reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
A u was też jest problem z drugim bokiem ? Układam w nocy raz na jedną , raz na drugą stronę ale mała na drugim boku kwiczy przez sen a w dzień domaga się odwrócenia ..
U nas jest po prostu tak że mały preferuje leżeć z główką na prawo jeśli na plecach albo całkiem na prawym boku. Ale na lewym też leży albo przekręca główkę na lewo. Nie marudzi przy tym. Z resztą on się sam przekręca na boki praktycznie od początku. Od pierwszej nocy w łóżeczku swoim kręci się tak że ja go kładę normalnie a po 2-3 godz on jest w poprzek łóżeczka. Fakt najczęściej przekręca się na prawy boczek. Z brzuszka już się ładnie na plecki przewróci. Wczoraj z pleców na brzuch robił próbę ale tu mu trochę pomogłam bo głowa jeszcze za ciężka żeby ją poderwać☺ jak siadłam na brzegu łóżka to miał trochę z górki i wykorzystał to do przewrotki na brzuch.

Leonardo już zdążył histerie odstawić. Ja nie mam pojęcia co się dzieje w nocy. Chciałam go nakarmic, ale nie je tylko trzyma cycka w buzi i tak śpi. Jak zabiorę to krzyczy jakby go ze skóry obdzierali. Na rękach nie chce, macha rękoma, drapie i krzyczy. Smoczka wypluwa. Płakać mi się chce, bo nie umiem mu pomóc. W dzień idealne dziecko, a w nocy.....

A na odparzenia pieluszkowe jaką maść polecacie? Moja mama upiera się żeby puder Alantan zastosować bo kiedyś to stosowała na mnie i siostrze:)
Ja do pudru zawsze byłam uprzedzona nie wiem czemu. Ostatnio jeszcze w tv mówili o aferze dot pudru chyba J&J w USA. Ileś tam kobiet stosowało zasypki i po pewnym czasie większość zachorowała na raka jajnika. Badania potwierdziły związek zachorowania ze stosowaniem tego pudru bo zawierał jakiś toksyczny składnik. I kobiety wywalczyły w sądzie gigantyczne odszkodowania od producenta.
Ja używam na odparzenia sudocremu. Alantan używałam z córką ale do codziennej pielęgnacji nie typowo na odparzenie.

Moim zdaniem możesz :) skoro nic Cię nie ciągnie tam na dole, pogoilo się wszystko to czemu nie. Ja już miesiąc po porodzie i nic mnie nie boli, nic nie ciągnie, już dawno się zagoiło. Jutro muszę w końcu znaleźć chwilkę do południa żeby przedzwonic do gin i się zarejestrować na przegląd [emoji28] no i do poradni dziecięcej, bo dostałam skierowanie do ortopedy żeby te usg bioderek wykonać.

Zazdroszczę wam bo ja nadal mam nie zagojoną ranę a jestem 3 tyg ponad po porodzie.
My dziś właśnie po USG bioder. Wszystko ok i za dwa miesiące kontrola.

reklama
Do góry