Ale Wam dobrze na urlopie jak Lenka zniosła tak długą podróż?Dzien dobry dziewczyny,
dawno mnie tu nie było, nie mam kompletnie czasu. Od tygodnia jesteśmy w PL, wczoraj przyjechaliśmy do babci na Podkarpacie, ale dziś na wieczór wracamy na Śląsk.
Mała dwa dni temu skonczyla miesiac. Zamowilam w smyku kocyk do zdjec na każdy miesiac do roku życia dziecka, ale za pozno o tym pomyślałam i dopiero dziś jest do odbioru. Przez to musiałam coś innego wymyślić na 22 września i oto tego efekt
Zobacz załącznik 901329
Widziałam, ze pisaliście coś o chrzcinach, my będziemy chrzcić 13.10. U nas za chrzest nic się nie płaci. Kupiłam już w smyku sukieneczkę, bolerko, rajstopki i opaskę na głowę. Zastanawiam się nad bucikami, ale ona ma tak malutkie stopki, ze nawet nie wiem co to za rozmiar może być i w smyku były raczej duże.
W niedziele raczej będziemy wracać do domu, ewentualnie w poniedziałek. Wtedy wszystko powinno wrocic do normy
Mam nadzieje, ze u Was wszystko dobrze i przede wszystkim dzieciaczki zdrowe. Buziaki ;*
reklama
oliwiapatrycja
Fanka BB :)
U nas w Kościele od lat cennik , chrzest 200 a np ślub 1200 zł ale w okolicznych miejscowościach to samo bardziej w miastach chyba co łaska
miloscwczasachpopkultury
Co łaska. Myślę, że damy 200zl.
No i my mamy ślub kościelny, nie wiem czy to ma znaczenie.
No pięknie „kroją” [emoji16][emoji5] mówiłam, ze to dobry biznes. Oczywiście żartuje żeby nikt się nie poczuł urażony [emoji16]
No my nie mamy żadnego ślubu, zobaczymy jak w styczniu/lutym będziemy chodzić i pytać do kościoła jak to wyglada i jakie maja podejście
Moze Na opiekę nie mogę narzekać bardzo miłe pielęgniarki, jak o coś poproszę od razu lecą. Mamy fajną lekarkę prowadząca. Jak tylko miała wyniki rezonansu przyszła powiedzieć, cieszyła sie, wysciskala mnie jak krewnaMoze przy trojce dzieci to dla Ciebie jak urlop mnie strasznie męczył ten klimat, jeszcze opieka do du...
miloscwczasachpopkultury
Ja dam 100
Tez tyle damy. Żeby im za dobrze nie było [emoji23][emoji16] bo reszta typu dla mnie ciuch, dla małej, jedzenie, picie, tort itd to tez kosztuje
miloscwczasachpopkultury
U nas w Kościele od lat cennik , chrzest 200 a np ślub 1200 zł ale w okolicznych miejscowościach to samo bardziej w miastach chyba co łaska
Masakra. Tyle za ślub, to już chyba rozumiem to nakłanianie i krytykowanie osób bez ślubu, wszędzie biznes. Ale to smutne. Wiadomo utrzymanie kościoła tez kosztuje prąd itd ale no jak tyle ludzi bierze śluby i każdy minimum 1200 zł płaci to szok...
U nas jest spoko ksiądz. 6lat temu jak chrzciliśmy młodszego syna daliśmy 100zl i nie chciał wziąć, mówił żeby pieluchy dzieciom za to kupic mąż wrzucił te 100zl do koszyka ma tacę.No pięknie „kroją” [emoji16][emoji5] mówiłam, ze to dobry biznes. Oczywiście żartuje żeby nikt się nie poczuł urażony [emoji16]
No my nie mamy żadnego ślubu, zobaczymy jak w styczniu/lutym będziemy chodzić i pytać do kościoła jak to wyglada i jakie maja podejście
O ja pierdzielę. 1200zl za ślub to przegięcie.U nas w Kościele od lat cennik , chrzest 200 a np ślub 1200 zł ale w okolicznych miejscowościach to samo bardziej w miastach chyba co łaska
miloscwczasachpopkultury
U nas jest spoko ksiądz. 6lat temu jak chrzciliśmy młodszego syna daliśmy 100zl i nie chciał wziąć, mówił żeby pieluchy dzieciom za to kupic mąż wrzucił te 100zl do koszyka ma tacę.
To dobry ksiądz, uczciwy
reklama
Lustysia
Dobrze, była to długa podroz bo aż 12h, w tym 3 godziny przerwy, żeby mała nakarmić, przebrać, rozprostować, ale praktycznie cała drogę przespała. Wyjechaliśmy o 14 i o 2 byliśmy na miejscu. Chcieliśmy jechac przez dzien, ale zebrać się z dzieckiem to jakaś masakraAle Wam dobrze na urlopie jak Lenka zniosła tak długą podróż?