reklama
Meml
Fanka BB :)
U nas jest tak, że chrzesny płaci za chrzest i na Marty chrzcinach ksiądz pytał się mojego brata czy na pewno pracuje i czy może złożyć ofiarę. Mój brat wręcz nalegał, żeby ksiądz wziął kopertę. Bardzo bym chciała, żeby i ten ksiądz udzielił chrztu dla Leonardo, ale przenieśli go do innej parafii.... Szkoda mi strasznie, bo to jest taki ksiądz z prawdziwego zdarzenia.U nas jest spoko ksiądz. 6lat temu jak chrzciliśmy młodszego syna daliśmy 100zl i nie chciał wziąć, mówił żeby pieluchy dzieciom za to kupicmąż wrzucił te 100zl do koszyka ma tacę.
Biedroneczka10
U nas nie trzeba płacić za chrzest ani za ślub daje się co łaska ale jak nic nie dasz to też ok. My daliśmy bo przecież sprzątanie kościoła, kwiaty, ogrzewanie i wszystko kosztuje. Jeśli gdzieś jest cennik to nie jest w porządku i można zgłosić coś takiego do kurii.
Lustysia
Oj najgorzej jak maleństwa chore. Długo już jestescie? Zdrowia dla Leo ;* Dziękuje@Lustysia tak jesteśmy w szpitalu. Leonardo dostał gorączki i pediatra skierowała nas do szpitala. Powodem jest infekcja wirusowa.
Super zdjęcie malutkiej. Tez robię takie zdjęcia dla Leonardo .
Meml
Trafiliśmy w czwartek wieczorem. Czekamy na pełna dobę bez podwyzszonej temp i wtedy wyjdziemy do domu.Oj najgorzej jak maleństwa chore. Długo już jestescie? Zdrowia dla Leo ;* Dziękuje![]()
Dzięki za życzenia zdrowia
Lustysia
No to już pare dni jesteście... to temperatura się utrzymuje?Trafiliśmy w czwartek wieczorem. Czekamy na pełna dobę bez podwyzszonej temp i wtedy wyjdziemy do domu.
Dzięki za życzenia zdrowia
GorzkaPomarańcza
No to tylko pozazdroscic opiekiMozeNa opiekę nie mogę narzekać bardzo miłe pielęgniarki, jak o coś poproszę od razu lecą. Mamy fajną lekarkę prowadząca. Jak tylko miała wyniki rezonansu przyszła powiedzieć, cieszyła sie, wysciskala mnie jak krewna
![]()
Polecam przyjąć księdza po kolędzie i się wywiedziec. Jak ja nie przyjęłam A potem chciałam chrzcic bez ślubu to mi jeszcze więcej gadałNo pięknie „kroją”
mówiłam, ze to dobry biznes. Oczywiście żartuje żeby nikt się nie poczuł urażony![]()
![]()
No my nie mamy żadnego ślubu, zobaczymy jak w styczniu/lutym będziemy chodzić i pytać do kościoła jak to wyglada i jakie maja podejście![]()
To miloMozeNa opiekę nie mogę narzekać bardzo miłe pielęgniarki, jak o coś poproszę od razu lecą. Mamy fajną lekarkę prowadząca. Jak tylko miała wyniki rezonansu przyszła powiedzieć, cieszyła sie, wysciskala mnie jak krewna
![]()
Szkoda że tacy fajni księża zdarzają się tak rzadko. Ja spotkałam ledwo kilku których szczerze polubiłam za podejście do wiernych. A Leo jest uroczyU nas jest tak, że chrzesny płaci za chrzest i na Marty chrzcinach ksiądz pytał się mojego brata czy na pewno pracuje i czy może złożyć ofiarę. Mój brat wręcz nalegał, żeby ksiądz wziął kopertę. Bardzo bym chciała, żeby i ten ksiądz udzielił chrztu dla Leonardo, ale przenieśli go do innej parafii.... Szkoda mi strasznie, bo to jest taki ksiądz z prawdziwego zdarzenia.
reklama
To super, że tak ładnie zniosła podróż.Dobrze, była to długa podroz bo aż 12h, w tym 3 godziny przerwy, żeby mała nakarmić, przebrać, rozprostować, ale praktycznie cała drogę przespała. Wyjechaliśmy o 14 i o 2 byliśmy na miejscu. Chcieliśmy jechac przez dzien, ale zebrać się z dzieckiem to jakaś masakra![]()