reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Moja tez bardziej na prawo woli, bo niestety czesciej lewy cyc jest jedzony, bo wygodniej jej i chyba czesciej właśnie tez spała na tym boku i ciocia wczoraj była w odwiedzinach, a ona pracuje w temacie fizjoterapii i przyuważyla, ze mała chętniej główkę w prawo obraca niż w lewo i żebym tego pilnowała, bo pediatra opieprzy ze dziecko jest czesciej kładzione na jednym boku i trzeba równomiernie to „ćwiczyć” żeby nie miało skrzywien itd
Mój też ciągle na prawa stronę przekreca. Co poprawie na lewą to przekreca i tak głowę na prawa stronę.

reklama
Dziecko podczas robienia kupy czy puszczania bakow może poplakiwwc :)
Dziecko nie potrafi tak jak starszy utworzyć ciśnienja w brzuchu by 'wyprzec' kał czy gazy. Dlatego płacze. Bo wtedy tworzy to ciśnienie :)
Właśnie dzięki
To silna dziewczynka :) da sobie radę z chorobskiem :*
W przyszłym tygodniu będzie :) gdyby wiedział , że tak szybko to by przeczekał te dwa tygodnie i wrócił , przynajmniej by go nie okradli :/
Jeszcze troszkę i też będzie się uśmiechał. Z dnia na dzień dziecko tak szybko się zmienia i uczy nowych "rzeczy" :)
Niee. Ja bym chciała piersią ale skoro się nie da tylko i wyłącznie nią. To będę dostawiala ciągle mała , może w końcu zalapie a jeśli nie , to chociaż będę odciagala i podawała w butelce. Pocieszam się tym , że co najlepsze to już jej dałam w pierwszych tygodniach.. szkoda , że taka uparta i obrażona na tego cycka ..
A u Was jak idzie karmienie ?
Synuś durda i rośnie. Za chwilę będzie mały pulpecik. Jak zje z jednej piersi to jest awantura od razu o drugą. Chyba że w nocy. Wtedy często przysypia przy pierwszej i wiem że jakbym odłożyła go do łóżeczka to długo by nie pospał. Ale jak go przełoże do drugiej to za chwilę zaciągnie. Ściągałam laktatorem na razie 3 razy. Więcej nie mam potrzeby. Chociaż jak pojadę do gina za 2 tygodnie to będę musiała małego zostawić z babcią i trzeba będzie wcześniej ściągnąć jakieś 150 ml bo nie będzie mnie co najmniej 2godz. Nie wiem czy naraz uda się tyle. Bo on je na bieżąco. A jak ściągałam to od razu mu dawałam z butelki jak się obudził. Może kilka razy trzeba będzie ściągać po karmieniu z pół godziny. Żeby się nie okazało że ja ściągnę po 3 godz wszystko a on się obudzi i nie będzie miał co jeść

reklama
A moj nie lubi szumów, ściągnęłam mu specjalnie aplikacje :) lubi kolysanki, jeszcze jak mama spiewa :D
Uważaj na śpiewanie, bo przy Marcie to się tak na śpiewałam, że aż gardło mnie bolało zanim zasnęła. Leo jak wpadnie w swój szał to też jak spiewam to się uspokoją na chwilę, ale wolę nie zaczynać ;).

Do góry