reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Możliwe ale takie podejście trochę dziecinne ma wg mnie... Mało jest teraz matek które karmią tylko piersią. Dzieci są karmione mm i jakoś żyją normalnie.. Inni lekarze mają jakieś normalniejsze podejście. Nawet w szpitalu było "normalnie"

Dokładnie. Mm to nie jest jakieś zło, a gdy lekarz tak twiedzi i nie ma podejścia typu „ najedzone dziecko to szczęśliwe i zdrowe dziecko” i z góry tak lekko daje odczuć, ze neguje Twój sposób karmienia niezależnie od tego z jakiego powodu mama karmi mieszanka to już jest żart a nie lekarz. Lepszy lekarz bardziej obiektywny, który swoich własnych „poglądów” nie przekłada na zawód i prace, która powinna być pasja i zamiłowaniem a nie koniecznością żeby zarobić i przeżyć..

reklama
Teraz to nawet nie wiem ile ma :D 26 września miala 58 cm to teraz może już z 60 cm. Body zaklaldam jej na 62/68 bo ten Pampers dochodzi i mniej miejsca właśnie :) możliwe że ten rozmiar 62 jest zawyżony bo nie ktore takie są , np jak z hm , jak dziecko nosi 68 to trzeba brać na 62 od nich :)

O To moja serio długa skoro 20 września miała u lekarza te 58 cm i 4220 g. Ciekawa jestem ile już wazy i mierzy po tych 2 tyg. Ale ten kombinezon futerkowy na zewnątrz z pepco co kupiłam 62 to już jest na styk a kupując myślałam ze z miesiąc pochodzi a tu teraz mam wątpliwości hah dlatego ja już szykuje powolutku na 68 cm tez ciuszki bo te pajace to takie niewymiarowe i wkurza mnie jak ma na styk już prawie 62 cm z niektórych i te palce i stopki tak ograniczone a body znowu na 62 ma luzu trochę i jeszcze z miesiąc pochodzi w nich także no w sumie nie czekam już bo za półtorej miesiąca albo max dwa już będę musiała 68 cm ciuszki zakładać, bo wychodzę tez z założenia ze wole żeby miała luzu i się troszkę „topiła” niż miała tak na styk zapięte ciuszki i żeby cisnelo lekko przez pampersa itd

Moja córka też nie chciała a niestety bardzo by się przydał wtedy bo mała była bardzo rozdarta [emoji5]

A próbowałaś tak czesciej? Tzn moja tez na początku wypluwała smoczka albo jak się złości i nic już nie pomaga to tez tak robi, ale ja jej tak jakby lekko go przytrzymuje żeby zaczęła ciumkac i ona wtedy kuma o co chodzi i już ciumka. Teraz mi zasnęła ze smokiem w pare sekund [emoji5] można się iść umyć i śniadanie szybkie zrobić haha

O To moja serio długa skoro 20 września miała u lekarza te 58 cm i 4220 g. Ciekawa jestem ile już wazy i mierzy po tych 2 tyg. Ale ten kombinezon futerkowy na zewnątrz z pepco co kupiłam 62 to już jest na styk a kupując myślałam ze z miesiąc pochodzi a tu teraz mam wątpliwości hah dlatego ja już szykuje powolutku na 68 cm tez ciuszki bo te pajace to takie niewymiarowe i wkurza mnie jak ma na styk już prawie 62 cm z niektórych i te palce i stopki tak ograniczone a body znowu na 62 ma luzu trochę i jeszcze z miesiąc pochodzi w nich także no w sumie nie czekam już bo za półtorej miesiąca albo max dwa już będę musiała 68 cm ciuszki zakładać, bo wychodzę tez z założenia ze wole żeby miała luzu i się troszkę „topiła” niż miała tak na styk zapięte ciuszki i żeby cisnelo lekko przez pampersa itd
Ja juz ubieram rozm 68 od dwoch tyg jakos ;) miesiac temu,przy szczepieniu, mala miala 61 cm ,z rozm 62 to niektore body pasuja ,ale te zawyzone rozmarowki ;) inne rzeczy poszly juz w odstawke ;) ogolnie ubieram 68 i bluzy 74 ,nie lubie jak dziecko jest ubrane obcislo ;) pod spodenkami ma rajstopki ,a pod bluza body to wystarczy ;)

Ja juz ubieram rozm 68 od dwoch tyg jakos ;) miesiac temu,przy szczepieniu, mala miala 61 cm ,z rozm 62 to niektore body pasuja ,ale te zawyzone rozmarowki ;) inne rzeczy poszly juz w odstawke ;) ogolnie ubieram 68 i bluzy 74 ,nie lubie jak dziecko jest ubrane obcislo ;) pod spodenkami ma rajstopki ,a pod bluza body to wystarczy ;)

No to już duża pannica [emoji5] także to mnie utwierdza w przekonaniu, ze dobrze robię już kupując na 68 cm skoro tak za miesiąc pewnie przeskoczymy na ten rozmiarek :)
Już mam cały karton jeden ciuszków hah jeszcze z h&m mi przyjdą buciki na zimę legginsy i bluzeczka i kupię w przyszłym tyg w tym super ciucholandzie cała reklamówkę na 68/74 cm to już będzie z głowy chociaż na listopad grudzień i styczeń :)

W sumie tylko trzeba zgłosić w kancelarii..podać wszystkie dane. Jeśli chrzestni są z innej parafii, to muszą dostarczyć zaświadczenia, że mogą nimi być (chyba, że są po ślubie, to nie ma takiej konieczności) - tak to u mnie wygląda [emoji16]
U nas mąż był teraz chrzestnym i i tak musiał dostarczyć zaświadczenie, że może nim być. A mamy ślub kościelny :) Więc najlepiej dowiedzieć się u siebie :)

reklama
A widzisz, na początku tak narzekałaś :) A mówiły Ci dziewczyny, że to minie w końcu :)

Ale mi się coś przypomina, że jednak córcia jej miała problemy z brzuszkiem czy na coś uczulona była dlatego tak się zachowywała i dopiero dokładniejsze badania pokazały to, ale nie wiem czy dobrze pamietam :( i tu właśnie nie chodziło o „charakterek” małej tylko o te dolegliwości i się męczyła malutka a teraz już mamusia wie co jest grane i pomogła :)

Do góry