reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Gdybym nie wybudziła dziecka po 6 h to moje piersi by eksplodowały[emoji4] karmienie regularne wpływa dobrze na laktację i chyba u mnie jest ok, bo mój organizm reaguje prawidłowo [emoji16] Zresztą...dziecko ma mały żołądek i nie da się najeść na zapas. A jedzenie i to regularne wpływa na wzrost i rozwój dziecka[emoji4] Moim zdaniem taki noworodek jest za mały, żeby mu pozwolić tyle spać.
A wybudzać trzeba umiejętnie i to logiczne[emoji4]

Tez racja. Ale mi chodziło o ogólne wybudzanie po prostu. A wiadomo, ze jakby spała mi już z 7-8 h to bym delikatnie tez wybudzić próbowała :) a z nawałem pokarmu gdy dziecko śpi jakoś 4-6 h to można sobie poradzić tez laktatorem i on tez pomoże

reklama
Nie śpię z małym. Śpi w dostawce.technicznie prawie to samo a poprostu ma swoje miejsce które kiedys odłącze od nas . Siadam na łóżku ( nie spuszczam nóg) wyjmuje i karmie. Potem siadam po turecku młody przede mną. Obok łóżka mam pampersy. Zmieniam, rzucam do kosza (jak trafie), młodego odkładam. To wszystko nie wyciągając nóg z pod kołdry. Takaaaa wygoda. Pewnie spiąc z dzieckiem to tak wyglada lub są mamy co nie przewijają w nocy. Mam przewijak ale młody budzi się co 1,5-2h to jestem tak zaspana ze wole unikać przewijania na stojaku a drugie ze będąc cały czas na ciepłym łóżku w pościeli to się nie rozbudza tak :) :)
Ja przewijam za każdym razem przed karmieniem. Nie wyobrażam sobie nie zmienić mu pieluchy przez całą noc. Rano pupa byłaby odparzona strasznie , poza tym pielucha by się przelała w pewnym momencie. Zauważyłam że mały od jakiegoś tygodnia w nocy to głównie sika albo zdarzy się pierdzik z małym kleksem. Rano robi mega wielką kupę po całej nocy ☺

Ja nie smaruje młodego. Smarowałam pierwsze dni żeby smółkę łatwiej usunąć. Potem już nie. I ma zdrowsza pupę niż córki co smarowałam za każdym razem.

Ja prawie w ogóle małej nie smaruje bo kąpie ja w.emolium i tylko raz na jakiś czas ciałko kremem posmaruje całe też emolium. Nie problemów ze skórą w ogóle narazie.

Pierwszy raz robiłam dzisiaj syrop z cebuli czosnku miodu cytryny . Ile to musi stać żeby sok puściło i w lodówce odrazu ?
Ja nie trzymam w lodówce bo nie chce takiego zimnego dawać córce. Ja wyciskam kilka ząbków czosnku do ok 200 ml przegotowanej wody i odstawiam na jakieś 3 dni , na blacie w kuchni stoi. Potem sok z cytryny i miód i można od razu podawać dziecku. U mnie taka butelka 300 ml to tak na 3 tyg starcza i nie popsuje się w tym czasie. Za każdym razem na świeżo robię

reklama
Do góry