reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzien dobry dziewczyny,
dawno mnie tu nie było, nie mam kompletnie czasu. Od tygodnia jesteśmy w PL, wczoraj przyjechaliśmy do babci na Podkarpacie, ale dziś na wieczór wracamy na Śląsk.
Mała dwa dni temu skonczyla miesiac. Zamowilam w smyku kocyk do zdjec na każdy miesiac do roku życia dziecka, ale za pozno o tym pomyślałam i dopiero dziś jest do odbioru. Przez to musiałam coś innego wymyślić na 22 września i oto tego efekt ;)
Zobacz załącznik 901329
Widziałam, ze pisaliście coś o chrzcinach, my będziemy chrzcić 13.10. U nas za chrzest nic się nie płaci. Kupiłam już w smyku sukieneczkę, bolerko, rajstopki i opaskę na głowę. Zastanawiam się nad bucikami, ale ona ma tak malutkie stopki, ze nawet nie wiem co to za rozmiar może być i w smyku były raczej duże.
W niedziele raczej będziemy wracać do domu, ewentualnie w poniedziałek. Wtedy wszystko powinno wrocic do normy ;)
Mam nadzieje, ze u Was wszystko dobrze i przede wszystkim dzieciaczki zdrowe. Buziaki ;*
Ale Wam dobrze na urlopie:) jak Lenka zniosła tak długą podróż?

reklama
Co łaska. Myślę, że damy 200zl.
No i my mamy ślub kościelny, nie wiem czy to ma znaczenie.

No pięknie „kroją” [emoji16][emoji5] mówiłam, ze to dobry biznes. Oczywiście żartuje żeby nikt się nie poczuł urażony [emoji16]

No my nie mamy żadnego ślubu, zobaczymy jak w styczniu/lutym będziemy chodzić i pytać do kościoła jak to wyglada i jakie maja podejście :)

Moze przy trojce dzieci to dla Ciebie jak urlop :) mnie strasznie męczył ten klimat, jeszcze opieka do du...
Moze:) Na opiekę nie mogę narzekać bardzo miłe pielęgniarki, jak o coś poproszę od razu lecą. Mamy fajną lekarkę prowadząca. Jak tylko miała wyniki rezonansu przyszła powiedzieć, cieszyła sie, wysciskala mnie jak krewna:)

U nas w Kościele od lat cennik , chrzest 200 a np ślub 1200 zł :Dale w okolicznych miejscowościach to samo bardziej w miastach chyba co łaska

Masakra. Tyle za ślub, to już chyba rozumiem to nakłanianie i krytykowanie osób bez ślubu, wszędzie biznes. Ale to smutne. Wiadomo utrzymanie kościoła tez kosztuje prąd itd ale no jak tyle ludzi bierze śluby i każdy minimum 1200 zł płaci to szok...

No pięknie „kroją” [emoji16][emoji5] mówiłam, ze to dobry biznes. Oczywiście żartuje żeby nikt się nie poczuł urażony [emoji16]

No my nie mamy żadnego ślubu, zobaczymy jak w styczniu/lutym będziemy chodzić i pytać do kościoła jak to wyglada i jakie maja podejście :)
U nas jest spoko ksiądz. 6lat temu jak chrzciliśmy młodszego syna daliśmy 100zl i nie chciał wziąć, mówił żeby pieluchy dzieciom za to kupic:) mąż wrzucił te 100zl do koszyka ma tacę.

reklama
Ale Wam dobrze na urlopie:) jak Lenka zniosła tak długą podróż?
Dobrze, była to długa podroz bo aż 12h, w tym 3 godziny przerwy, żeby mała nakarmić, przebrać, rozprostować, ale praktycznie cała drogę przespała. Wyjechaliśmy o 14 i o 2 byliśmy na miejscu. Chcieliśmy jechac przez dzien, ale zebrać się z dzieckiem to jakaś masakra :p

Do góry