reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Twój związek jest pewnie idealny, także już się nie doszukuj. Ja nie narzekam na mój :) siedzi w piwnicy, bo zrobił sobie samodzielnie tam studio muzyczne z kabina do nagrywania i sprzętem do robienia muzyki, bo to jego pasja i relaks przy tym :) Ty możesz swojego i koło swojej nogi uwiązać, jak kto lubi :)

Nie licze tylko mam w aplikacji podglad na to ile mała codzien robi i je, bo to istotne dla mnie czy pokarm jej mój służy, czy się najada itd ;) przynajmniej widze tendencje wzrostowa w ilośći mleka ile je i załatwiania się w ciągu doby a najważniejsze widze kiedy ostatni raz czasowo jadła i z której piersi i kiedy pieluchę zmieniano. Mi to pomaga, bo przynajmniej mogę dużo w domku zrobić w międzyczasie i tez mieć czas dla siebie i Bartka ;)

Także ja już kończę te dyskusje i odpowiadanie i tłumaczenie się na uszczypliwości ;) ja wole mieć relaks i luz niż się tak „wykłócać”. Szkoda mi zdrowia, które wole córeczce poświecić ;)
Karolina piszesz to co ci na dany moment jest wygodne taka prawda. Teraz go bronisz a kiedyś pisałaś że ciągle siedzi w piwnicy i ci to przeszkadza. To wygląda na to że sama nie wiesz co ci przeszkadza [emoji16][emoji16] I co ma do tego mój związek jak ja o nim praktycznie nie pisze [emoji16][emoji16] . chciałam ci dać do zrozumienia że wypisujesz różne rzeczy często sprzeczne i że można odnieść wrażenie że się chwalisz .. tyle [emoji39][emoji39] ale widzę że ciężko ci przyznać komuś rację . Nie chodzi o mnie bo mogę racji nie mieć a o Malwine. Napisałaś wyraźnie że według ciebie zależy od pielęgnacji a potem mówisz że źle zrozumiałysmy ..a wystarczyło napisać " może to źle ujelam przepraszam " i jeszcze Dziwisz się że Malwina się zdenerwowała i ty jesteś biedna bo na ciebie naskakuja..
I ja też kończę rozmowe bo z tego co widziałam wcześniej ty musisz mieć zawsze rację więc :

Masz rację my się czepiamy w twoim życiu jest wszystko idealnie a ja zazdroszczę i to dlatego tak teraz piszę. A ja i Malwina jesteśmy tępe bo to była prosta wypowiedź a my nie zrozumiałysmy . Następnym razem doczytam dokładnie :)

I co to było u Ciebie??? Ja miałam przez pół godz skurcze co 3 min, teraz nieregularne co 6, 4,
Ja nie mialam skurczy. Po prostu miałam Afi 4cm i z niewiadomego powodu mały miał tętno 170 - 200 . Podejrzewali infekcje wewnątrzmaciczna ale jednak to nie było to. Mi robili cesarkę na cito wtedy. Choć wydaje mi się że nie czekali bo ciąża była już donoszona więc po co czekać [emoji39]

Laktacja u ciebie jeszcze się normuje to dopiero niecałe 2tyg po porodzie. Myślę, że normalne. Ja tez mam jedną pierś z płaskim sutkiem. Zawsze miałam lewą pierś troszkę większą od prawej, po ciążach się to nie zminiło a miałam nadzieję, że może się wyrówna:)
I z tej mniejszej piersi uciagne z 30ml a z tej trochę większej i twardszej ponad 100 w parę minut. Mam nadzieję , że w tamtej całkiem nie zniknie [emoji16]

reklama
Przede wszystkim to kosiniakowe haha. A musimy małej dokupić ciuszki na 44 bo te 50 że smyka na nią za duże. Aleksowi muszę bieliznę kupić, pantofle nowe do przedszkola.

Kiedy składała ? Ja dzisiaj i zastanawiam się kiedy wejdą pieniędze. Mama mnie umówiła ze znajomą. Posprswdzala wszystko i dzięki niej , dowiedziałam się , że należy nam się 500+, rodzinne+dodatek do rodzinnego, kosiniakowe i becikowe. Więc na start będzie super przypływ gotówki. A tak, zlozylabym tylko o kosiniakowe ..

Do góry