reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja nie mogę siadać ani chodzić bo wyszły mi na tyłku 3 mega wielkie hemoroidy po porodzie :( myslicie że one znikną? Polecacie jakaś maść ?

Druga sprawa jest taka że maluszek teraz po porodzie ciągle śpi i nie chce jeść. To normalne? Myślicie że później zglodnieje? Jadł po12 w nocy. Koło 10 5 razy pociągnął piers i teraz znowu ciagl3 śpi. Od czasu do czasu ulewa mu się też wodami plodowymi bo się nałykał.
Mój też tak mial po porodzie :)
Hemoroidy mam nadzieję że zniknął. Synek śliczny i z tego co widzę bardzo podobny do ciebie [emoji8]

reklama
Karolina piszesz to co ci na dany moment jest wygodne taka prawda. Teraz go bronisz a kiedyś pisałaś że ciągle siedzi w piwnicy i ci to przeszkadza. To wygląda na to że sama nie wiesz co ci przeszkadza [emoji16][emoji16] I co ma do tego mój związek jak ja o nim praktycznie nie pisze [emoji16][emoji16] . chciałam ci dać do zrozumienia że wypisujesz różne rzeczy często sprzeczne i że można odnieść wrażenie że się chwalisz .. tyle [emoji39][emoji39] ale widzę że ciężko ci przyznać komuś rację . Nie chodzi o mnie bo mogę racji nie mieć a o Malwine. Napisałaś wyraźnie że według ciebie zależy od pielęgnacji a potem mówisz że źle zrozumiałysmy ..a wystarczyło napisać " może to źle ujelam przepraszam " i jeszcze Dziwisz się że Malwina się zdenerwowała i ty jesteś biedna bo na ciebie naskakuja..
I ja też kończę rozmowe bo z tego co widziałam wcześniej ty musisz mieć zawsze rację więc :

Masz rację my się czepiamy w twoim życiu jest wszystko idealnie a ja zazdroszczę i to dlatego tak teraz piszę. A ja i Malwina jesteśmy tępe bo to była prosta wypowiedź a my nie zrozumiałysmy . Następnym razem doczytam dokładnie :)

Chyba dorosły człowiek ma prawo do wyciągania wniosków i z perspektywy czasu widzi co było nie tak i co można polepszyć ;) Ty chyba jednak nie rozumiesz pewnych kwestii i na sile próbujesz dosrac jak dziecko :) ale nie zniżę się do tego poziomu ;) wiec kończę już dyskusje. Bo trzeba dziecko nakarmić i przebrac, to przynajmniej pożyteczne niż takie gadaniny durne. To super, nie musisz pisac. Ja jak miałam potrzebę to pisałam, po to jest forum. Twoje wrażenie jest takie i to Twój problem w takim razie. Nie zazdroszczę takiego odbierania.. dziwne trochę.

No jasne, pisz scenariusz dalej i może książkę.

Żegnam [emoji8][emoji8]

Mówiłam Ci ze skoro Twój nie ma oficjalnuch zarobków to Wam się należy [emoji14]

W środę tydzień temu mąż składał. We wtorek odbierałam już decyzję. Na 500+ i kosiniakowe.
Na fundusz alimentacyjny, rodzinne i becikowe będziemy składać w poniedziałek
Wiem , że mówiłaś ale miałam obawy.
Jeszcze rozmawiałam ze znajomą prawniczką i dzięki temu już mam głowę spokojną :)
To też trochę pisania będziesz miała, ja dzisiaj z dwie godziny nad tym siedziałam. Jedno i to samo się wypisuje [emoji16]

Dziekuje wam serdecznie za trzymanie kciuków i za gratulacje . Teraz moge napisać troszke więcej , co u nas , bo po zabiegu byłam sali pooperacyjnej gdzie mnie monitorowali a potem jak wróciłam do naszego pokoju nadal nie miałam czucia .Zastalam Piotrka przytulajacego córeczkę - jak stwierdził lubi sie przytulać a jak odklada to płacze .w pokoju tez byłam podłączona pod mase aparatur kroplówek , ale poprosiłam zeby mi położyli maleństwo i jakos przystawili do piersi - nie poszło za dobrze , bo mleczka jeszcze nie mam, ale mala chwytała ładnie i ciumkala sobie . Dzis cały dzień jest bez kąpieli ma na sobie ta maź - jutro umyjemy . W pieluszce było juz ogromne kupsko pierwsze . Jak zasnęła z 3 h temu tak spi sobie aniołek . Ja juz po pionizacji az Panie były w szoku po prostu wstałam i poszłam do łazienki wzięłam prysznic , umylam zeby i wróciłam . Cewnik juz mi wyjęli , boli mnie rana z jednej strony , ale tragedii nie ma. Na razie oceniam drugie Cc na duzo lepsze dla mnie . W załączniku zdjecie , jutro jak wykąpie zrobie więcej . Malutka cały tata :) dobrze ze miałam wczesniacze ubranka po bliźniakach bo sa idealne te na 50 cm .

