reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Wczoraj urodził się Leon. Waży 3860g i jest długi na 60cm.
Dostałam boli takich nietypowych między biodrami i na badaniu lekarz wygrmyral mi za moja zgoda rozwarcie na 7cm (dr Hassan też sam co prowadził ciążę @zanka200389 ) trafiłam na porodowke przed 18ta. Rozwarcie nie postępowalo i musieli przebić pęcherz. Po przebiciu nawet nie wiem kiedy przyszły parte i gdzieś ok 20.45 mały pojawił się na świecie. Co ciekawe mimo jego niemalych wymiarów udało mi się urodzić bez nacięcia.

reklama
Dostałam boli takich nietypowych między biodrami i na badaniu lekarz wygrmyral mi za moja zgoda rozwarcie na 7cm (dr Hassan też sam co prowadził ciążę @zanka200389 ) trafiłam na porodowke przed 18ta. Rozwarcie nie postępowalo i musieli przebić pęcherz. Po przebiciu nawet nie wiem kiedy przyszły parte i gdzieś ok 20.45 mały pojawił się na świecie. Co ciekawe mimo jego niemalych wymiarów udało mi się urodzić bez nacięcia.

Gratulacje! :)

Super gratulacje [emoji173]️[emoji173]️

Jejku nie strasz. Dopochwowe USG po porodzie :/
Da sie przeżyć :) ale chociaz wiadomo dokldokłe co tam się dzieje w środku . Ja za jakieś 2-3 tygodnie idę na kontrolę to też będę chciała to USG żeby sprawdzić czy się dobrze oczyscilo bo po tamtym razie wolę mieć pewność

Gratulacje!!! Kawał bobasa[emoji16] duży chłopak[emoji16]witamy Leonie![emoji16]

U mnie tez cisza [emoji6] Dziś koleżanka położna powiedziała, ze nie ma szans, ze urodze w terminie, bo mam za wysoko brzuch [emoji33] a mi już tak z nim ciężko i od tygodnia mam wrażenie, ze już mi do kolan sięga [emoji47] no nic. Czekamy dalej [emoji12]
Ja urodziłam w dzień terminu a brzuch miałam pod cyckami. Akcja szła szybko . Ale przy 8 cm poród stracił na dynamice. Główka nie zstąpiła w kanał i nie było już na to szans dlatego miałam C.C.
Ta główka to był powód dla którego brzuch był tak wysoko. Bo normalnie dziecko szykując się do wyjscia powoli sobie w ten kanał schodzi i brzuszek wtedy opada.

Hej dziewczyny. Niestety w piersiach brak pokarmu musze podawać mm. Starałam się ale ona przy cycku taka niecierpliwa ze jej nic nie leci... [emoji53]
I tak ja przystawiaj :* jeden cyc, drugi cyc a potem mm. Ja dzięki temu przy synu utrzymałam laktacje i w między czasie wspomagaj się laktatorem :* mi system 7-5-3 rozbujał laktacje :( i staraj się nie stresować bo to pierwszy morderca laktacji :(

Super!!!gratulacje

reklama
Gratulacje [emoji4] kolejna Kruszynka pojawiła się na świecie [emoji173] byłaś dzielna, ze urodziłeś takiego dziarskiego Kawalera [emoji4] Synuś niech zdrowo rosnie, a Mamusia wraca do pełni sił [emoji10]
Ja urodziłam w dzień terminu a brzuch miałam pod cyckami. Akcja szła szybko . Ale przy 8 cm poród stracił na dynamice. Główka nie zstąpiła w kanał i nie było już na to szans dlatego miałam C.C.
Ta główka to był powód dla którego brzuch był tak wysoko. Bo normalnie dziecko szykując się do wyjscia powoli sobie w ten kanał schodzi i brzuszek wtedy opada.
To jest najgorsze chyba jak się meczysz juz tyle czasu i się nagle okazuje, ze i tak na finał musi być CC. No ale to wszystko dla dobra Maluszka :) ja mam nadzieję, ze uda się sn, choć się boje bólu :(
Też zaraz będziesz obserwować postępy Mikołaja już po drugiej stronie brzuszka :)
Masz rację :) już bliżej jak dalej :) chce jeszcze zabrać Męża w sobotę na romantyczną kolację i później już niech się dzieje co chce :)

Wczoraj tak sobie odpoczywalam i stwierdziłam, że mimo zakazu muszę umyć okna! Są tak brudne, ze nie mogę na nie patrzeć [emoji23] więc zaraz biorę się za robotę. Na 16 KTG, już kupiłam colę i czekoladę, żeby dzieciak nie spał, bo dziś nie mam już 2h na to badanie tak jak ostatnio [emoji23] i o 19 wraca moją najmlodsza Sis po miesięcznych wojażach, więc na wieczór lecimy do rodzicow :)

Do góry