reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Moja tez bardziej na prawo woli, bo niestety czesciej lewy cyc jest jedzony, bo wygodniej jej i chyba czesciej właśnie tez spała na tym boku i ciocia wczoraj była w odwiedzinach, a ona pracuje w temacie fizjoterapii i przyuważyla, ze mała chętniej główkę w prawo obraca niż w lewo i żebym tego pilnowała, bo pediatra opieprzy ze dziecko jest czesciej kładzione na jednym boku i trzeba równomiernie to „ćwiczyć” żeby nie miało skrzywien itd
Mój też ciągle na prawa stronę przekreca. Co poprawie na lewą to przekreca i tak głowę na prawa stronę.

reklama
Dziecko podczas robienia kupy czy puszczania bakow może poplakiwwc :)
Dziecko nie potrafi tak jak starszy utworzyć ciśnienja w brzuchu by 'wyprzec' kał czy gazy. Dlatego płacze. Bo wtedy tworzy to ciśnienie :)
Właśnie dzięki
To silna dziewczynka :) da sobie radę z chorobskiem :*
W przyszłym tygodniu będzie :) gdyby wiedział , że tak szybko to by przeczekał te dwa tygodnie i wrócił , przynajmniej by go nie okradli :/
Jeszcze troszkę i też będzie się uśmiechał. Z dnia na dzień dziecko tak szybko się zmienia i uczy nowych "rzeczy" :)
Niee. Ja bym chciała piersią ale skoro się nie da tylko i wyłącznie nią. To będę dostawiala ciągle mała , może w końcu zalapie a jeśli nie , to chociaż będę odciagala i podawała w butelce. Pocieszam się tym , że co najlepsze to już jej dałam w pierwszych tygodniach.. szkoda , że taka uparta i obrażona na tego cycka ..
A u Was jak idzie karmienie ?
Synuś durda i rośnie. Za chwilę będzie mały pulpecik. Jak zje z jednej piersi to jest awantura od razu o drugą. Chyba że w nocy. Wtedy często przysypia przy pierwszej i wiem że jakbym odłożyła go do łóżeczka to długo by nie pospał. Ale jak go przełoże do drugiej to za chwilę zaciągnie. Ściągałam laktatorem na razie 3 razy. Więcej nie mam potrzeby. Chociaż jak pojadę do gina za 2 tygodnie to będę musiała małego zostawić z babcią i trzeba będzie wcześniej ściągnąć jakieś 150 ml bo nie będzie mnie co najmniej 2godz. Nie wiem czy naraz uda się tyle. Bo on je na bieżąco. A jak ściągałam to od razu mu dawałam z butelki jak się obudził. Może kilka razy trzeba będzie ściągać po karmieniu z pół godziny. Żeby się nie okazało że ja ściągnę po 3 godz wszystko a on się obudzi i nie będzie miał co jeść

reklama
A moj nie lubi szumów, ściągnęłam mu specjalnie aplikacje :) lubi kolysanki, jeszcze jak mama spiewa :D
Uważaj na śpiewanie, bo przy Marcie to się tak na śpiewałam, że aż gardło mnie bolało zanim zasnęła. Leo jak wpadnie w swój szał to też jak spiewam to się uspokoją na chwilę, ale wolę nie zaczynać ;).

Do góry