reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Myślałam że tylko ja jestem jakaś przewrażliwiona :( ale mój mąż poki co ma tak samo, byle jęknięcie i już się budzi.

Przepraszam Was, że nie jestem na forum na bieżąco i pisze jak chce sie cos dowiedziec ale po prostu nie daje rady.
Pewnie kolejne osoby już urodziły, więc serdeczne gratulacje dla wszystkich !!

Wklejam zdjęcie mojego malego okruszka.
Gratuluję maluszka:) śliczny.
Szkoda że nie napisałaś na krótkich szyjkach:( myślałam o Tobie. A jak poród sn czy cc?

reklama
Kurczę ja się właśnie tym martwię mocno, bo 4 doba po porodzie i prawie nic.... z synem tak nie było. Dosłownie prawie nic... boję się żeby nie doszło do zatrzymania odchodów...
Może spytaj lek lub położnej .moja siostra mi wiedziała ze po cc powinno lecieć i przez kilka dni nic nie leciało a potem dostała krwotok chlusnelo jej i zasłabla i trafił do szpitala.

Dziewczyny jak u Was z krwawieniem po porodzie? Ja mam dzisiaj 8 dobę po i już w nocy podpaska czysta i do tej pory tylko żółto beżowy śluz. Z córką chyba dłużej to trwało tak do dwóch tygodni. A wczoraj po południu to miałam nagle takie krwawienie mocne że w ciągu godziny to dwa razy musiałam zmienić podpaskę. I to takie chwilowe było tak jakby na koniec mi się macica oczyściła już ze wszystkiego
W 10dniu już było lepiej. Po dwóch dniach brązowy śluz, tak jest do dzisiaj. Jutro 18dzien i podpaska praktycznie pusta.

O mój Boże... pozazdrościć... to ja się "pochwalę", myślę że wygram:D
Mogli sobie darować takie podanie. Po co te puste miejsca. Tylko się rzucają w oczy [emoji23]

Dziewczyny mam pytanie. WIelam na spacer w termoopakowanie moje mleko w pudełeczku. Jak jej nie dam podczas dwóch/trzech godzin na dworze, to mogę podać w domu po powrocie czy lepiej wylać ?

Wczoraj dostałam dokument do wypełnienia i dzisiaj przyszła ta kobieta, ale brakowało nam naszych akt znów urodzę nią i umówiliśmy się na jutro. Z Martą chyba tak nie było. Muszę Enno dopytać. Z tym wyjściem też nie wiedziałam, że tak jest.
W moim szpitalu tez tak jest za pracownik urzedu zbiera dokumenty i wszystko w szpitalu może załatwić tylko potrzebne są dokumenty do tego u nas akty ur. Akt ślubu. Dowody os. I meldunek oczywiście.

reklama
Dziewczyny a czemu odciagacie mleko laktatorem i podejście je potem butelką.? Czytam wasze posty i się zastanawiam.
Ja już wcześniej pisałam. Maja to wczesniak. Malutki. Na początku w ogóle bez odruchu ssania. Ja mam za duże brodawki na nią. Łapie za płytko bo więcej nie jest w stanie złapać i każda próba kp to jej złości, mój ból.
Zamówiłam nakładki do karmienia i zobaczymy może to nam pomoże.
Myślę że sposób karmienia swoim mlekiem czy z piersi czy z butli, czy jak któraś chce karmić mm a nie KP to jej osobista dezycja i nie ma się tu nad czym zastanawiać i gdybac :)
Niestety nie mam tego komfortu co z synem że pięknie szło go dostawic i pięknie ssal.
Więc każda ktora odciaga robi to na pewno z jakiegoś powodu :) najważniejsze że daje swojemu dziecku to co najlepsze czyli swój pokarm.

Do góry