś tam to znaczy, ze potrzebuje i tyle :) jak by była głodna czy narobiła to by się wybudziła sama :)

reklama
Nam przeszło po lactulosie
Niestety musimy podawać codziennie bo jak raz nie podałam to znowu problem wrócił. A tak to podaje 2.5nl rano i codziennie 1/2x jest kupka bez wysiłku , bólu brzyszks i płaczu

Ja muszę poszukać dobrego pediatry bo obecny po pierwsze nie toleruje mm, po drugie na problem z kupką kazał kupić czopki uspokajające a po trzecie wmawia mi że Kacper za dużo przybiera na wadze a u niego był ważony w ubraniu i pampersie i nic z tej wagi nie odjął za ubranie. Wczoraj mój mąż ważył posikanego pampersa i wyszło 154 gramy :p

Do góry