reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Wczoraj urodził się Leon. Waży 3860g i jest długi na 60cm.
Dostałam boli takich nietypowych między biodrami i na badaniu lekarz wygrmyral mi za moja zgoda rozwarcie na 7cm (dr Hassan też sam co prowadził ciążę @zanka200389 ) trafiłam na porodowke przed 18ta. Rozwarcie nie postępowalo i musieli przebić pęcherz. Po przebiciu nawet nie wiem kiedy przyszły parte i gdzieś ok 20.45 mały pojawił się na świecie. Co ciekawe mimo jego niemalych wymiarów udało mi się urodzić bez nacięcia.

reklama
Dostałam boli takich nietypowych między biodrami i na badaniu lekarz wygrmyral mi za moja zgoda rozwarcie na 7cm (dr Hassan też sam co prowadził ciążę @zanka200389 ) trafiłam na porodowke przed 18ta. Rozwarcie nie postępowalo i musieli przebić pęcherz. Po przebiciu nawet nie wiem kiedy przyszły parte i gdzieś ok 20.45 mały pojawił się na świecie. Co ciekawe mimo jego niemalych wymiarów udało mi się urodzić bez nacięcia.

Gratulacje! :)

Super gratulacje [emoji173]️[emoji173]️

Jejku nie strasz. Dopochwowe USG po porodzie :/
Da sie przeżyć :) ale chociaz wiadomo dokldokłe co tam się dzieje w środku . Ja za jakieś 2-3 tygodnie idę na kontrolę to też będę chciała to USG żeby sprawdzić czy się dobrze oczyscilo bo po tamtym razie wolę mieć pewność

Gratulacje!!! Kawał bobasa[emoji16] duży chłopak[emoji16]witamy Leonie![emoji16]

U mnie tez cisza [emoji6] Dziś koleżanka położna powiedziała, ze nie ma szans, ze urodze w terminie, bo mam za wysoko brzuch [emoji33] a mi już tak z nim ciężko i od tygodnia mam wrażenie, ze już mi do kolan sięga [emoji47] no nic. Czekamy dalej [emoji12]
Ja urodziłam w dzień terminu a brzuch miałam pod cyckami. Akcja szła szybko . Ale przy 8 cm poród stracił na dynamice. Główka nie zstąpiła w kanał i nie było już na to szans dlatego miałam C.C.
Ta główka to był powód dla którego brzuch był tak wysoko. Bo normalnie dziecko szykując się do wyjscia powoli sobie w ten kanał schodzi i brzuszek wtedy opada.

Hej dziewczyny. Niestety w piersiach brak pokarmu musze podawać mm. Starałam się ale ona przy cycku taka niecierpliwa ze jej nic nie leci... [emoji53]
I tak ja przystawiaj :* jeden cyc, drugi cyc a potem mm. Ja dzięki temu przy synu utrzymałam laktacje i w między czasie wspomagaj się laktatorem :* mi system 7-5-3 rozbujał laktacje :( i staraj się nie stresować bo to pierwszy morderca laktacji :(

Super!!!gratulacje

reklama
Gratulacje [emoji4] kolejna Kruszynka pojawiła się na świecie [emoji173] byłaś dzielna, ze urodziłeś takiego dziarskiego Kawalera [emoji4] Synuś niech zdrowo rosnie, a Mamusia wraca do pełni sił [emoji10]
Ja urodziłam w dzień terminu a brzuch miałam pod cyckami. Akcja szła szybko . Ale przy 8 cm poród stracił na dynamice. Główka nie zstąpiła w kanał i nie było już na to szans dlatego miałam C.C.
Ta główka to był powód dla którego brzuch był tak wysoko. Bo normalnie dziecko szykując się do wyjscia powoli sobie w ten kanał schodzi i brzuszek wtedy opada.
To jest najgorsze chyba jak się meczysz juz tyle czasu i się nagle okazuje, ze i tak na finał musi być CC. No ale to wszystko dla dobra Maluszka :) ja mam nadzieję, ze uda się sn, choć się boje bólu :(
Też zaraz będziesz obserwować postępy Mikołaja już po drugiej stronie brzuszka :)
Masz rację :) już bliżej jak dalej :) chce jeszcze zabrać Męża w sobotę na romantyczną kolację i później już niech się dzieje co chce :)

Wczoraj tak sobie odpoczywalam i stwierdziłam, że mimo zakazu muszę umyć okna! Są tak brudne, ze nie mogę na nie patrzeć [emoji23] więc zaraz biorę się za robotę. Na 16 KTG, już kupiłam colę i czekoladę, żeby dzieciak nie spał, bo dziś nie mam już 2h na to badanie tak jak ostatnio [emoji23] i o 19 wraca moją najmlodsza Sis po miesięcznych wojażach, więc na wieczór lecimy do rodzicow :)

Do góry