reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Urodziłam ❣️
Laura przyszła na świat o 6:50, 3280g i 56cm [emoji7] jestem zakochana [emoji7]
Co do porodu, o 3 pojechaliśmy do szpitala, godzinę ponad trwały papierki, pózniej badanie, lekarz stwierdził 4cm, powiedział ze pol porodu za mną. Pózniej poszłam na porodówkę, lewatywka itp. O 5:50 odeszły wody a o 6:50 urodziłam [emoji3]
Ogólnie poród szybki ale masakra, bolało strasznie, nie miałam siły w ogole, ale jak wyszła to jak ręka odjął [emoji7]
Serdeczne gratulacje!!! Laura witaj po tej stronie brzuszka ❤️!!!

reklama
U mnie laktator zbedny jest jak narazie :D przewijaka nie mam i mam jeden komplet poscieli tylko :D
Z czego jestem zadowolona to z organizera na lozeczko :D
A z kosmetykow to puder linomagu i balsam do cialka z linomagu :D reszte uzywam
Ja się cieszę , że mi się laktator przydał bo bym żałowała 300zl :p przybornik zbędny , to coś do wanienki też :p

Odbiegnę od tematu porodów mam nadzieje ze wybaczycie :) chciałam zapytać o chrzciny - te z was ktore beda chrzcily dziecko to kiedy ? Od razu po porodzie ? Na jesień /zimę czy czekacie do wiosny ? Ja chyba poczekam na wiosne.

@Mikasa7 az tez sie wzruszyłam jak przeczytałam :) cos wspaniałego bardzo mocno trzymam za was kciuki !
Szczerze nie wiem... może październik/ listopad [emoji4]

Rano miałam rozwarcie na luźny palec czyli to było o godzinie 6. Dopiero teraz zostałam przyjęta na oddział.. I nikt mi ponownie nie zbadał szyjki a mówię że mam skurcze co 5 minut...ale one tutaj twierdzą że wymyślam z tymi skurczami bo na ktg nic nie wychodzi i nie wyglądam na taka żeby mnie coś bolało.:([/QUOTE

Co najmniej dziwne... Ktg pkazuje skurcze, ktorych nie czuć i nie pokazuje bolesnych... Bez sensu. Trzymam kciuki żeby szybko bylo po wszystkim i powodzenia ;) :)

Tak w ogóle to dzień dobry.

U nas dalej upal. Już jest 30st w cieniu.

Miksa, super że mąż się w końcu przełamał teraz już będzie tylko lepiej:)

Rudzielec, ja nastawiłam botwinkę. Z wczoraj został jeszcze gulasz to ugotuję kaszę i już.

Co do wychodzenia z noworodkiem ja będę wychodziła od razu praktycznie wszędzie no może do galerii nie bo po co. Z resztą dzieciaki z podwórka, przedszkola, szkoły przyniosą tyle zarazków, że szok:) nie da się tego uniknąć. Z pierwszym synem nie wychodziłam z miesiąc w miejsca typu galeria, kościół itp ale to moja mama mi tak nagadała tak samo jak to, żeby jeść tylko gotowane przy kp itp. Teraz jestem mądrzejsza haha
No dokładnie[emoji16] spacery, to jak najbardziej są wskazane[emoji16] Tym bardziej, że trzeba z pogody korzystać[emoji16]
Powodzenia na dzisiejszej wizycie [emoji16]

Urodziłam ❣️
Laura przyszła na świat o 6:50, 3280g i 56cm [emoji7] jestem zakochana [emoji7]
Co do porodu, o 3 pojechaliśmy do szpitala, godzinę ponad trwały papierki, pózniej badanie, lekarz stwierdził 4cm, powiedział ze pol porodu za mną. Pózniej poszłam na porodówkę, lewatywka itp. O 5:50 odeszły wody a o 6:50 urodziłam [emoji3]
Ogólnie poród szybki ale masakra, bolało strasznie, nie miałam siły w ogole, ale jak wyszła to jak ręka odjął [emoji7]
Super że tak szybko poszło :* gratuluję :*

Odbiegnę od tematu porodów mam nadzieje ze wybaczycie :) chciałam zapytać o chrzciny - te z was ktore beda chrzcily dziecko to kiedy ? Od razu po porodzie ? Na jesień /zimę czy czekacie do wiosny ? Ja chyba poczekam na wiosne.

@Mikasa7 az tez sie wzruszyłam jak przeczytałam :) cos wspaniałego bardzo mocno trzymam za was kciuki !
Ja myślałam o październiku,ale w terminie gdzie bym chciała już teściowa na jakiś terminy. Więc pewnie poczekamy do wiosny. Chrzciny chyba będziemy robić w Pl.

Rano miałam rozwarcie na luźny palec czyli to było o godzinie 6. Dopiero teraz zostałam przyjęta na oddział.. I nikt mi ponownie nie zbadał szyjki a mówię że mam skurcze co 5 minut...ale one tutaj twierdzą że wymyślam z tymi skurczami bo na ktg nic nie wychodzi i nie wyglądam na taka żeby mnie coś bolało.:(
Mi tez na ktg sie nic nie pisalo a skurcze byly..

reklama
Do góry