reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To że Ty wypijasz nic nie daje. Symetykon nie wchłania się do organizmu z układu pokarmowego. Wydalany jest w 100%

Aha, no położna i pediatra zalecała żebym ja tez brała raz dziennie i wczoraj łącznie jak wszystko zrobiliśmy to małej pomogło, bo po kolkach. Pare dni jeszcze jej podamy kropelki i pozniej już nie, skoro jej przeszło możliwe, że całkowicie.

reklama
Klaudia śliczna sukieneczka. [emoji5] Nie myślałaś, żeby trochę przystopować tą nadprodukcję mleka? Herbata z szałwi przykładowo i zimne okłady po karmieniu. Za niedługo będziesz się zastanawiać nad sprzedażą [emoji6] śliczne zdjęcie.

Miłośćwczasachpopkultury fajne zajączki zamiast bluzeczki. Dobrze, że z kolkami już lepiej.

Meml widać, że siostra jest szczęśliwa [emoji5]

Kasia85 fajnie, że mama pomaga. Ja też sobie jakoś radzę przy trójce. Nawet wyspana jestem [emoji4] mały też czasami usypia przy cycu i zdarzy mi się też przysnąć.

Katinails fajnie, że mała polubiła cyca. Mniej roboty z wypadaniem laktatora itp.

Mikasa7 podobno wysypka może być od hormonów albo potówki.

Mój Alex spadł po porodzie 13 % z wagi i też mi w szpitalu panikowali. Przy starszym synu miałam podobnie. Nawał pokarmu miałam w drugiej dobie i tego dnia też ważył najmniej, więc dla mnie ta panika trochę bez sensu była.
Ja mam Avent Philips laktator elektryczny i też jestem zadowolona. Teraz już przy trzecim maluchu używam.

Wydaje mi się , że mimo , że jest dużo to nie będę kombinować. Boje się , że całkiem zniknie. Przed karmieniem odciągam żeby piersi były miekksze, odciagne wtedy ok 100ml. Później przystawiam mała , naje się i już nic więcej nie robię. To dużo jak przed karmieniem od 100-150 mam ? Nie pije herbatek itp. może taka moja natura , że ta ilość mleka jest większa niż powinna. Nie mam pojęcia.

Jaka duża już ❤️ zaczyna Gaworzyc ? Czy za wcześnie ? :) Śliczna jest, a po kim ma takie czarne włoski ?
Nie jeszcze nie :p to chyba jak będzie mieć pewnie ze 2-3 msc przynajmniej tak mi się wydaje bo już nie pamiętam jak to jest ;) ona ma takie ciemny brąz , po mnie ma , bo mąż ma jaśniejsze takie ciemny bląd i np jak się urodził też miał takie ciemne ale z czasem mu zajaśniały i ma takie jak mąż . Malwince też już jaśnieją włoski już nie są takie ciemne jak na początku :)

Załączniki

• IMG_20180819_152502.jpg
    IMG_20180819_152502.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 101
Jakby nie znikała to byłby problem :) dlatego pytałam czy znika
Dzięki. Znika,a pod dłonią jej nie czuć. Myślę że to nic poważnego. Idę na spacer. Stanu podgoraczkowego też już nie ma. Ewidentnie dziewczyna woli jak jest w samym bodzuaku, przykryta pieluszka. Zimnolubna istotka mi się trafiła,syn z resztą też taki jest. U nas upałów nie ma, optymalne 23-24 st.

Wydaje mi się , że mimo , że jest dużo to nie będę kombinować. Boje się , że całkiem zniknie. Przed karmieniem odciągam żeby piersi były miekksze, odciagne wtedy ok 100ml. Później przystawiam mała , naje się i już nic więcej nie robię. To dużo jak przed karmieniem od 100-150 mam ? Nie pije herbatek itp. może taka moja natura , że ta ilość mleka jest większa niż powinna. Nie mam pojęcia.
No właśnie lepiej nie kombinować i robic jak do tej pory i np tylko trochę mniej odciągać jak do tej pory , tak mi się wydaje ;)

Klaudia śliczna sukieneczka. [emoji5] Nie myślałaś, żeby trochę przystopować tą nadprodukcję mleka? Herbata z szałwi przykładowo i zimne okłady po karmieniu. Za niedługo będziesz się zastanawiać nad sprzedażą [emoji6] śliczne zdjęcie.

Miłośćwczasachpopkultury fajne zajączki zamiast bluzeczki. Dobrze, że z kolkami już lepiej.

Meml widać, że siostra jest szczęśliwa [emoji5]

Kasia85 fajnie, że mama pomaga. Ja też sobie jakoś radzę przy trójce. Nawet wyspana jestem [emoji4] mały też czasami usypia przy cycu i zdarzy mi się też przysnąć.

Katinails fajnie, że mała polubiła cyca. Mniej roboty z wypadaniem laktatora itp.

Mikasa7 podobno wysypka może być od hormonów albo potówki.

Mój Alex spadł po porodzie 13 % z wagi i też mi w szpitalu panikowali. Przy starszym synu miałam podobnie. Nawał pokarmu miałam w drugiej dobie i tego dnia też ważył najmniej, więc dla mnie ta panika trochę bez sensu była.
Ja mam Avent Philips laktator elektryczny i też jestem zadowolona. Teraz już przy trzecim maluchu używam.
Dziekuje, podejrzewam jeszcze że może to reakcja na to że ja antybiotyk biorę... może jak skończę będzie lepiej. Albo hormony. Bo to nie jest typowa wysypka. Tylko jakby hmmm naczynka małe, ale wysypkowe.. nie umiem tego opisać. Ale nie czuć tego pod palcami.

Oj tak hah [emoji5]

Spała od 11-13:30, pampers zmieniony, powisiala na cycu i od 30 min znowu śpi i miejmy nadzieje, ze do 16 tak :)

Aha i kolki ustały po tym sposobie, ze ja raz dziennie doustnie wypijam 5 kropel espumisanu tego dla norowordkow i małej po karmieniu o 10 i o 18 dajemy po 15 kropelek doustnie i wczoraj brak kolek. Jedynie od 20-23 była aktywna tzn marudna, bo ciagle chciała jesc, pieluchę zmienialiśmy co 20 min i padła przed 23 do spania i do 2 spała :)
Moja też w takich godzinach po 20 lubi marudzić .. chcociaz wczoraj obyło się bez tego :)

@klaudiaa975 jak miałam nawal pokarmu to mi pomogły liście kapusty. Chowalam do lodówki pojedyncze liście, a tuż przed nałożeniem na cycki rozbijalam tłuczkiem. Chodziłam z nimi cały dzień i noc, zmieniając liść po karmieniu konkretna piersią. I wszystko minelo;) liście kapusty mają działanie przeciwzapalne. W szpitalu jak miałam nawal to położne kazały lód przykładać,ale z tym za dużo zabawy. Nosisz stanik? Bo on dodatkowo też uciska i pomaga.

reklama
Parę razy w ciągu dnia mam tak że bolą mnie sutki czy jak karmie małą czy np tak po prostu siebie siedzę , a po chwili leci samo mleko z obydwu piersi tak tryska psika jakbym wyciskała takie ciśnienie :D kilka sekund to trwa .. :D też tak macie czasem ?

Do góry