SmykGdzie kupujecie czapeczki ? Już tyle poodkladalam bo są nie wygodne , że szkoda gadać. Kazda jedna jak by za duża, za mała. Ciągle uszy na wierzchu ://
reklama
GorzkaPomarańcza
Fanka BB :)
Moze masz taki ladny glos, ze dziecko wolalo sluchac zamiast spacUważaj na śpiewanie, bo przy Marcie to się tak na śpiewałam, że aż gardło mnie bolało zanim zasnęła. Leo jak wpadnie w swój szał to też jak spiewam to się uspokoją na chwilę, ale wolę nie zaczynać .
Dzisiaj chłodno u nas, a Okna mam caly czas otwarte a mała też lubi ciepełko jak i mama [emoji23]Ile masz stopni w mieszkaniu, że mała taka opatulona? [emoji16]
Meml
Oj chyba nie HeheMoze masz taki ladny glos, ze dziecko wolalo sluchac zamiast spac
Bajunia
U nas jest po prostu tak że mały preferuje leżeć z główką na prawo jeśli na plecach albo całkiem na prawym boku. Ale na lewym też leży albo przekręca główkę na lewo. Nie marudzi przy tym. Z resztą on się sam przekręca na boki praktycznie od początku. Od pierwszej nocy w łóżeczku swoim kręci się tak że ja go kładę normalnie a po 2-3 godz on jest w poprzek łóżeczka. Fakt najczęściej przekręca się na prawy boczek. Z brzuszka już się ładnie na plecki przewróci. Wczoraj z pleców na brzuch robił próbę ale tu mu trochę pomogłam bo głowa jeszcze za ciężka żeby ją poderwać☺ jak siadłam na brzegu łóżka to miał trochę z górki i wykorzystał to do przewrotki na brzuch.A u was też jest problem z drugim bokiem ? Układam w nocy raz na jedną , raz na drugą stronę ale mała na drugim boku kwiczy przez sen a w dzień domaga się odwrócenia ..
Meml
Leonardo już zdążył histerie odstawić. Ja nie mam pojęcia co się dzieje w nocy. Chciałam go nakarmic, ale nie je tylko trzyma cycka w buzi i tak śpi. Jak zabiorę to krzyczy jakby go ze skóry obdzierali. Na rękach nie chce, macha rękoma, drapie i krzyczy. Smoczka wypluwa. Płakać mi się chce, bo nie umiem mu pomóc. W dzień idealne dziecko, a w nocy.....
Bajunia
Ja do pudru zawsze byłam uprzedzona nie wiem czemu. Ostatnio jeszcze w tv mówili o aferze dot pudru chyba J&J w USA. Ileś tam kobiet stosowało zasypki i po pewnym czasie większość zachorowała na raka jajnika. Badania potwierdziły związek zachorowania ze stosowaniem tego pudru bo zawierał jakiś toksyczny składnik. I kobiety wywalczyły w sądzie gigantyczne odszkodowania od producenta.A na odparzenia pieluszkowe jaką maść polecacie? Moja mama upiera się żeby puder Alantan zastosować bo kiedyś to stosowała na mnie i siostrze
Ja używam na odparzenia sudocremu. Alantan używałam z córką ale do codziennej pielęgnacji nie typowo na odparzenie.
Bajunia
To chyba przez te za duże ubranko wydawał mi się taki drobny. A to przecież kawał chłopa☺Duzy jest urodzil sie 4200g i 57cm chce wykorzystac jeszcze krótki rekawek [emoji23] tak, zazwyczaj glowke w prawo obraca
Paulana
Moim zdaniem możesz skoro nic Cię nie ciągnie tam na dole, pogoilo się wszystko to czemu nie. Ja już miesiąc po porodzie i nic mnie nie boli, nic nie ciągnie, już dawno się zagoiło. Jutro muszę w końcu znaleźć chwilkę do południa żeby przedzwonic do gin i się zarejestrować na przegląd [emoji28] no i do poradni dziecięcej, bo dostałam skierowanie do ortopedy żeby te usg bioderek wykonać.
Zazdroszczę wam bo ja nadal mam nie zagojoną ranę a jestem 3 tyg ponad po porodzie.
My dziś właśnie po USG bioder. Wszystko ok i za dwa miesiące kontrola.
reklama
Paulana
U nas to samo wysłałam męża żeby kupił inna także zobaczymy
Daj znać wtedy jaką kupiliście i jak działa.