1FE0C1AE-AE4B-4895-A158-E84E9291C04E.jpeg

Załączniki

• 1FE0C1AE-AE4B-4895-A158-E84E9291C04E.jpeg
    1FE0C1AE-AE4B-4895-A158-E84E9291C04E.jpeg
    2,2 MB · Wyświetleń: 437
Wiem , że mówiłaś ale miałam obawy.
Jeszcze rozmawiałam ze znajomą prawniczką i dzięki temu już mam głowę spokojną :)
To też trochę pisania będziesz miała, ja dzisiaj z dwie godziny nad tym siedziałam. Jedno i to samo się wypisuje [emoji16]
Ja to już co rok składam na syna to wiesz [emoji23] a w tym roku są krótsze i proste wnioski niż w tamtym. Sama w tamtym roku miałam problem uzupełnić. Te w tym roku to banał [emoji23]

Bo to jest fotel tortur hahaha [emoji23][emoji23][emoji23]
Ciekawe co na nim "można=trzeba" robić. Ja tylko leżałam, albo oparta brzuchem kucalam na fotelu. Potem już tylko leżałam , a przed partymi nawet siły nie miałam się podciągnąć do góry. Przy skurczu mama mi nogę w górze trzymała. Jak bym miała coś na tym fotelu wymyślnego robić to bym się popłakała [emoji23]

Dziekuje wam serdecznie za trzymanie kciuków i za gratulacje . Teraz moge napisać troszke więcej , co u nas , bo po zabiegu byłam sali pooperacyjnej gdzie mnie monitorowali a potem jak wróciłam do naszego pokoju nadal nie miałam czucia .Zastalam Piotrka przytulajacego córeczkę - jak stwierdził lubi sie przytulać a jak odklada to płacze .w pokoju tez byłam podłączona pod mase aparatur kroplówek , ale poprosiłam zeby mi położyli maleństwo i jakos przystawili do piersi - nie poszło za dobrze , bo mleczka jeszcze nie mam, ale mąla chwytała ładnie i ciumkala sobie . Dzis cały dzień jest bez kąpieli ma na sobie ta maź - jutro umyjemy . W pieluszczd było juz ogromne kupsko pierwsze . Jak zasnęła z 3 h temu tak spi sobie aniołek . Ja juz po pionizscji i az Panie były w szoku po prostu wstałam i poszłam do łazienki wzięłam prysznic , umylam zeby i wróciłam . Cewnik juz mi wyjęli , boli mnie rana z jednej strony , ale tragedii nie ma. Na razie oceniam drugie Cc na duzo lepsze dla mnie . W załączniku zdjecie , jutro jak wykąpie zrobie więcej . Malutka cały tata :) dobrze ze miałam wczesniacze ubranka po bliźniakach bo sa idealne te na 50 cm .

Zobacz załącznik 886884
Cudna [emoji7] [emoji7] [emoji7] gratulacje raz jeszcze Kochana [emoji7][emoji7][emoji7]

reklama
Dziekuje wam serdecznie za trzymanie kciuków i za gratulacje . Teraz moge napisać troszke więcej , co u nas , bo po zabiegu byłam sali pooperacyjnej gdzie mnie monitorowali a potem jak wróciłam do naszego pokoju nadal nie miałam czucia .Zastalam Piotrka przytulajacego córeczkę - jak stwierdził lubi sie przytulać a jak odklada to płacze .w pokoju tez byłam podłączona pod mase aparatur kroplówek , ale poprosiłam zeby mi położyli maleństwo i jakos przystawili do piersi - nie poszło za dobrze , bo mleczka jeszcze nie mam, ale mala chwytała ładnie i ciumkala sobie . Dzis cały dzień jest bez kąpieli ma na sobie ta maź - jutro umyjemy . W pieluszce było juz ogromne kupsko pierwsze . Jak zasnęła z 3 h temu tak spi sobie aniołek . Ja juz po pionizacji az Panie były w szoku po prostu wstałam i poszłam do łazienki wzięłam prysznic , umylam zeby i wróciłam . Cewnik juz mi wyjęli , boli mnie rana z jednej strony , ale tragedii nie ma. Na razie oceniam drugie Cc na duzo lepsze dla mnie . W załączniku zdjecie , jutro jak wykąpie zrobie więcej . Malutka cały tata :) dobrze ze miałam wczesniacze ubranka po bliźniakach bo sa idealne te na 50 cm .

Zobacz załącznik 886884

Slicznosci :) ♥️♥️♥️

Do góry