reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Gdybym nie wybudziła dziecka po 6 h to moje piersi by eksplodowały[emoji4] karmienie regularne wpływa dobrze na laktację i chyba u mnie jest ok, bo mój organizm reaguje prawidłowo [emoji16] Zresztą...dziecko ma mały żołądek i nie da się najeść na zapas. A jedzenie i to regularne wpływa na wzrost i rozwój dziecka[emoji4] Moim zdaniem taki noworodek jest za mały, żeby mu pozwolić tyle spać.
A wybudzać trzeba umiejętnie i to logiczne[emoji4]

Tez racja. Ale mi chodziło o ogólne wybudzanie po prostu. A wiadomo, ze jakby spała mi już z 7-8 h to bym delikatnie tez wybudzić próbowała :) a z nawałem pokarmu gdy dziecko śpi jakoś 4-6 h to można sobie poradzić tez laktatorem i on tez pomoże

reklama
Nie śpię z małym. Śpi w dostawce.technicznie prawie to samo a poprostu ma swoje miejsce które kiedys odłącze od nas . Siadam na łóżku ( nie spuszczam nóg) wyjmuje i karmie. Potem siadam po turecku młody przede mną. Obok łóżka mam pampersy. Zmieniam, rzucam do kosza (jak trafie), młodego odkładam. To wszystko nie wyciągając nóg z pod kołdry. Takaaaa wygoda. Pewnie spiąc z dzieckiem to tak wyglada lub są mamy co nie przewijają w nocy. Mam przewijak ale młody budzi się co 1,5-2h to jestem tak zaspana ze wole unikać przewijania na stojaku a drugie ze będąc cały czas na ciepłym łóżku w pościeli to się nie rozbudza tak :) :)
Ja przewijam za każdym razem przed karmieniem. Nie wyobrażam sobie nie zmienić mu pieluchy przez całą noc. Rano pupa byłaby odparzona strasznie , poza tym pielucha by się przelała w pewnym momencie. Zauważyłam że mały od jakiegoś tygodnia w nocy to głównie sika albo zdarzy się pierdzik z małym kleksem. Rano robi mega wielką kupę po całej nocy ☺

Ja nie smaruje młodego. Smarowałam pierwsze dni żeby smółkę łatwiej usunąć. Potem już nie. I ma zdrowsza pupę niż córki co smarowałam za każdym razem.

Ja prawie w ogóle małej nie smaruje bo kąpie ja w.emolium i tylko raz na jakiś czas ciałko kremem posmaruje całe też emolium. Nie problemów ze skórą w ogóle narazie.

Pierwszy raz robiłam dzisiaj syrop z cebuli czosnku miodu cytryny . Ile to musi stać żeby sok puściło i w lodówce odrazu ?
Ja nie trzymam w lodówce bo nie chce takiego zimnego dawać córce. Ja wyciskam kilka ząbków czosnku do ok 200 ml przegotowanej wody i odstawiam na jakieś 3 dni , na blacie w kuchni stoi. Potem sok z cytryny i miód i można od razu podawać dziecku. U mnie taka butelka 300 ml to tak na 3 tyg starcza i nie popsuje się w tym czasie. Za każdym razem na świeżo robię

reklama
Do góry