reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Moja mala tak zasnela.. Zobacz załącznik 894940 Wczoraj zrobila tylko jedna jedyna kupke.. dzis tez dopiero teraz ale podalam jej herbatke z kopru.. przy mm wskazana jest woda z tego co pamietam.. i po tej herbatce zrobila kupcie..

Jejku uważaj żeby się nie udusiła bo nos ma zakryty. Noworodki nie potrafią sobie odsunąć niczego a umierają podobno w ciszy.
Też czytałam że.przy mm trzeba wodę podawać. Moja robi przy tym minę jakbym jej jakieś potworstwo dawała.

Ja jestem prawie 5 tygodni po porodzie, a moja rana na pośladku nie jest całkowicie zagojona. Ale to przez to, że najpierw miałam stan zapalny, a teraz ostatnio przez stres i pobyt w szpitalu, rana znowu mi się lekko rozeszła. Nadal wietrzę ile się da żeby był dostęp powietrza jak najczęściej...

Mi pomaga 10% sól fizjologiczna. Ona najbardziej ziarninuje. Jakbyś sobie polała na ranę i zrobiła okład do wyschnięcia gazy to poczułabys ulgę. Nie wiem tylko czy dostaniesz to bez recepty w aptece bo u nas ciężko. Poproś może ginekologa lub położną. Tylko ważne by była to 10tka. Do tego balsam dr.Szostakowskiego używam. To taki trochę kleisty środek dzięki temu nie schodzi łatwo przy WC.

Ciekawe kiedy zaczną piszczeć , gadać po swojemu itp :D

@oliwiapatrycja co tam u Was ? Twoja malutka już będzie miała w tym tygodniu dwa miesiące skończone chyba tak ? 8 tygodni ? :) Jak się zmieniła ? Gaworzy już ? :)
Może trochę .. :) czasem gaworzy ale nie jakoś duzo.
Właśnie wróciliśmy ze szczepienia miała 3 klucia jedno w ramie i 2 w udka . A 25 września będzie szczepiona przciw pneumokokom . Waży 5300 i 57 cm , urodzeniowa waga była 3500 . Jutro kończy 7 tygodni . Jeszcze żółtaczka całkowicie nie przeszła , trzeba dużo przebywać na dworze na slonku jak będzie pogoda . Mała ładnie je , cały czas kp . Naszczescie nie zaraziła się ode mnie i synka przeziębieniem . Wróciła z przychodni to tak płakała przez chwilę aż czerwona chyba prztpomnialo jej się kłucie :(

Zamówiłam małej Pampersy 2 z allegro 228 szt za 104 zł z wysyłką , to chyba ok cena nawet nie wiem jak w sklepach wypada , bo tylko w Biedronce kupowałam dwa razy te wielkie paki

Odezwę się w wolnej chwili , narazie mam co robić bo muszę tez psinka się zajmować bo sama na lozko nie wskoczy bo jest po zabiegu , wczoraj miała sterylizacje i jest jeszcze słaba , pierwsze dni najgorsze . W wczoraj przez pierwsze godziiny po zabiegu piszczała chodziła z kąta w kąt nie mogła sobie znaleźć miejsc nawet na łóżku nie mogła sobie znalesc wygosniej pozycji tak mi jej szkoda było , dzisiaj już lepiej . Narazie musi chodzic w takim ubranku a za 12 dni zdjęcie szwów . IMG_20180904_143100.jpg

Załączniki

• IMG_20180904_143100.jpg
    IMG_20180904_143100.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 111
Serio? To albo tak dużo zjada żarłoczek albo nie wiem, bo moja po paru minutach odbija ładnie. Nie znam sposobów. Ja nosze pionowo ją tak chodząc z nią ze brzuszek ma na mnie i główkę na moim ramieniu i raczki i poklepuje lekko po pleckach i zginam i prostuje lekko kolana i tak się „gibam”
Też tak zaczam robić. To klepanie po pleckach. I odbija szybciej :)

Właśnie wróciliśmy ze szczepienia miała 3 klucia jedno w ramie i 2 w udka . A 25 września będzie szczepiona przciw pneumokokom . Waży 5300 i 57 cm , urodzeniowa waga była 3500 . Jutro kończy 7 tygodni . Jeszcze żółtaczka całkowicie nie przeszła , trzeba dużo przebywać na dworze na slonku jak będzie pogoda . Mała ładnie je , cały czas kp . Naszczescie nie zaraziła się ode mnie i synka przeziębieniem . Wróciła z przychodni to tak płakała przez chwilę aż czerwona chyba prztpomnialo jej się kłucie :(

Zamówiłam małej Pampersy 2 z allegro 228 szt za 104 zł z wysyłką , to chyba ok cena nawet nie wiem jak w sklepach wypada , bo tylko w Biedronce kupowałam dwa razy te wielkie paki

Odezwę się w wolnej chwili , narazie mam co robić bo muszę tez psinka się zajmować bo sama na lozko nie wskoczy bo jest po zabiegu , wczoraj miała sterylizacje i jest jeszcze słaba , pierwsze dni najgorsze . W wczoraj przez pierwsze godziiny po zabiegu piszczała chodziła z kąta w kąt nie mogła sobie znaleźć miejsc nawet na łóżku nie mogła sobie znalesc wygosniej pozycji tak mi jej szkoda było , dzisiaj już lepiej . Narazie musi chodzic w takim ubranku a za 12 dni zdjęcie szwów .Zobacz załącznik 894943

Ojej biedna psinka :( ale kilka dni i szybko dojdzie do siebie.

Jejku uważaj żeby się nie udusiła bo nos ma zakryty. Noworodki nie potrafią sobie odsunąć niczego a umierają podobno w ciszy.
Też czytałam że.przy mm trzeba wodę podawać. Moja robi przy tym minę jakbym jej jakieś potworstwo dawała.
Spokojnie, nie ma noska zakrytego ;) ona gdyby miala pieluche,to potrafi cala sie nia przykryc i w niej oddycha i tak spi.. jak tylko ja zabieram lub odsuwam to sie budzi ;) chyba sado-maso mi rosnie :D [emoji23]
Moja wode juz polubila.. gorzej bylo z herbatka,ale dodalam odrobine cukru(choc nie chcialam jej dawac nic slodzonego) i wypila nawet ze smakiem ;)

reklama

Odezwę się w wolnej chwili , narazie mam co robić bo muszę tez psinka się zajmować bo sama na lozko nie wskoczy bo jest po zabiegu , wczoraj miała sterylizacje i jest jeszcze słaba , pierwsze dni najgorsze . W wczoraj przez pierwsze godziiny po zabiegu piszczała chodziła z kąta w kąt nie mogła sobie znaleźć miejsc nawet na łóżku nie mogła sobie znalesc wygosniej pozycji tak mi jej szkoda było , dzisiaj już lepiej . Narazie musi chodzic w takim ubranku a za 12 dni zdjęcie szwów .Zobacz załącznik 894943
To koty chyba lepiej sterylizacje przechodzą. Bo moja kocica bardzo szybko do siebie doszła. Mimo że miała dwa zabiegi w 1. Bo jeszcze przepukline pepekowa. I miała trochę dłuższe cięcie niż przy samej sterylce

Do góry