reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Wczoraj urodził się Leon. Waży 3860g i jest długi na 60cm.
Dostałam boli takich nietypowych między biodrami i na badaniu lekarz wygrmyral mi za moja zgoda rozwarcie na 7cm (dr Hassan też sam co prowadził ciążę @zanka200389 ) trafiłam na porodowke przed 18ta. Rozwarcie nie postępowalo i musieli przebić pęcherz. Po przebiciu nawet nie wiem kiedy przyszły parte i gdzieś ok 20.45 mały pojawił się na świecie. Co ciekawe mimo jego niemalych wymiarów udało mi się urodzić bez nacięcia.
Super gratuluję :* ;)

reklama
Ja urodziłam w dzień terminu a brzuch miałam pod cyckami. Akcja szła szybko . Ale przy 8 cm poród stracił na dynamice. Główka nie zstąpiła w kanał i nie było już na to szans dlatego miałam C.C.
Ta główka to był powód dla którego brzuch był tak wysoko. Bo normalnie dziecko szykując się do wyjscia powoli sobie w ten kanał schodzi i brzuszek wtedy opada.
Gratuluję! Życzę szybkiego powrotu do sprawności [emoji16]

Dostałam boli takich nietypowych między biodrami i na badaniu lekarz wygrmyral mi za moja zgoda rozwarcie na 7cm (dr Hassan też sam co prowadził ciążę @zanka200389 ) trafiłam na porodowke przed 18ta. Rozwarcie nie postępowalo i musieli przebić pęcherz. Po przebiciu nawet nie wiem kiedy przyszły parte i gdzieś ok 20.45 mały pojawił się na świecie. Co ciekawe mimo jego niemalych wymiarów udało mi się urodzić bez nacięcia.
Super gratulacje ☺ Leoś witaj☺
To pozazdrościć tylko szybkiej akcji i że uniknęłaś nacięcia. Teraz szybciej dojdziesz do siebie☺

Też nie wiem o co tu chodzi. Mąż składał wniosek przez neta i zaznaczył ten pierwszy okres tylko. Jeszcze czekamy czy się coś odezwą.

To minimalnie ściągnij przed karmieniem a potem już małą dostaw. Do drugiej piersi pielucha i musisz to przeczekać ze 2-3 dni aż się ureguluje. Tylko nie ściągaj dużo , bo inaczej to sensu nie będzie miało. Za chwilę nie będzie to konieczne. Możesz ją też karmić pod górkę , tzn jak leżysz na plecach a mała na Tobie na brzuszku to wtedy mleko tak szybko nie leci i dziecku łatwiej łykać.
Przesadziłaś z tym laktatorem i teraz Ci tyle się produkuje bo taki cyce sygnał dostają że jest popyt.

Ja w ciąży też spać nie mogłam a jak już zasnęłam to zaraz mnie siku budziło. Za to teraz tylko położę głowę na poduszkę to w momencie śpię.
Tyle, że ściągam właśnie tylko tyle żeby nie kapalo a mała mogła złapać i jeść bez dławienia. No nic, lepiej w te stronę. Będę mrozić na czarną godzinę, a może w końcu się unormuje :)

Ojj. Ja też tak mam. Marzy mi się położyć wieczorem i wstać w południe ❤️

Serdeczne gratulacje !! ❤️❤️❤️

reklama
Do góry