reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No właśnie ja już sama nie wiem co ona chce. Bo zanim jej dałam to mm teraz, a dostała z 4 raz w swoim życiu sztuczne mleko , to zjadła moje jakoś koło 7/8 , już nie pamiętam, polezala i od pół godziny usypiała w wózku, co przysnęła to się wiercić zaczęła i poplakiwac , to już sama nie wiem czy głodna czy co.. i tak zazwyczaj jest.

Słuchaj a w szpitalu nie było babki od laktacji by ci nr tel zostawiła ? Poradź się może jak działać.

reklama
Tez pampersy używam i w pierwszych dniach mała poparzyła pupkę, smarowałam bephantenem i w oczach zniknęło. Jak byłam w szpitalu to polozne mówiły żeby sudocrem wyrzucić i nie stosować na odparzenia. Bephanten alantan cos w tym stylu jak już. Spróbuj bephantenu myśle ze pomoże szybko :)
Używam bepanthen na codzień, nic nie pomogło u nas

Mam cichą nadzieję że może jak nie dziś to jutro mały podejmie tą pierwszą najważniejszą decyzję w swoim życiu i postanowi wyjść :D
Od kilku dni dostaję wiadomości "już?" "urodziłaś?"... a myślałam że mnie to minie. Ja go nie wyganiam ale ile można czekać :p Chcę mieć już za sobą "wakacje w szpitalu" 8-) na samą myśl że tam będę musiała być chce mi się ryczeć :(

Szczerze to mi w szpitalu się podobało i dobrze to wspominam i na myśl o tym mam łzy w oczach ze wzruszenia jak wyczekiwałem na kruszynkę nasza, jak przed porodem się „męczyłam”, jak urodizlam już i Bartek wszedł zobaczyć mala, później 2 dni nauki prawie tak jakby samodzielnej nad mała, spanie z nią tam w łóżku, karmienie, przewijanie. No ja mam mega dobre wspomnienia i wiem ze za 3-4 lata myśląc o tym wszystkim jakoś przeżyje następny porod :)

U nas co 2 i 1 godz. Plus czuwanie po 2 godz. Na oczy nie widzę ... Nie wiem czy nie podawać mm. Może się nie najada moim mlekiem jak powinna ://
Widocznie Alicja na razie tyle jedzenia potrzebuje, na pewno się najada, przecież sama mówiłaś że masz bardzo dużo pokarmu. Ale nie dziwię się, że jesteś wymęczona :(

Mojemu to samo się po pampersach dzieje... dlatego teraz używamy raz dady raz pampersy. I jest ok. Od kolejnej osoby usłyszałam że pampki uczulają. Dady dla mnie są nawet fajniejsze, bo pampersy robią się mega ciężkie, choćby po jednym siku. Już niedługo[emoji8]

Ale to musi się robić mega ciężkie pewnid żebyś wiedziała, ze już mokro i zmienić :D moja to od razu zanim się pojawi na lupilu lub dadzie cokolwiek niebieski pasek to juz się wierci i wybudza i wiem ze pampers mokry brudny :D księżniczka mała

Hej ciotki :)
Ja po cięciu w miare ok śmigam wyprostowana :)

Załączniki

• 20180822_093011.jpg
    20180822_093011.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 161
reklama
I nadal nie śpi [emoji23]
Dałam jej mm teraz 90 bo już po prostu mam większe worki pod oczami niż oczy a w głowie mi się kręci ze zmęczenia.
Ciekawe czy pójdzie spać i czy bedzie spała dłużej ...

Spróbuj tez aplikacji, włóż jej to koło kokona w łóżku tak żeby nie za głośno, najpierw ją ponos jak już się naje, sprawdź pampa dla pewności czy nic nie ma po jedzonku i włącz tez jeśli macie w kuchni dmuchawkę tzn ten wywiew nad kuchenka i pochodź z nią tam na rękach żeby przysnęła i daj ją do lozka albo wózka i włóż telefon z tą aplikacja włączoną na 30 min i może przyśnię. Na moja to mega działa, śpi zawsze te 2 h i budzi się bo głodna i Pielucha tylko :)

„Kojące dźwięki dla maluszka” i bez misia szumisia się obejdzie :)

IMG_1432.JPG

Załączniki

• IMG_1432.JPG
    IMG_1432.JPG
    163,2 KB · Wyświetleń: 346
Do góry