reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No właśnie ja już sama nie wiem co ona chce. Bo zanim jej dałam to mm teraz, a dostała z 4 raz w swoim życiu sztuczne mleko , to zjadła moje jakoś koło 7/8 , już nie pamiętam, polezala i od pół godziny usypiała w wózku, co przysnęła to się wiercić zaczęła i poplakiwac , to już sama nie wiem czy głodna czy co.. i tak zazwyczaj jest.

Słuchaj a w szpitalu nie było babki od laktacji by ci nr tel zostawiła ? Poradź się może jak działać.

reklama
Tez pampersy używam i w pierwszych dniach mała poparzyła pupkę, smarowałam bephantenem i w oczach zniknęło. Jak byłam w szpitalu to polozne mówiły żeby sudocrem wyrzucić i nie stosować na odparzenia. Bephanten alantan cos w tym stylu jak już. Spróbuj bephantenu myśle ze pomoże szybko :)
Używam bepanthen na codzień, nic nie pomogło u nas

Mam cichą nadzieję że może jak nie dziś to jutro mały podejmie tą pierwszą najważniejszą decyzję w swoim życiu i postanowi wyjść :D
Od kilku dni dostaję wiadomości "już?" "urodziłaś?"... a myślałam że mnie to minie. Ja go nie wyganiam ale ile można czekać :p Chcę mieć już za sobą "wakacje w szpitalu" 8-) na samą myśl że tam będę musiała być chce mi się ryczeć :(

Szczerze to mi w szpitalu się podobało i dobrze to wspominam i na myśl o tym mam łzy w oczach ze wzruszenia jak wyczekiwałem na kruszynkę nasza, jak przed porodem się „męczyłam”, jak urodizlam już i Bartek wszedł zobaczyć mala, później 2 dni nauki prawie tak jakby samodzielnej nad mała, spanie z nią tam w łóżku, karmienie, przewijanie. No ja mam mega dobre wspomnienia i wiem ze za 3-4 lata myśląc o tym wszystkim jakoś przeżyje następny porod :)

U nas co 2 i 1 godz. Plus czuwanie po 2 godz. Na oczy nie widzę ... Nie wiem czy nie podawać mm. Może się nie najada moim mlekiem jak powinna ://
Widocznie Alicja na razie tyle jedzenia potrzebuje, na pewno się najada, przecież sama mówiłaś że masz bardzo dużo pokarmu. Ale nie dziwię się, że jesteś wymęczona :(

Mojemu to samo się po pampersach dzieje... dlatego teraz używamy raz dady raz pampersy. I jest ok. Od kolejnej osoby usłyszałam że pampki uczulają. Dady dla mnie są nawet fajniejsze, bo pampersy robią się mega ciężkie, choćby po jednym siku. Już niedługo[emoji8]

Ale to musi się robić mega ciężkie pewnid żebyś wiedziała, ze już mokro i zmienić :D moja to od razu zanim się pojawi na lupilu lub dadzie cokolwiek niebieski pasek to juz się wierci i wybudza i wiem ze pampers mokry brudny :D księżniczka mała

Hej ciotki :)
Ja po cięciu w miare ok śmigam wyprostowana :)

Załączniki

• 20180822_093011.jpg
    20180822_093011.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 157
reklama
I nadal nie śpi [emoji23]
Dałam jej mm teraz 90 bo już po prostu mam większe worki pod oczami niż oczy a w głowie mi się kręci ze zmęczenia.
Ciekawe czy pójdzie spać i czy bedzie spała dłużej ...

Spróbuj tez aplikacji, włóż jej to koło kokona w łóżku tak żeby nie za głośno, najpierw ją ponos jak już się naje, sprawdź pampa dla pewności czy nic nie ma po jedzonku i włącz tez jeśli macie w kuchni dmuchawkę tzn ten wywiew nad kuchenka i pochodź z nią tam na rękach żeby przysnęła i daj ją do lozka albo wózka i włóż telefon z tą aplikacja włączoną na 30 min i może przyśnię. Na moja to mega działa, śpi zawsze te 2 h i budzi się bo głodna i Pielucha tylko :)

„Kojące dźwięki dla maluszka” i bez misia szumisia się obejdzie :)

IMG_1432.JPG

Załączniki

• IMG_1432.JPG
    IMG_1432.JPG
    163,2 KB · Wyświetleń: 339
Do góry