reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Tak w ogóle to dzień dobry [emoji5][emoji173]️

U nas dziś chłodniej i pada deszczyk, lubię taka pogode ;) i ma być już ogólnie od weekendu chłodniej także tez się cieszę, mała w końcu będzie chodziła w tych wszystkich pięknych ciuszkach, bo w upały to w pampersie ciagle, a tyle ma tych szuflad z ciuchami, ze szok xd

Do nas wczoraj przyjechali moi rodzice żeby poznać rodziców Bartka i wnusie zostają do niedzieli, śpią u nich w domu. Jego mama jest także goscinna i kochana, nagotowała tyle jedzenia jak na święta. Wczoraj byliśmy na kolacji tam i było miło. Moja mama polubiła mamę Bartka także super. Dziś po południu tez tam jedziemy i tak do 20-21 posiedzimy, bo Bartek dziś niestety ma jak na złość dodatkowa nockę czyli od 23-6 praca i wstanie jutro tak pewnie koło 12.. ale i tak ważne, ze pobędziemy wszyscy razem :)

Ja dziś pospalam z 5 h łącznie w nocy także ekstra się czuje. Oczywiście jak mała śpi to ja już zdążyłam od 8 rano ogarnac siebie, zjesc śniadanko w końcu i wypić ciepła herbatę [emoji28] wyjść z psem i wyrzucić śmieci, zebrać pranie i rozwiesić nowe, wyprawsowsc w końcu ostatnie ciuszki wyprane małej z takiego tyg xd i teraz ściągam z 120 ml mleka na pobyt u rodziców tam od 15-20 a resztę cycem dokarmie i jak czas pozwoli to nawet i się umaluje pierwszy raz od 2 miesięcy hah. Bo wyglądam jak zombie, blada jestem. A ze brak upału na dworze to można bez obaw się upiększyć i nic nie spłynie po twarzy :D

Miłego dnia wszystkim [emoji173]️

reklama
A to nasza raperka wczoraj jak jechała po dziadków na dworzec
IMG_1451.JPG
IMG_1450.JPG

Załączniki

• IMG_1451.JPG
    IMG_1451.JPG
    245,4 KB · Wyświetleń: 692
  • IMG_1450.JPG
    IMG_1450.JPG
    243,7 KB · Wyświetleń: 676
Możliwe że po antybiotyku. Ogólnie niewielka ilość może być w kupach dzieci KP.
U mnie wczoraj była położna, byliśmy też u pediatry i obie stwierdzily że u nas kupa alergiczna. Także ja dalej na diecie. I tak jest lepiej niż było. 2tyg będzie w niedzielę jak jestem na diecie. Więc jeszcze tydzień, dwa i powinno być spoko. Musi z niej całkowicie alergen wyjść.
O widzisz,dobrze że jest lepiej. A bolał ja jeszcze brzuszek oprócz tych kupek? Moja położna widziała dziś kupkę i powiedziała że faktycznie jest trochę śluzu,ale póki brzuszek nie boli mamy jej dac z 2 tyg,jak po 2 tyg nie przejdzie to badanie kału zrobić. Być może to jeszcze po antybiotyku. Tum bardziej,że mówię że już mniej tego śluzu jest. Było duuuuuzo więcej.

O widzisz,dobrze że jest lepiej. A bolał ja jeszcze brzuszek oprócz tych kupek? Moja położna widziała dziś kupkę i powiedziała że faktycznie jest trochę śluzu,ale póki brzuszek nie boli mamy jej dac z 2 tyg,jak po 2 tyg nie przejdzie to badanie kału zrobić. Być może to jeszcze po antybiotyku. Tum bardziej,że mówię że już mniej tego śluzu jest. Było duuuuuzo więcej.
Przed zrobieniem się wkurza

Niektóre bardzo łatwo się wiąże... zorientuje się czy nie ma u was w mieście np. Sklepu, czy wypożyczalni z chustami, gdzie są babeczki i pokazują. Albo zwyczajnie na necie zobaczysz i sama ogarniesz[emoji4]
My dzisiaj byliśmy pierwszy raz w chuście na spacerze:) włożyłam do chusty i Młody od razu zasnął :)) byliśmy tylko 40 minut bo bardzo gorąco więc się zgrzaliśmy obydwoje.

U nas kolejny kryzys laktacyjny. Jak ja bym chciała mieć nawał pokarmu ehh. Karmie po karmieniu ściągam laktatorem 7-5-3 jeszcze jakieś 20 ml także szału nie ma. Młody się denerwuje przy piersi bo mu nie leci i wczoraj wieczorem i dzisiaj musiałam podać mm. Zastanawiam się czy to nie przez hormony, mam Hashimoto niestety. Przy córce aż takich problemów z laktacja nie miałam. Już momentami sama nie wiem co robić.
I co beczeć mi się chce że nie mogę go wykarmić bo mi tak bardzo na tym zależało żeby karmić piersią a tu dupa:((

Mąż kilka dni temu wysłał przez internet wniosek i wczoraj dzwonił spytać co i jak to mu babka powiedziała że ktoś się będzie z nami kontaktował ona nic nie powie a na decyzje mają 3 mce
Ja złożyłam we wtorek 500+decyzja na 2 dzień przyszła zza sierpień mam mieć 290 zł (ur.14.08)a za 09.18 już całość

reklama
Do góry