reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Co do chrzcin to ja myślałam żeby zrobić na wiosnę bo na jesieni bedziemy mieć małe remonty ..ale moja mama chce żeby w pszdzpaździe zrobić chrzciny bo bedzie mieć wtedy urlop i zawsze w czymś pomoże . Nie lubię takich uroczystości to bardzo mnie stresuje .. :D najchętniej to bym tylko zrobiła obiad poczęstunek dla dziadków i chrzestnych i nikogo nie zapraszala .. ciotek wujków itp na codzien nie ma się kontaktu a potem siedzieć i uśmiechac się na siłę ..

reklama
@klaudiaa975
Moje zakupy wyprawkowe były dość skromne i czasem się zastanawiałam "a może jeszcze to kupić albo to..." ale jak przychodziło co do czego to rezygnowałam z niektórych zakupów np nie mam przewijaka, organizera na łóżeczko, bujaczka..
Mam pożyczony laktator ręczny medela i jeżeli będę potrzebowała używać często to mąż mi kupi elektryczny. Bujak chcę mieć ale to decyzja do podjęcia dopiero po porodzie. Karuzeli do łóżeczka też nie mam i jeżeli ktoś zapyta o jakiś prezent dla dziecka to właśnie wskaże takie rzeczy :) ubranek mam na razie sporo na pierwsze miesiące a mam też ciotkę "wariatkę" w pozytywnym znaczeniu która mieszka w Austrii i nakupowała mi nowych ubranek z Disneya dosłownie za centy już w rozmiarach na przyszły rok.
Cieszę się ze moje oczy nie uległy tym wszystkim pięknym drobiazgom a przy okazji zasobność portfela drastycznie nie spadła. Pisałaś że masz niektóre rzeczy które są niepotrzebne a w rodzinie ma się pojawić jeszcze jedno dziecko. U nas jak byliśmy mali to dużo rzeczy wędrowało Po rodzinie a w razie potrzeby wracało :)

Jak dobrze wejsc na forum i przeczytac ze u was coraz lepiej. Trzymam kciuki [emoji8][emoji8]
Dziękuję Kochana za wszystkie słowa wsparcia:*
Dobre wiadomości:) Malymi kroczkami do przodu ku dobremu:):):)
Tak jest! Trochę cierpliwości poplacilo. Musi być tylko lepoej:) dziekuje:*

@kasiak85 powodzenia na wizycie z ogonami!:)
@Vanilia120 trzymam kciuki żeby poszło szybko!

Ja nastawilam ciasto marchewkowe. Miałam kilka bolesnych skurczy,ale bez szału. Może prostaglandyny męża coś zaczynają działać... marzy mi się jutro urodzic, dzień terminu i urodzin tesciowej:p

@klaudiaa975
Moje zakupy wyprawkowe były dość skromne i czasem się zastanawiałam "a może jeszcze to kupić albo to..." ale jak przychodziło co do czego to rezygnowałam z niektórych zakupów np nie mam przewijaka, organizera na łóżeczko, bujaczka..
Mam pożyczony laktator ręczny medela i jeżeli będę potrzebowała używać często to mąż mi kupi elektryczny. Bujak chcę mieć ale to decyzja do podjęcia dopiero po porodzie. Karuzeli do łóżeczka też nie mam i jeżeli ktoś zapyta o jakiś prezent dla dziecka to właśnie wskaże takie rzeczy :) ubranek mam na razie sporo na pierwsze miesiące a mam też ciotkę "wariatkę" w pozytywnym znaczeniu która mieszka w Austrii i nakupowała mi nowych ubranek z Disneya dosłownie za centy już w rozmiarach na przyszły rok.
Cieszę się ze moje oczy nie uległy tym wszystkim pięknym drobiazgom a przy okazji zasobność portfela drastycznie nie spadła. Pisałaś że masz niektóre rzeczy które są niepotrzebne a w rodzinie ma się pojawić jeszcze jedno dziecko. U nas jak byliśmy mali to dużo rzeczy wędrowało Po rodzinie a w razie potrzeby wracało :)
Ja podobnie do Ciebie nie wydalam za duzo na ta wyprawke, caly czas staralam sie hamowac i przemyslec kazdy zakup. Karuzeli czy lezaczka nie mam ale za to przewijak i organizer kupilam. Jeszcze caly czas zastanawiam sie nad ciuszkami, czy nie bedzie za duzo albo za za malo, niestety nie mialam od kogo dostac :) w praniu sie okaze co bedzie potrzebne i bedziemy kupowac na biezaco albo zazyczymy sobie na prezenty :D

Ja podobnie do Ciebie nie wydalam za duzo na ta wyprawke, caly czas staralam sie hamowac i przemyslec kazdy zakup. Karuzeli czy lezaczka nie mam ale za to przewijak i organizer kupilam. Jeszcze caly czas zastanawiam sie nad ciuszkami, czy nie bedzie za duzo albo za za malo, niestety nie mialam od kogo dostac :) w praniu sie okaze co bedzie potrzebne i bedziemy kupowac na biezaco albo zazyczymy sobie na prezenty :D
Dobry pomysł bo ja mam dużo ciuchów i to leży i nigdy nie ubiorę małemu [emoji39] więc lepiej dokupić. Ja zastanawiałam się nad bujakiem ale jednak kupiłam i uważam że to najlepsza inwestycja . Mogę małego krótko odbijać , położę w bujaku pod skosem i mam go na widoku nie muszę się martwić [emoji39] przewijak i organizer też mam i rewelacja. Na przewijaku przebieram robię pempuch .. a niżej mam organizer i wszystko pod ręką :)

reklama
Przydadza ci sie pieluchy hyhyhyhy i to duzooooo ,mialam kupione 4 paczki jedynek i dzis dokupilam dwie hyhy

Do góry