reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

U nas rekord to 5h w nocy [emoji16] miałam jeszcze wtedy wybudzać co 3-4h ale budzik mnie nie obudził [emoji23] A od dzisiaj po wizycie u lekarza już w ogóle nie myślę o wybudzaniu :)

W sensie lekarz mówi, ze nawet jeśli dziecko śpi 8 h to nie wybudzać żeby zmienić brudna pieluchę i nakarmić minimum co 4 h? Co lekarz i położna to inaczej widze :D

reklama
U mnie tez cisza [emoji6] Dziś koleżanka położna powiedziała, ze nie ma szans, ze urodze w terminie, bo mam za wysoko brzuch [emoji33] a mi już tak z nim ciężko i od tygodnia mam wrażenie, ze już mi do kolan sięga [emoji47] no nic. Czekamy dalej [emoji12]

Jak siedzę przy stole to żeby się nie uciapać jedzeniem i móc swobodnie oddychać muszę się rozkraczyć :D mój brzuch już od dawna jest nisko

Do terminu mam jeszcze 17 dni. Dziś miałam usg mały waży 3840 boję się porodu ze przy takiej wadze bedzie ciężko. Chyba jesteśmy w mniejszości te spakowane.
Niedługo koniec sierpnia i co z sierpniowkami się stanie?

Na dobe jakoś jak jest 20-25 g to jest dobrze :)

No i super to tez ładnie „tyje” ;) u nas te 3300 po 12 dniach łącznie od urodzenia to mega, strasznie się cieszę.
Mój to po pierwszej dobie dużo spadł bo 200 a ogólnie 260 i w szpitalu nie przybierał. To jak wyszliśmy i po 3 dniach okazało się że od wagi wyjściowej przybyło go 120 to ulga i radość☺ ale w pierwszej dobie tylko spał i ciumkał cyca a nie jadł i 4 × kupa w pieluchę była i zwracanie wód płodowych to nic dziwnego, że tyle spadł. Ciekawe ile po tyg teraz będzie miał.

Do terminu mam jeszcze 17 dni. Dziś miałam usg mały waży 3840 boję się porodu ze przy takiej wadze bedzie ciężko. Chyba jesteśmy w mniejszości te spakowane.
Niedługo koniec sierpnia i co z sierpniowkami się stanie?
17 dni? Przecież to już wrzesień jest :p Duza dzidzia, u nas 1,5 tyg temu było 3200g ciekawe ile będzie w poniedziałek :)

reklama
Do góry