reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
U nas kolejny kryzys laktacyjny. Jak ja bym chciała mieć nawał pokarmu ehh. Karmie po karmieniu ściągam laktatorem 7-5-3 jeszcze jakieś 20 ml także szału nie ma. Młody się denerwuje przy piersi bo mu nie leci i wczoraj wieczorem i dzisiaj musiałam podać mm. Zastanawiam się czy to nie przez hormony, mam Hashimoto niestety. Przy córce aż takich problemów z laktacja nie miałam. Już momentami sama nie wiem co robić.
I co beczeć mi się chce że nie mogę go wykarmić bo mi tak bardzo na tym zależało żeby karmić piersią a tu dupa:((
Spróbuj kminek. Ja zjadłam 3 razy po lyzeczce i pomogło.

Ja w ostatecznosci podaje mm ale wypija 20-30ml tylko
Moja się już wycwaniła. I nie chce mm. Fakt faktem mamy Bebilon Pepti DHA a on w smaku okropny. Ale syn go pił bez problemu. Młoda nie ruszy. Mam receptę od pediatry jeszcze na Nutramigen z refundacja, ale na razie nie wykupiłam. Recepta ważne miesiąc to mam czas. A nie wiem czy w ogóle będzie nam potrzeba. Tym bardziej że Nutramigen jeszcze gorszy w smaku.

Dzień dobry tak w ogóle

U nas też nocki w miarę ok. Czasami Leo robi sobie jedna godzinna przerwę. Sam nie wie co wtedy chce, ale dajemy radę. Wstajemy tak co 2,5-3,5 godz.

Dzisiaj Leonardo ma 10 dni i na dzisiaj był wyznaczony termin porodu. Przedwczoraj byliśmy na pierwszym spacerku i cały pięknie przespał. Wczoraj byliśmy na urodzinach u znajomej i też pięknie w wózku przespał.

Dziewczyny co myślicie o tej sukieneczce na chrzest , szukam czegoś prostego nie takich baletnic tony kokardek i tiulu :) do sukieneczki jakis plaszczyk czapeczka buciki , na zmiane opaska.
Czy za zwykła ?
Chrzest planujemy 14 października tylko musimy iść do księdza czy napewno ten termin można
Szukam i sama nie wiem .. :)
Screenshot_20180824-132646.png
Screenshot_20180824-132653.png
Screenshot_20180824-132704.png

Załączniki

• Screenshot_20180824-132646.png
    Screenshot_20180824-132646.png
    392,3 KB · Wyświetleń: 454
  • Screenshot_20180824-132653.png
    Screenshot_20180824-132653.png
    351,8 KB · Wyświetleń: 443
  • Screenshot_20180824-132704.png