reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jak skutecznie oczyścić nosek ??
Ja już chyba znam przyczynę jej nerwów, słabego snu, problemów z zasypianiem i nie jedzenia z piersi. Jeśli jutro wyniki z moczu będą okej to znaczy , że tu tkwi problem. Chyba :p
Ciągle śpi z otwartą buzia, jak usypia to wypluwa smoczek , budzi się i znowu chce smoczka i koło się zamyka bo wydaje mi się , że skoro musi mieć otwarta buzie to ma lekko zatkany nosek. Przy piersi pewnie nerwy bo nie może oddychać jak należy. Przed to , że ja odstawiłam w ciągu dwóch dni, praktycznie pokarm mi zanikł.( Trochę nie mogę sobie psychicznie poradzić z tym , że już nie karmię. To będzie najgorsze wspomnienie macierzyństwa :( )
Psulam woda morska , oczyszczam gruszka ale to chyba mało. Mam ten aaspiratorek no noska ale to wejście takie duże jest , to mam delikatnie włożyć i mocno zassać ?

reklama
U mnie maly sie prezy i krzyczy az sie czerwony robi :( niezaleznie czy daje mu cyca, czy go trzymam na brzuszku, czy go nosze. Niedawno wróciliśmy z apteki. Kupilismy windi i espumisan a maly nareszcie zasnal w foteliku i tak sobie spi.
Ja właśnie nakarmiłam z cyca, oczywiście ulala, mimo ze ja nosiliśmy do odbicia i klepalismy po pleckach (bezskutecznie). Później marudziła, nie mogła zasnąć, zasypiała i się budziła zaraz. Dałam jej drugiego cyca (nie chciałam, mimo, ze szukała, ale skoro ulewa... no nic, musiałam dać trochę ulżyć drugiej piersi) zjadła dosyc sporo i zasnela. Teraz ja nie mogę spac i chodze co chwile sprawdzam czy nie ulala znow, poki co nie.

Jak skutecznie oczyścić nosek ??
Ja już chyba znam przyczynę jej nerwów, słabego snu, problemów z zasypianiem i nie jedzenia z piersi. Jeśli jutro wyniki z moczu będą okej to znaczy , że tu tkwi problem. Chyba :p
Ciągle śpi z otwartą buzia, jak usypia to wypluwa smoczek , budzi się i znowu chce smoczka i koło się zamyka bo wydaje mi się , że skoro musi mieć otwarta buzie to ma lekko zatkany nosek. Przy piersi pewnie nerwy bo nie może oddychać jak należy. Przed to , że ja odstawiłam w ciągu dwóch dni, praktycznie pokarm mi zanikł.( Trochę nie mogę sobie psychicznie poradzić z tym , że już nie karmię. To będzie najgorsze wspomnienie macierzyństwa :( )
Psulam woda morska , oczyszczam gruszka ale to chyba mało. Mam ten aaspiratorek no noska ale to wejście takie duże jest , to mam delikatnie włożyć i mocno zassać ?
Ja ps8kam sola:) chwilę zostawiam na plecach. Później na brzuszek ja biorę i po 5-10 min ściągam odkurzaczem, pięknie schodzi. Tylko pod dobrym kątem trzeba włożyć. Na jednej z mniejszych mocy odkurzacza;)

Ja właśnie nakarmiłam z cyca, oczywiście ulala, mimo ze ja nosiliśmy do odbicia i klepalismy po pleckach (bezskutecznie). Później marudziła, nie mogła zasnąć, zasypiała i się budziła zaraz. Dałam jej drugiego cyca (nie chciałam, mimo, ze szukała, ale skoro ulewa... no nic, musiałam dać trochę ulżyć drugiej piersi) zjadła dosyc sporo i zasnela. Teraz ja nie mogę spac i chodze co chwile sprawdzam czy nie ulala znow, poki co nie.
My kupilismy klin do łóżeczka w razie ulewania. Misiowi sie prawie nigdy nie odbija

A ja się boje :D czuje , że jeszcze mnie ciągnie trochę w środku. Jak mam iść do lekarza to mi słabo , na myśl , że włosy mi tam choćby jeden palec .. :o
A byłaś już po antykoncepcję jakaś ?
Też uwielbiam melisę :D
Mi tak mocno popękało i sporo szwów mam i nie wiem kiedy się znów odważę. U mnie dopiero 2 tygodnie po porodzie.

U mnie maly sie prezy i krzyczy az sie czerwony robi :( niezaleznie czy daje mu cyca, czy go trzymam na brzuszku, czy go nosze. Niedawno wróciliśmy z apteki. Kupilismy windi i espumisan a maly nareszcie zasnal w foteliku i tak sobie spi.

Espumisan my stosujemy małej codziennie x 3 po 15 kropelek doustnie wg zalecenia położnej i jest super. Mała nie ma w ogóle już kolek żadnych i robi ładne kupki i często.

A my znowu na brzuchu śpimy. Dzięki temu masuje brzuch i śpi spokojnie:) już się nie mogę doczekać jak będę mogła go układać na brzuchu też w nocy.

U nas dzisiaj 12 stopni póki co, także chłodno się zaczyna robić. Iście jesienna pogoda. A ja się cieszę że dzisiaj piątek i weekend z całą rodzinka się zbliża:)

reklama
Do góry