reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
5 minutowe!? Ja się budzę co prawda tylko 2-3 razy w nocy ale zmiana pampersa+karmienie+odbicie to jest 30 min... do tego później nie mogę usnąć bo sprawdzam czy mały oddycha albo nie ulewa [emoji23]

U mnie tez 5 minut je i później śpi [emoji39] i dziś w ogóle spała od 23:30 do 2:30 później do 6:30 i do 9 i teraz tez śpi :D

Coraz mniej. Wcześniej piłam 2l wody, z dwie szklanki soku, z dwie herbaty. A teraz 2 kubki herbaty i na tym się kończy. Nie mam czasu , nawet nie myślę o piciu. Ale jutro jedziemy na zakupy, kupię zgrzewke wody i biorę się za nawadnianie. Od tego dużo też zależy.
Mała spała pół godziny, possala z 3 minuty z piersi i usypia. Może taka spokojniejsza od tego ,że od wczoraj pije melisę i odstawiłam smakowa wodę. Mam nadzieję , że nie będzie już z nią większych problemów ze spaniem.
Musisz pić. Ja jsk mniej pije to automatycznie mniej pokarmu. Wczorsj przez dobę 4l jakieś łącznie wypiłam i dziś już chyba lepiej. Bo po karmieniu z obu cycow jeszcze 80 ml sciagnelam. Pije nawet jak mi się nie chce.

Tak, dokładnie rok i 4 mięs jest różnicy między chłopakami. Nie wiem jak ja dałam radę. Jak sobie przypomnę to pierwsze 2 lata to był hardcore. Ja mam zamiar używać spiralę hormonalną morela ale pogadam jeszcze dokładnie o zabezpieczeniu z ginem na wizycie kontrolne.
O spiralach nigdy nic więcej się nie dowiadywałam. Ja myślę na razie o tabletkach

Ja jestem spokojna jak ja przystawiam. W ogóle od kad się urodziła to jestem oaza spokoju mimo nie wyspania i różnych zmian. Próbuje , jak nie tak to tak, byle by zjadła. Ale męczy mnie to psychicznie, jak pomyślę , że nie potrafię jej ułożyć , to mi się płakać chce..
To już jak płakać Ci się chce to już jesteś podenerwowana :) a dziecko to czuje

Moj maly wielki czlowiek :D
1535184711237.jpg

Załączniki

• 1535184711237.jpg
    1535184711237.jpg
    52,6 KB · Wyświetleń: 428
Przystawiam ale męczy mnie to , że nie umiem jej dobrze ułożyć , ona się denerwuje, ja nie wiem czy w końcu jest głodna czy wpycham jej na siłę bo płacze , kopie. Czasem się uda i ładnie wygodnie leży ale zazwyczaj mamy kłopot, ja zgarbiona, plecy mnie bolą, wykrzywiam cycka na wszystkie strony.. teraz ja ułożyłam na rogalu i je. Ale już jestem bliska płaczu bo nastawiona jestem na kp u czuje sie źle psychicznie podając mm. Teraz zwymiotowała .. pewnie po sztucznym bo taka serwatka .. chyba kupię dzisiaj Bebiko ;(((((((

A chwytaszswojego sutka tak trzema palcami i rolujesz brodawkę jak wsadzasz jej do buzi pierś żeby jej wygodniej sie łapało? Bo u nas jak już jest zmęczona to tez się denerwuje płacze wywija i nie potrafi sami złapać to muszę jej pomagać. W ciągu dnia i w nocy sama łapie sutka ładnie i ciągnie ale gdy już wymęczona jest to trzeba jej pomagać.

reklama
Moj ulewa od początku. Już w szpitalu się zaczęło. Tam mi tłumaczyli że niby od antybiotyku. Teraz po wyjściu ze szpitala ulewa codziennie...Ma bardzo wysoko klin w łóżeczku i jest lepiej. Ale musi być odbijany zawsze po jedzeniu i w ogóle. Tylko, że ja to już nie dokarmiam po tym, bo wiem że to błędne koło. Jak szuka, a szuka zawsze[emoji23][emoji23][emoji23] to daję smoka i staram się go uspokoić.
Hyhyhy tez daje smoka ale jak slysze zjaka zloscia i lapczywiscia ssie to mi jej zal i podaje jeszcze mm hyhy

Do góry