reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny, macie jakiś sposób na to aby dziecko dłużej pospali w nocy? Izunia budzi się co ok 2h zarówno w dzień jak i w nocy. W dzień najadą się szybciej ok 20-30min a w nocy karmienie trwa 50-60 min bo przysypia tak jakby chciała spać z cyckiem w buzi. Próbowałam dać jej smoczek ale nie chce wypluwa a mam 3różne. Dziwnie mi tak bo chłopaki to mieli smoczki i ciągali je do 2roku życia.
Moja córka też w nocy przysypiała przy piersi i długo też schodziło i ja w końcu zaczęłam ją karmić na leżąco i sama przy tym przysypiałam.
2 godz w nocy to i tak ok. Z czasem odstępy między karmieniami będą się wydłużać. Cierpliwości. Pierwszy mc to tak w cały świat może być i w dzień i w nocy. Mój też raz pośpi 3 godz ponad a raz półtorej. Niekoniecznie głodny musi być jak się szybciej budzi. Może chce mu się tylko pić i wtedy krócej ssie i przysypia zaraz.

reklama
Moja mała też się budzi ale tak co 2 lub 3 godziny. Smoczka też nie bardzo chce i dobrze w sumie. Karmisz piersią to szybciej robi się głodne a to normalne że z cycka robi sobie smoczek :) ale jak tego uniknąć to nie wiem :) ja to bym tak chciała by mi piła z cyca :(
Jak widzę że mój mały nie ssie tylko trzyma w buzi to go smyram po policzku żeby go trochę wybudzić. Albo w końcu wyciągam cyca z buzi i jak wiem że już sporo ciągnął to odkładam go do łóżeczka, czasem smoczka daje a czasem już nie muszę a jak mało ssał to przekładam go do drugiej piersi i zazwyczaj łapie i jeszcze poje ☺

Parę razy w ciągu dnia mam tak że bolą mnie sutki czy jak karmie małą czy np tak po prostu siebie siedzę , a po chwili leci samo mleko z obydwu piersi tak tryska psika jakbym wyciskała takie ciśnienie :D kilka sekund to trwa .. :D też tak macie czasem ?

Tak :) to działanie hormonów i nasz organizm może nawet i „wyczuwać”, że maleństwo jest głodne [emoji28][emoji5]

Ja mam z canpola z Allegro 190 zł i jest super, w 15 min daje rade 125 ml ściągnąć.
Pij dużo wody, Bawarke pij, posiłki co 4 h i pij herbatkę na laktację, przystawiaj co 2 h do piersi i próbuj, a na pewno dacie rade [emoji5]
Ja do śniadania codziennie pije kawę zbożową do połowy zalaną wodą i resztę mlekiem☺ podobno pomaga na lepszą laktację chociaż odpukać na razie mleka nam wystarcza w cycusiach. Jednak najlepsze na laktację jest częste przystawianie dziecka. Podobno super efekt jest po całym dniu poświęconym na karmienie. Najlepiej położyć się z dzieckiem do łóżka i jak tylko będzie chciało durdać to dawać pierś co chwilę. Wiadomo że pomoc męża czy mamy wtedy nieoceniona żeby chociażby coś do jedzenia nam podawać.

Dziewczyny Waszym maluchom też się tak łuszczy skóra? Na czole , między oczkami, na powiekach, na brzuchu i w nadgarstkach i wokół kostek. Nie pamiętam, czy córka też tak miała..

Może za ciepło ubierana? Moja jak po domu miała body itd to miała aż na czole od potu skórkę schodzącą. Teraz odkąd leży tylko w pampersie już żadnych kłopotów ze skórą nie ma [emoji16]

reklama
Ja mam z canpola z Allegro 190 zł i jest super, w 15 min daje rade 125 ml ściągnąć.
Pij dużo wody, Bawarke pij, posiłki co 4 h i pij herbatkę na laktację, przystawiaj co 2 h do piersi i próbuj, a na pewno dacie rade [emoji5]
To 125 ml to z obu piersi tak? Bo ja wczoraj ściągałam z jednej piersi tak orientacyjnie żeby wiedzieć ile jest mleka w cycu i ile mały zjada, to 50 ml z jednej. I się tak zastanawiam co Ty piszesz.. ☺ tylko ja mam ręczny laktator z Aventu ale też szybko poszło bo może z 5 min.

Do góry