reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
@klaudiaa975 jak miałam nawal pokarmu to mi pomogły liście kapusty. Chowalam do lodówki pojedyncze liście, a tuż przed nałożeniem na cycki rozbijalam tłuczkiem. Chodziłam z nimi cały dzień i noc, zmieniając liść po karmieniu konkretna piersią. I wszystko minelo;) liście kapusty mają działanie przeciwzapalne. W szpitalu jak miałam nawal to położne kazały lód przykładać,ale z tym za dużo zabawy. Nosisz stanik? Bo on dodatkowo też uciska i pomaga.
Noszę taki do karmienia. Ale u mnie to chyba nie nawał. Tylko po prostu zwiększona ilość. Bo odciągam przed karmieniem , przystawiam mała i jest okej. Za dwie trzy godziny piersi robią się twarde i wiem , że pora karmienia się zbliża :)

Parę razy w ciągu dnia mam tak że bolą mnie sutki czy jak karmie małą czy np tak po prostu siebie siedzę , a po chwili leci samo mleko z obydwu piersi tak tryska psika jakbym wyciskała takie ciśnienie :D kilka sekund to trwa .. :D też tak macie czasem ?
Chyba że przy małej. Nagle otwiera buzie i się krztusi a ja widzę jak pryska jak z pistoletu na wodę. Ale to się dzieje jak nie odciagne przed karmieniem :p w prawej piersi naliczyłam z 7 kanalików z których pryska mleko w laktstor :D

Dziewczyny Waszym maluchom też się tak łuszczy skóra? Na czole , między oczkami, na powiekach, na brzuchu i w nadgarstkach i wokół kostek. Nie pamiętam, czy córka też tak miała..
Smaruj oliwka przed kąpielą. Mojej się łuszczyła na stopkach. Musisz uważać żeby na zgięciach nie robiły się odparzenia

To ja bym wszystko odciagnela i mały miałby puste cyce do jedzenia. ☺Odciągaj za każdym razem coraz mniej i mniej to w końcu nie będziesz musiała w ogóle przed karmieniem ściągać. Za bardzo poszłaś w ten laktator moim zdaniem. Za często i za dużo ściągasz.
Ściągam tylko przed karmieniem
Nie da się inaczej bo piersi za twarde , pryska na wszystkie strony, kapie ciurkiem. Więc muszę odciągnąć na tyle żeby było okej dziecku do jedzenia. I po tym i tak się najada bo później śpi z 2/3 godziny. Od wczoraj się unormowało :)

reklama
Ja myślę że to jednak normalne. W szpitalu jak zobaczyła pediatra że Olkowi schodzi skóra to powiedziała że widać że ładnie dzidziuś donoszony, wyszedł kiedy był gotowy.

Ja jak wczoraj miałam dużo pokarmu tak dzisiaj sama nie wiem. Olek teraz miał fazę aktywności a później zjadł i zaczął się rzucać przy piersi łapał i puszczał jakby mleka nie było ale jak lekko przycisnęłam palcami to leciało mleko. Podejrzewam że coś mu brzuszek dokucza. W końcu go ululalam na rękach że smoczkiem w buzi i śpi. Zobaczymy jak dlugo.
Moja ma dzisiaj to samo od dwóch godzin. Wstała głodna bo prawie rączki zjadła , a przy piersi je , je i nagle puszcza i krzyk. Dałam Espumisan , pobujalam w wózku i śpi.. w takich sytuacjach nie wiem , czy głodna i nie może złapać piersi czy nie głodna a ja jej wpycham na siłę ..

Do góry