reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Co do chrzcin to ja myślałam żeby zrobić na wiosnę bo na jesieni bedziemy mieć małe remonty ..ale moja mama chce żeby w pszdzpaździe zrobić chrzciny bo bedzie mieć wtedy urlop i zawsze w czymś pomoże . Nie lubię takich uroczystości to bardzo mnie stresuje .. :D najchętniej to bym tylko zrobiła obiad poczęstunek dla dziadków i chrzestnych i nikogo nie zapraszala .. ciotek wujków itp na codzien nie ma się kontaktu a potem siedzieć i uśmiechac się na siłę ..

reklama
@klaudiaa975
Moje zakupy wyprawkowe były dość skromne i czasem się zastanawiałam "a może jeszcze to kupić albo to..." ale jak przychodziło co do czego to rezygnowałam z niektórych zakupów np nie mam przewijaka, organizera na łóżeczko, bujaczka..
Mam pożyczony laktator ręczny medela i jeżeli będę potrzebowała używać często to mąż mi kupi elektryczny. Bujak chcę mieć ale to decyzja do podjęcia dopiero po porodzie. Karuzeli do łóżeczka też nie mam i jeżeli ktoś zapyta o jakiś prezent dla dziecka to właśnie wskaże takie rzeczy :) ubranek mam na razie sporo na pierwsze miesiące a mam też ciotkę "wariatkę" w pozytywnym znaczeniu która mieszka w Austrii i nakupowała mi nowych ubranek z Disneya dosłownie za centy już w rozmiarach na przyszły rok.
Cieszę się ze moje oczy nie uległy tym wszystkim pięknym drobiazgom a przy okazji zasobność portfela drastycznie nie spadła. Pisałaś że masz niektóre rzeczy które są niepotrzebne a w rodzinie ma się pojawić jeszcze jedno dziecko. U nas jak byliśmy mali to dużo rzeczy wędrowało Po rodzinie a w razie potrzeby wracało :)

Jak dobrze wejsc na forum i przeczytac ze u was coraz lepiej. Trzymam kciuki [emoji8][emoji8]
Dziękuję Kochana za wszystkie słowa wsparcia:*
Dobre wiadomości:) Malymi kroczkami do przodu ku dobremu:):):)
Tak jest! Trochę cierpliwości poplacilo. Musi być tylko lepoej:) dziekuje:*

@kasiak85 powodzenia na wizycie z ogonami!:)
@Vanilia120 trzymam kciuki żeby poszło szybko!

Ja nastawilam ciasto marchewkowe. Miałam kilka bolesnych skurczy,ale bez szału. Może prostaglandyny męża coś zaczynają działać... marzy mi się jutro urodzic, dzień terminu i urodzin tesciowej:p

@klaudiaa975
Moje zakupy wyprawkowe były dość skromne i czasem się zastanawiałam "a może jeszcze to kupić albo to..." ale jak przychodziło co do czego to rezygnowałam z niektórych zakupów np nie mam przewijaka, organizera na łóżeczko, bujaczka..
Mam pożyczony laktator ręczny medela i jeżeli będę potrzebowała używać często to mąż mi kupi elektryczny. Bujak chcę mieć ale to decyzja do podjęcia dopiero po porodzie. Karuzeli do łóżeczka też nie mam i jeżeli ktoś zapyta o jakiś prezent dla dziecka to właśnie wskaże takie rzeczy :) ubranek mam na razie sporo na pierwsze miesiące a mam też ciotkę "wariatkę" w pozytywnym znaczeniu która mieszka w Austrii i nakupowała mi nowych ubranek z Disneya dosłownie za centy już w rozmiarach na przyszły rok.
Cieszę się ze moje oczy nie uległy tym wszystkim pięknym drobiazgom a przy okazji zasobność portfela drastycznie nie spadła. Pisałaś że masz niektóre rzeczy które są niepotrzebne a w rodzinie ma się pojawić jeszcze jedno dziecko. U nas jak byliśmy mali to dużo rzeczy wędrowało Po rodzinie a w razie potrzeby wracało :)
Ja podobnie do Ciebie nie wydalam za duzo na ta wyprawke, caly czas staralam sie hamowac i przemyslec kazdy zakup. Karuzeli czy lezaczka nie mam ale za to przewijak i organizer kupilam. Jeszcze caly czas zastanawiam sie nad ciuszkami, czy nie bedzie za duzo albo za za malo, niestety nie mialam od kogo dostac :) w praniu sie okaze co bedzie potrzebne i bedziemy kupowac na biezaco albo zazyczymy sobie na prezenty :D

Ja podobnie do Ciebie nie wydalam za duzo na ta wyprawke, caly czas staralam sie hamowac i przemyslec kazdy zakup. Karuzeli czy lezaczka nie mam ale za to przewijak i organizer kupilam. Jeszcze caly czas zastanawiam sie nad ciuszkami, czy nie bedzie za duzo albo za za malo, niestety nie mialam od kogo dostac :) w praniu sie okaze co bedzie potrzebne i bedziemy kupowac na biezaco albo zazyczymy sobie na prezenty :D
Dobry pomysł bo ja mam dużo ciuchów i to leży i nigdy nie ubiorę małemu [emoji39] więc lepiej dokupić. Ja zastanawiałam się nad bujakiem ale jednak kupiłam i uważam że to najlepsza inwestycja . Mogę małego krótko odbijać , położę w bujaku pod skosem i mam go na widoku nie muszę się martwić [emoji39] przewijak i organizer też mam i rewelacja. Na przewijaku przebieram robię pempuch .. a niżej mam organizer i wszystko pod ręką :)

reklama
Przydadza ci sie pieluchy hyhyhyhy i to duzooooo ,mialam kupione 4 paczki jedynek i dzis dokupilam dwie hyhy

Do góry