reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Pije od dwoch dni koper wloski ;) dzis tez wypilam,chyba zastoj mam z pokarmem.. :/
Mi przytkało lewą pierś wcześniej bo czułam w stronę pachy twarde jakby kamienie i chyba małemu ciężko było to ściągnąć. Laktator dał radę i teraz już ładnie i długo leci z niej. Rano jak się chciałam ubrać to nie mogłam stanika założyć bo mi się ciurkiem z obu lało bo brzuchu nogach i na podłogę. Przed karmieniem byłam. Jedną ręką podkładałam wkładki a drugą zakładałam stanik.

reklama
To 125 ml to z obu piersi tak? Bo ja wczoraj ściągałam z jednej piersi tak orientacyjnie żeby wiedzieć ile jest mleka w cycu i ile mały zjada, to 50 ml z jednej. I się tak zastanawiam co Ty piszesz.. [emoji5] tylko ja mam ręczny laktator z Aventu ale też szybko poszło bo może z 5 min.

Tak łącznie z obu. Co 5-10 min zmieniam pierś na laktatorze. Ale to zależy od dnia. Dziś mniej mam mleka i mniej ściąga, ale te 125 ml ściągam codziennie. 50 ml biorę na spacer, a resztę będę miała na max 2 karmienia na noc, bo dziś mój już o 22:20 wychodzi na nockę do pracy i do 6:30 będziemy musiały sobie same radzić tzn karmić i przebierać. Tak to w nocy Bartek przebierał i ja lezalam na łóżku i czekałam na mała, do cyca pojadla i do spania. Dziś zobaczymy jak to będzie :)

No ja mam elektryczny to tez nie ma co porównywać, on sam robi cała robotę :p

Parę razy w ciągu dnia mam tak że bolą mnie sutki czy jak karmie małą czy np tak po prostu siebie siedzę , a po chwili leci samo mleko z obydwu piersi tak tryska psika jakbym wyciskała takie ciśnienie :D kilka sekund to trwa .. :D też tak macie czasem ?
Ja mam tak jak mały śpi co najmniej 2 godz i cyce chyba pod korek się napełnią z powrotem ☺

Może za ciepło ubierana? Moja jak po domu miała body itd to miała aż na czole od potu skórkę schodzącą. Teraz odkąd leży tylko w pampersie już żadnych kłopotów ze skórą nie ma [emoji16]
W rampersie jest w ciągu dnia albo w samym body z krótkim. W nocy lekko nóżki tylko przykryte kocykiem cienkim. Ale u nas w domu nie mamy tak gorąco jak to w bloku bywa.

Wydaje mi się , że mimo , że jest dużo to nie będę kombinować. Boje się , że całkiem zniknie. Przed karmieniem odciągam żeby piersi były miekksze, odciagne wtedy ok 100ml. Później przystawiam mała , naje się i już nic więcej nie robię. To dużo jak przed karmieniem od 100-150 mam ? Nie pije herbatek itp. może taka moja natura , że ta ilość mleka jest większa niż powinna. Nie mam pojęcia.

Mi położna mówiła zeby odciągnąć 15-30ml tylko zeby były troche miękkie, z tego co piszesz wynika ze ty za duzo odciągasz, ale nie jestem ekspertem może niech ktoś inny bardzie doświadczony sie wypowie.

Wydaje mi się , że mimo , że jest dużo to nie będę kombinować. Boje się , że całkiem zniknie. Przed karmieniem odciągam żeby piersi były miekksze, odciagne wtedy ok 100ml. Później przystawiam mała , naje się i już nic więcej nie robię. To dużo jak przed karmieniem od 100-150 mam ? Nie pije herbatek itp. może taka moja natura , że ta ilość mleka jest większa niż powinna. Nie mam pojęcia.
To ja bym wszystko odciagnela i mały miałby puste cyce do jedzenia. ☺Odciągaj za każdym razem coraz mniej i mniej to w końcu nie będziesz musiała w ogóle przed karmieniem ściągać. Za bardzo poszłaś w ten laktator moim zdaniem. Za często i za dużo ściągasz.

W rampersie jest w ciągu dnia albo w samym body z krótkim. W nocy lekko nóżki tylko przykryte kocykiem cienkim. Ale u nas w domu nie mamy tak gorąco jak to w bloku bywa.
Ja myślę że to jednak normalne. W szpitalu jak zobaczyła pediatra że Olkowi schodzi skóra to powiedziała że widać że ładnie dzidziuś donoszony, wyszedł kiedy był gotowy.

Ja jak wczoraj miałam dużo pokarmu tak dzisiaj sama nie wiem. Olek teraz miał fazę aktywności a później zjadł i zaczął się rzucać przy piersi łapał i puszczał jakby mleka nie było ale jak lekko przycisnęłam palcami to leciało mleko. Podejrzewam że coś mu brzuszek dokucza. W końcu go ululalam na rękach że smoczkiem w buzi i śpi. Zobaczymy jak dlugo.

Ja mam i polecam medele mini electric ale on 300zl , wydaje mi się , że jaki kolwiek elektryczny będzie dobry. Na dzień dzisiejszy kupiłabym coś tanszego. Ok 100 zł już można coś fajnego znaleźć.

Medale właśnie pożyczyli mi w szpitalu i wiem że firma dobra. Nie łudzę się że mała będzie mi ssała z piersi więc chyba muszę zainwestować w dobry laktator.

reklama
Do góry