reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jak skutecznie oczyścić nosek ??
Ja już chyba znam przyczynę jej nerwów, słabego snu, problemów z zasypianiem i nie jedzenia z piersi. Jeśli jutro wyniki z moczu będą okej to znaczy , że tu tkwi problem. Chyba :p
Ciągle śpi z otwartą buzia, jak usypia to wypluwa smoczek , budzi się i znowu chce smoczka i koło się zamyka bo wydaje mi się , że skoro musi mieć otwarta buzie to ma lekko zatkany nosek. Przy piersi pewnie nerwy bo nie może oddychać jak należy. Przed to , że ja odstawiłam w ciągu dwóch dni, praktycznie pokarm mi zanikł.( Trochę nie mogę sobie psychicznie poradzić z tym , że już nie karmię. To będzie najgorsze wspomnienie macierzyństwa :( )
Psulam woda morska , oczyszczam gruszka ale to chyba mało. Mam ten aaspiratorek no noska ale to wejście takie duże jest , to mam delikatnie włożyć i mocno zassać ?

reklama
U mnie maly sie prezy i krzyczy az sie czerwony robi :( niezaleznie czy daje mu cyca, czy go trzymam na brzuszku, czy go nosze. Niedawno wróciliśmy z apteki. Kupilismy windi i espumisan a maly nareszcie zasnal w foteliku i tak sobie spi.
Ja właśnie nakarmiłam z cyca, oczywiście ulala, mimo ze ja nosiliśmy do odbicia i klepalismy po pleckach (bezskutecznie). Później marudziła, nie mogła zasnąć, zasypiała i się budziła zaraz. Dałam jej drugiego cyca (nie chciałam, mimo, ze szukała, ale skoro ulewa... no nic, musiałam dać trochę ulżyć drugiej piersi) zjadła dosyc sporo i zasnela. Teraz ja nie mogę spac i chodze co chwile sprawdzam czy nie ulala znow, poki co nie.

Jak skutecznie oczyścić nosek ??
Ja już chyba znam przyczynę jej nerwów, słabego snu, problemów z zasypianiem i nie jedzenia z piersi. Jeśli jutro wyniki z moczu będą okej to znaczy , że tu tkwi problem. Chyba :p
Ciągle śpi z otwartą buzia, jak usypia to wypluwa smoczek , budzi się i znowu chce smoczka i koło się zamyka bo wydaje mi się , że skoro musi mieć otwarta buzie to ma lekko zatkany nosek. Przy piersi pewnie nerwy bo nie może oddychać jak należy. Przed to , że ja odstawiłam w ciągu dwóch dni, praktycznie pokarm mi zanikł.( Trochę nie mogę sobie psychicznie poradzić z tym , że już nie karmię. To będzie najgorsze wspomnienie macierzyństwa :( )
Psulam woda morska , oczyszczam gruszka ale to chyba mało. Mam ten aaspiratorek no noska ale to wejście takie duże jest , to mam delikatnie włożyć i mocno zassać ?
Ja ps8kam sola:) chwilę zostawiam na plecach. Później na brzuszek ja biorę i po 5-10 min ściągam odkurzaczem, pięknie schodzi. Tylko pod dobrym kątem trzeba włożyć. Na jednej z mniejszych mocy odkurzacza;)

Ja właśnie nakarmiłam z cyca, oczywiście ulala, mimo ze ja nosiliśmy do odbicia i klepalismy po pleckach (bezskutecznie). Później marudziła, nie mogła zasnąć, zasypiała i się budziła zaraz. Dałam jej drugiego cyca (nie chciałam, mimo, ze szukała, ale skoro ulewa... no nic, musiałam dać trochę ulżyć drugiej piersi) zjadła dosyc sporo i zasnela. Teraz ja nie mogę spac i chodze co chwile sprawdzam czy nie ulala znow, poki co nie.
My kupilismy klin do łóżeczka w razie ulewania. Misiowi sie prawie nigdy nie odbija

A ja się boje :D czuje , że jeszcze mnie ciągnie trochę w środku. Jak mam iść do lekarza to mi słabo , na myśl , że włosy mi tam choćby jeden palec .. :o
A byłaś już po antykoncepcję jakaś ?
Też uwielbiam melisę :D
Mi tak mocno popękało i sporo szwów mam i nie wiem kiedy się znów odważę. U mnie dopiero 2 tygodnie po porodzie.

U mnie maly sie prezy i krzyczy az sie czerwony robi :( niezaleznie czy daje mu cyca, czy go trzymam na brzuszku, czy go nosze. Niedawno wróciliśmy z apteki. Kupilismy windi i espumisan a maly nareszcie zasnal w foteliku i tak sobie spi.

Espumisan my stosujemy małej codziennie x 3 po 15 kropelek doustnie wg zalecenia położnej i jest super. Mała nie ma w ogóle już kolek żadnych i robi ładne kupki i często.

A my znowu na brzuchu śpimy. Dzięki temu masuje brzuch i śpi spokojnie:) już się nie mogę doczekać jak będę mogła go układać na brzuchu też w nocy.

U nas dzisiaj 12 stopni póki co, także chłodno się zaczyna robić. Iście jesienna pogoda. A ja się cieszę że dzisiaj piątek i weekend z całą rodzinka się zbliża:)

reklama
Do góry