reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Leonardo już zdążył histerie odstawić. Ja nie mam pojęcia co się dzieje w nocy. Chciałam go nakarmic, ale nie je tylko trzyma cycka w buzi i tak śpi. Jak zabiorę to krzyczy jakby go ze skóry obdzierali. Na rękach nie chce, macha rękoma, drapie i krzyczy. Smoczka wypluwa. Płakać mi się chce, bo nie umiem mu pomóc. W dzień idealne dziecko, a w nocy.....

Pewnie jest głodny tylko zasypia i nie zdąży zjeść a potem płacz

reklama
Tak [emoji23] maluchy maja takie baloniki [emoji23] bo im mięśnie brzucha jeszcze nie trzymają :)

Ja się z Majki śmieje że to żaba [emoji23] okrągły brzuch, mała duuupka i nogi jak patyki, [emoji23] dosłownie jak u żaby haha
No właśnie. Mój to jak bąk wygląda. Dupka tylko mała przy tym brzuszku się wydaje. Ale rączki i nóżki to już ciałka nabrały ☺ będzie już ok 4300g ważył i jak patrzę na niego to podziwiam kobiety które takie duże dzieci rodzą sn. Moja mama dwoje takich prawie 4500 urodziła. Ja tylko 3650 miałam.

No właśnie. Mój to jak bąk wygląda. Dupka tylko mała przy tym brzuszku się wydaje. Ale rączki i nóżki to już ciałka nabrały [emoji5] będzie już ok 4300g ważył i jak patrzę na niego to podziwiam kobiety które takie duże dzieci rodzą sn. Moja mama dwoje takich prawie 4500 urodziła. Ja tylko 3650 miałam.
Tylko 3650?? [emoji23]
Ja 3650 nie byłam w stanie urodzić bo na mnie za duże i skończyło się cc [emoji23]
Bo Maje myślę że może jakbym Chciała i nie było ryzyka pęknięcia blizny na macicy to urodziłabym SN. No ale ona raptem 2450.. Czyli całe 1200g mniej niż Aleks. Gabarytowo też było ogromną różnice między nimi widac

A moja mama się śmieje , że ma brzuch jak ksiądz. Bo urodzona w niedzielę i taka wygodna , nic jej się nie chce. Nawet cycka ciągnąć [emoji23]
A to nie prawda że urodzeni w nd to lenie. Moja córa i mąż w nd urodzeni i żeby to spokojnie na tyłku usiedziało.. Natalka to ciagle coś musi robić i mąż tak samo leżeć nie lubi. ☺

Hehe, dziekuje:) zostały mi 2 kg do wagi z przed ciąży. Nogi i ręce ok,ale na brzuchu jest falda, trzeba ja zgubić i całe ciało ujedrnic, bo cellulit zalewa:D
Ja mam to samo. Cellulit koszmarny. Mąż mi kupił fajny krem w rossmanie Bielenda sexi mama po porodzie. Tzn ja mu kazałam. ☺ póki co zapał mam żeby się 2 razy dziennie smarować. Zobaczymy kiedy kryzys przyjdzie.

reklama
U nas jest po prostu tak że mały preferuje leżeć z główką na prawo jeśli na plecach albo całkiem na prawym boku. Ale na lewym też leży albo przekręca główkę na lewo. Nie marudzi przy tym. Z resztą on się sam przekręca na boki praktycznie od początku. Od pierwszej nocy w łóżeczku swoim kręci się tak że ja go kładę normalnie a po 2-3 godz on jest w poprzek łóżeczka. Fakt najczęściej przekręca się na prawy boczek. Z brzuszka już się ładnie na plecki przewróci. Wczoraj z pleców na brzuch robił próbę ale tu mu trochę pomogłam bo głowa jeszcze za ciężka żeby ją poderwać☺ jak siadłam na brzegu łóżka to miał trochę z górki i wykorzystał to do przewrotki na brzuch.
Na serio już się przewraca z pleców na brzuch i odwrotnie? :O przecież to zwykle ok. 3 miesiąca życia dziecka się zaczyna. Jestem w szoku.

Do góry